Oplichter hoogbejaarde Zwolse gezocht!

Foto van auteur

 https://youtu.be/WwyZAZQpxsQ

Bij een woning aan de Zwarteweg in Zwolle komt op 27 maart een man aan de deur die een zielig verhaal ophangt. Hij vertelt tegen de vrouw dat hij gewond is en al zijn geld is kwijtgeraakt. De hoogbejaarde bewoonster van het huis trapt in zijn verhaal en ze geeft hem haar pinpas mee. Even later haalt de man bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Forelkolk in Zwolle een fors bedrag van haar rekening. De man spreekt Nederlands, heeft een opvallende oorbel in zijn rechteroor en een grote ring om de middelvinger van zijn rechterhand. Herkent u hem of weet u waar hij nu is? Bel meteen 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

68 gedachten over “Oplichter hoogbejaarde Zwolse gezocht!”

 1. En dan ook nog plaatsen “Bel meteen 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.”, terwijl het op 27 maart gebeurd is, hoe effectief wil je het hebben?

 2. Vroeger had een opsporingsbericht nog zin. Toen de grenzen gesloten waren en de mensen elkaar kenden.

  Kan niet wachten op 1 januari 2014. Bulgaren en Roemenen komen dan deze kant op.

  En dan weer een opsporingsbericht twee maanden later: kent u deze mannen?

  Nederland. Om je kapot te schamen, wat een land is het geworden.

 3. Bart, ik irriteer me dood aan die onderbuik opmerkingen steeds van je.

  Deze man lijkt in de verste verte niet op een Bulgaar of oostblokker, ik heb zelf ook wel eens zo’n iemand aan de deur gehad, en dat was een Nederlandse junk die zei dat hij met zijn auto langs de weg stond en wat geld voor benzine nodig had.

  En eerder zei je nog dat ”het zelfde gespuis” weer terug gekomen is na de wijkvernieuwing in Holtenbroek 1
  Wat bedoel je daar eigenlijk mee? ik woon daar en zie nergens gespuis namelijk…. oja… er wonen mensen met een kleurtje en dat staat voor jou gelijk aan gespuis, terwijl de meeste huizen daar vrije sector zijn je daar gewoon voor moet werken, met een uitkering kom je er niet in.

  Ik vind het enorm vervelend dat je iedereen altijd zo loopt te bashen, en met de uitspraak ”toen de mensen elkaar allemaal kende” , je komt ontzettend provinciaal over, Zwolle is allang geen dorp meer, ook niet zonder ”die buitenlanders”.

  Als het aan jou lag dan bestond nederland alleen uit mensen met blond haar en blauwe ogen, en moesten we in de file staan als we de grens over willen, want ja..grenzen dicht hé..
  Typische simpele PVV opmerkingen, jammer dat deze zelfs naar boven komen bij jou als je een blonde man ziet en het nergens er naar toe wijst dat het om een allochtoon gaan.

 4. Bart2 je hebt helemaal gelijk. Dit land gaat naar de kl***** . Vooral met zulke figuren als Rutten en Samson.
  Volgend jaar wordt het inderdaad nog erger met al die zuidoost europeanen.
  De groeten uit de binnenstad. Vanmiddag lekker op het terras bij Mc D.

 5. Bart en Pietje, PVV stemmers zeker.
  Die bedrieger sprak vloeiend Nederlands. Waarom dan direct weer afgeven op Oost-blokkers?

  Ja, er zijn er een aantal uit die landen die de boel bedriegen. Maar hoeveel Nederlanders zijn er niet die eigenlijk een WAO of bijstand-uitkering hebben, maar deze toch stiekem verdubbelen door er lekker zwart bij te klussen. En daardoor werk afnemen van eerlijke Nederlanders. Ik ken er helaas een stuk of 3.

  Nu ik er zo over denk, op een werkdag posten jullie respectievelijk om 10:55 en 12:44. Ikzelf heb op dit moment pauze. En jullie? Vanmiddag op het terras van de McD. Dus geen werk?

 6. Als je generaliseert uit een emotie (stel het ging voor de 10’e keer om bijvoorbeeld turken, dan kon ik de emotie nog wel begrijpen en dan zou het al een stuk minder erg zijn.

  Maar nu roep je maar wat rond uit je onderbuik.
  Natuurlijk heb je tussen sommige groepen helaas meer criminaliteit.

  Inwoners uit in Iran die in Nederland wonen doen het ontzettend goed, van de 2’e generatie zit 60 % op hoger onderwijs, dit percentage is zelfs nog hoger als onder autochtonen.

  Maar onder Somaliërs gaat het juist veel minder goed, en doet de 2’e generatie veel vaker een praktijk gerichte opleiding.

  Onder indo’s gaat het ook super, en zitten op het zelfde niveau als Nederlanders.

