Groen Links/de Groenen en het CDA tegen extra koopzondagen

Foto van auteur

Groen Links/de Groenen en het CDA dienen maandagavond tijdens de raadsvergadering een motie in over de extra winkelzondagen voor V&D. Het concern vroeg de gemeente Zwolle om toestemming te geven voor een extra zondagopenstelling op 23 september en 25 november 2007 voor het vieren van het 120-jarig jubileum van V&D. 

De partijen zijn van mening het door de raad vastgestelde kader van maximumaantal van 8 koopzondagen per jaar bepaald is ten behoeve van de rust in de binnenstad en ter bescherming van kleinere winkeliers, afwijking van dit aantal voor één winkel leidt tot oneerlijke concurrentie en precedentwerking. Ze roepen het college op V&D warenhuizen te berichten dat het vieren van het 120- jarig bestaan in Zwolle binnen de normale winkeldagen (openingstijden) of vastgestelde koopzondagen dient plaats te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Groen Links/de Groenen en het CDA tegen extra koopzondagen”

  1. Ik vind het soms wel vervelend dat op zondag niks open is, met name supermarkten. Ik was in Zuid Limburg, en daar had je in Valkenburg gewoon openingstijden van 9.00 – 18.00 op zondag. Dat is wel lekker.

Reacties zijn gesloten.