Energiebus rijdt door Zwolse wijken

Foto van auteur

Zwolle – Donderdagavond werd bij wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum de Overijsselse Energiebus officieel geopend door wethouder Dannenberg. Dit was tevens de officiële start van de Verbeter & Bespaar wijkaanpak. Deze aanpak heeft als doel om woningeigenaren uit Berkum te helpen bij het besparen van energie in huis.

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_04.jpg

Aanwzigen konden deze avond een energieadvies krijgen of hulp krijgen bij het aanvragen van een duurzaamheidslening of isolatiepremie. Ook waren er een aantal lokale installateurs, bouw- en isolatiebedrijven aanwezig die er hun producten toonden en offerten konden uitbrengen. Daarnaast konden geïnteresseerden zich aanmelden als energie ambassadeur. De Overijsselse Energiebus is onderdeel van de Wijkaanpak van Verbeter & Bespaar – Zwolle. Tijdens de wijkaanpak in de Zwolse wijken worden woningeigenaren geadviseerd hoe zij in hun woning het beste energie kunnen besparen. Zo vinden woningeigenaren op de website van Verbeter & Bespaar – Zwolle welke energie- besparende maatregelen per type woning uit de wijk het meest effectief zijn. De wijkaanpak loopt tot en met 2015 en zal in die tijd ook de andere Zwolse wijken aandoen.

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_05.jpg

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_06.jpg

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_01.jpg 

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_03.jpg 
 
16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_02.jpg 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Energiebus rijdt door Zwolse wijken”

  1. De adviezen die ze daar geven kan ik ook wel zelf bedenken. Ik denk wel eens aan vloerisolatie, maar heb geen idee wat me dat op gaat leveren. En dat hebben ze in zo’n bus ook niet.

  2. Ik vond het een reuze leuk en ludiek idee en heb er ook best wat van opgestoken. Het weer heeft niet echt meegewerkt, maar er was lekkere koffie en er werden snoepjes uitgedeeld. De sfeer was gezellig, gitaarmuziek op de achtergrond. De verschillende producten werden goed weergegeven, goede uitleg en zeker het overdenken waard!

  3. Heel goed dat de wethouder Dannenberg de
    Berkummers een beetje op weg helpt “bij het besparen van energie in huis”.
    Daar wonen toch over het algemeen veertig-plussers,
    en die kunnen elke hulp in dit opzicht goed gebruiken lijkt me.

Reacties zijn gesloten.