PEC Zwolle blijft in Eredivisie

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Art Langeler verliest zelf met 4-0 op bezoek bij AZ, maar door de nederlaag van Roda JC bij NAC Breda (5-3) wordt Zwolle minimaal vijftiende. "Als we straks over de IJssel gaan en weer in Zwolle zijn, mogen we trots zijn op deze prestatie", zegt Langeler.

Zwolle begon de wedstrijd in Alkmaar nog wel aardig. Het eerste kwartier ging gelijk op en Zwolle had zelfs nog een kansje op de openingstreffer. Joost Broerse schoot vanuit de tweede lijn echter over. AZ scoorde vervolgens wel via twee dode spelmomenten. Eerst was het Viktor Elm die uit een hoekschop binnenkopte. Vlak voor rust schoot Roy Beerens, eveneens uit een dood spelmoment, de 2-0 achter doelman Diederik Boer. ,,De eerste helft was niet zo slecht, maar door die twee momenten sta je toch achter. En dan loop je achter de feiten aan", vond Wiljan Pluim. "We liepen soms als zombies over het veld. We waren bezig met de tussenstanden elders, wij zelf overigens ook", erkende trainer Langeler.

In de tweede helft begon Zwolle ook nog wel redelijk, maar was het opnieuw AZ dat scoorde. Invaller Aron Johannsson stoomde vanaf de linkerkant op en schoot beheerst binnen achter Boer. Een klein kwartiertje voor tijd was het Adam Maher die de vierde treffer van AZ maakte. ,,Het is nu even zuur, maar we kunnen terugkijken op een heel mooi seizoen”, glimlachte Fred Benson na afloop. Daar was iedereen van de Zwolse selectie het wel over eens, al baalden velen nog van de zware nederlaag.  

Volgende week speelt PEC Zwolle de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, voordat de selectie en staf op vakantie kunnen. Zondag om 14.30 uur is ADO Den Haag de tegenstander in het IJsseldelta Stadion.

Op bezoek bij AZ gaat de ploeg van Art Langeler fors onderuit (4-0). Doordat Roda JC verliest is Zwolle toch veilig.    

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “PEC Zwolle blijft in Eredivisie”

  1. Ja inderdaad winnen volgende week!!! Dit is mooi, maar zo’n 4-0 voelt toch niet lekker ook al ben je dan veilig.

  2. @ Elrey

    Inderdaad een geweldige prestatie. Al het vertrouwen in deze geweldige club met Jans als hoofdtrainer volgend seizoen. Feestje vieren aanstaanden zondag!:P

  3. Ja-tja Ron zal het moeilijk krijgen het nieuwe seizoen.Jij hebt het over spelers kopen om de ploeg beter te maken .Vraag mij af waar het geld vandaan moet komen om dure spelers aan te trekken als er geen geld is

  4. pec-zwolle ben ik met je eens maar er zijn weinig goede spelers voorradig .Die lonken allemaal naar topploegen die bovenaan de lijst staan

  5. Alle toppers bij pec hebben niet veel gekost. Ik geloof dat bijvoorbeeld Mokhtar ‘slechts’ 75.000euro heeft gekost. Goed scouten is de sleutel.

  6. @Pieters

    Desespereert nimmer! De begroting van PEC Zwolle gaat volgend seizoen verder omhoog en PEC Zwolle is naar verluidt in onderhandeling met Mokotjo die bij Feyenoord mag vertrekken en wiens contract nog een seizoen doorloopt. Noar veur’n!

Reacties zijn gesloten.