Vragen over uitbreiding Hedon

Foto van auteur

De SP is altijd enthousiast geweest over Hedon. Dit poppodium is naar onze mening één van de  promotors als het gaat om bekendheid van Zwolle. Hedon was twee achtereenvolgende jaren het best bezochte B-podium van Nederland en inmiddels gepromoveerd tot het A-status. In 2005 werd Hedon zelfs door de Vereniging Nederlandse Poppodia uitgeroepen tot ‘Beste Poppodium’. Popbands die in het verleden in Hedon hebben gespeeld en nu gearriveerd zijn komen graag terug naar Zwolle.

De SP heeft in het verkiezingsprogramma opgenomen dat een tweede zaal voor Hedon hoge prioriteit heeft. Nu heeft de SP vernomen dat bijna het gehele management van Hedon is vertrokken en dit baart ze zorgen. Door het vertrekken van bijna het gehele management bij Hedon kan de interne bedrijfsvoering in gevaar komen. Zo loopt de programmering bijvoorbeeld  nog maar tot januari. Maar ook kunnen de toekomstplannen van Hedon, waaronder het realiseren van een tweede zaal, onder druk komen te staan. In het collegeprogramma is beschreven dat ook het college in deze collegeperiode een tweede zaal wil realiseren. De SP heeft daarover een aantal vragen voor het college.

Vervolg persbericht SP…

De SP heeft aan het college de volgende vragen:

  1. Is het college in gesprek met Hedon over de ontstane (interne) situatie bij Hedon? Zo ja, op welke wijze?
  2. Is het college van plan om acties te ondernemen om Hedon zoveel mogelijk te ondersteunen om de bedrijfsvoering op orde te krijgen?
  3. Hoe ziet het college de toekomst van Hedon en de realisatie van een tweede zaal?

Namens de SP-fractie

Tjitske Siderius

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Vragen over uitbreiding Hedon”

  1. De gemeente Zwolle biedt popcentrum Hedon hulp aan. Wat die hulp inhoudt, moet donderdag duidelijk worden in een gesprek met Hedon.
    Dat heeft wethouder Witbraad gisteravond geantwoord op vragen van de SP. De SP maakt zich zorgen over het voortbestaan van het poppodium, nu bijna het hele management vertrokken is. De wethouder maakte ook bekend dat er een haalbaarheidsonderzoek komt naar een tweede zaal voor Hedon. In de bestaande zaal kunnen maar 500 bezoekers. Daardoor is het lastig om bekende bands naar Hedon te krijgen.
    Bron: RTV Oost

Reacties zijn gesloten.