  Als je iedereen die uit het buitenland komt ”gespuis” noemt, dan druk je iedereen in een bepaald hokje, en dat is gewoon niet de bedoeling, want dat kan mensen kwetsen. (ik voel me gekwetst)

 7. Mensen wat Pietje en Bart zeggen zit een zeer grote kern van waarheid in. Het is alleen wat kort door de bocht. Verdiep je eens even in de criminaliteit in Nederland. Dan kan je heel duidelijk zien dat de meeste criminaliteit wordt gepleegd door allochtonen. Ik was altijd links, maar nu is mijn mening heel erg aan het veranderen naar rechts. Vooral na mijn studie criminele antropologie. We moeten drastische stappen nemen als we ooit nog een veilig en fijn land willen om in te wonen. Maar helaas durven onze meneertjes van de politiek dat niet!

 8. Grappig hoe sommigen hier anderen betichten van generaliseren, maar gelijk wel mensen die klagen over allochtonen en buitenlanders PVV-stemmers noemt. De pot verwijt…

 9. Overal daalt de criminaliteit de laatste jaren.

  Daarbij Tinas, zijn ”allochtonen” een heel groot en relatief begrip, iemand met een buitenlandse moeder en een Nederlandse vader is zelfs al een allochtoon,
  Moeten we al die miljoenen mensen die in Nederland wonen maar op een hoop gooien?

  En ik weet precies wat er aan de hand is, ik heb jaren in Rotterdam gewoond, en ben opgegroeid in een achterstandswijk, en heb daar nog veel vrienden wonen, maar het is niet zo dat ALLE allochtonen crimineel zijn, het zijn bepaalde afkomsten zoals Marokkanen en Somaliërs die wat meer in de criminaliteit zitten, zo ook antillianen, maar er wonen ook nog genoeg groepen in Nederland die zich WEL hebben aangepast, en met JOU post lijkt het net ALSOF IK OOK MAAR EEN OF ANDEREN NIETSNUT BEN DIE IN DE CRIMINALITEIT ZIT!!!

  En Nederland is een van de VEILIGSTE landen ter wereld, EN DAT IS OOK EEN FEIT!

 10. En de straffen moeten in Nederland inderdaad omhoog, maar ik ben hier gewoon geboren zoals jullie. Kan ik er wat aan doen dat ik allochtoon ben?

  Ik ben zovaak gediscrimineerd, mijn ruiten zijn er zelfs in de gemeente Dalfsen eens uitgegooid, door discriminatie IK BEN HET ZAT
  Ik ben het ZAT om gezien te worden als een buitenstaander, terwijl ik niets verkeerd heb gedaan!
  Maar ik moet het altijd maar leuk vinden, dat ik overal maar raar word aangekeken en overal mijn tas moet laten zien in de supermarkt, want ja ”dan ga je maar weer terug waar je vandaag komt zegt men” MAAR het probleem is, DAT IK NIET UIT EEN ANDER LAND KOM MAAR IK HIER GEBOREN BEN!!!!!!!

 11. Ik heb zelf veel buitenlandse vrienden. Vooral Aziaten. Maar die willen werken, en passen zich zo goed mogelijk aan in het land waar ze wonen. Die zullen alles uit de kast halen om het voor hen hoogst haalbare niveau te bereiken. Een enkeling daargelaten. Aziaten hebben respect voor de normen en waarden van het land waar ze zich op dat moment in bevinden.

  Sorry maar ik vind dat dit land te ver gaat. Hoeveel moskeeën bevinden zich er ondertussen al in NL? Die ook nog eens het gebed hardop luiden. Er staan toch ook niet vele tempels hier? De werkeloosheid onder jongeren is groot en toch blijven er maar mensen komen en komen.. NL moet leren aan zijn eigen (originele) volk te gaan besteden ipv als maar mensen opvangen en banen aanbieden. In een fabriek in Wezep werken meer Polen dan Nederlanders en alle automaten zijn ook Pools daar.. Jongens jongens waar gaat dit land heen. Emigreren is geen optie voor velen btw.

 12. Ik heb alle respect voor mensen die wat maken van het leven. Maar ik kan me zo ergeren aan mensen die leven van een uitkering en overal om klagen. Die gewoon de hele dag niks uitvreten en mensen lastig vallen in bijvoorbeeld een winkelcentrum. Ongeacht afkomst. En natuurlijk zijn er mensen die verrotte klote situaties hebben meegemaakt. Maar probeer er dan een beetje wat van te maken. Probeer in ieder geval wat met je leven. Maar val geen anderen lastig. Ik zeg niet dat alleen allochtonen dit doen.. Ook veel Nederlanders helaas.

 13. Tinas, er staan twee gebedshuizen in Holtenbroek, en die zijn beide door de mensen zelf gefinancierd.

  Als ze een ruimte willen om te bidden, en ze betalen die ruimte helemaal zelf, wat is dan precies het probleem? Als je wilt verbieden dat moslims een moskee willen bouwen, en anderen zoals christenen wel een ruimte mogen bouwen is dat pure discriminatie,

  Zolang ze het zelf betalen, is het gewoon hun goed recht!!

  Je kan niet eerst mensen hier heen halen in grote aantallen, en dan zeggen, jongens het is een vrij land, maar voor jullie niet.

  Eerst waren molukkers het pispaaltje, nu de moslims, laat mensen gewoon hun eigen leven leiden, zolang ze geen overlast of criminaliteit veroorzaken!!!!!

  En IRAN ligt ook in Azië of wat dacht je dan? In Noord Afrika?
  Maar jij hebt het zeker alleen over chinezen….

  En alleen denken aan het originele volk? wat ben jij een racist zeg, ik wou dat mensen dit gewoon hardop zeiden dat ze van die enge gedachtes hebben, dan weet je gelijk welke misbaksels je moet vermijden als de PEST

 14. Weet je wat, als jullie allochtonen haten, dan ga ik jullie lekker haten
  ik kan echt geen respect meer opbrengen voor dat soort mensenb!!!!

  Ga ik lekker met mijn scooter met 50 door het winkelcentrum aalanden scheuren en langs iedereen zigzaggen, AlS JULLIE SCHEIT AAN MIJ HEBBEN DAN HEB IK DAT AAN JULLIE!!!!!!!!

 15. Ik weet dat Iran in Azië ligt. Maar ik vind het gewoon heel opvallend dat er zoveel criminaliteit gepleegd wordt door allochtonen. En helaas hebben anderen het voor jou verpest yes2. Als jij laat zien hoe het wel moet is dat toch geen probleem. Veel criminaliteit heeft ook een reden, groepsgedrag, cultuur, omgeving. Het is gewoon jammer. Dat er zoveel misgaat. En de criminaliteit stijgt juist, maar door de bezuinigingen binnen justitie lijkt het of er minder gevallen zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel woninginbraken, overvallen, pinpasfraude. Zijn er ook zoveel kerken als moskeeën is Marokko of Turkije?

 16. Jeetje wat een discussie weer. Zielig voor die mevrouw :'(. Hopelijk bekomt ze een beetje van de schrik en wordt deze meneer snel gevonden.

 17. Tinas, wat kom jij ontzettend dom over, is het echt dat je een studie hebt gevolgd??
  Merk ik namelijk niks van.

  In Turkije zijn er inderdaad kerken, ook een kerk aan de kust speciaal ingericht voor een Nederlandse oudere groep.
  En die zaal die ze huren krijgen ze GRATIS van de burgemeester, in Nederland moeten ze voor elke ruimte betalen.

  En de turken reageren er normaal op.
  Dat er minder kerken daar zijn komt omdat er minder immigranten wonen.
  En dat je Marokko met Nederland vergelijkt is triest, wil je dan ook maar een land als Marokko achterna?

  Lekker dingen verbieden voor minderheden die hier wonen, dit is een VRIJ LAND en als je niet tegen een vrij land kan, moet je misschien zelf wel verhuizen, enkeltje Rusland misschien?

  En nee allochtonen hebben het niet voor mij verpest, want uit mijn oorspronkelijke land die mensen zijn hier super aangepast, dat jij alles generaliseert, incl mijn eigen groep meerekend als allochtoon is jou EIGEN DOMME GEDACHTE

  mensen zoals jou verpesten het voor iedereen en drukken iedereen maar in een hokje, EN IN HET ECHT AARDIG DOEN HE TEGEN ALLOCHONEN MAAR OP INTERNET GROOT DOEN

 18. Yes2 laad ze maar lekker lullen, gewoon bovenstaan! Ben trouwens wel benieuwd waar je dan vandaan komt. Ik kom zelf uit Turkije en wat die gozer zegt is echt stom!

 19. bla bla bla op politie is niet bezuindigd de laatste jaren, en 2 hoe kenne ze op aangiftes bezuinigen? het daalt, en dan kan je met zelfverzonnen dingen die niet eens bewijst zijn aankomen, maar dat maakt jou alleen maar triester

 20. ErnadePerna, ja je hebt wel gelijk kardes maar ik word het een beetje zat, en de argumenten waarmee ze aan komen is echt te dom voor woorden.

  Mijn vader is turks, en mijn moeder komt uit Indonesië, ik voel mezelf meer turks als indo, turken zijn gewoon super mensen, schoenen uit in huis, harde werkers mooie cultuur!
  Mensen zeggen altijd dat allochtonen maar moeten aanpassen, maar wat heeft dat voor zin, je word toch altijd als allochtoon gezien.

  en waarom aanpassen voor mensen die een hekel aan je hebben, dan ben ik liever gewoon mezelf, het moet van twee kanten komen.

 21. Yes2, als volbloed Nederlander kan ik het alleen maar met je eens zijn.
  Het is een kleine groep die het voor iedereen verziekt. En juist die groep moet keihard aangepakt worden. Hoe, geen idee, maar een beetje respect mag er wel verwacht worden.

  Het blijft echter apart dat het bericht begint over een dief die vloeiend Nederlands spreekt en iedereen direct over Oost-Europeanen begint.

 22. enikdan, heb heeft u helemaal gelijk in.
  Criminaliteit moet gewoon hard aangepakt worden.
  En daarnaast mogen er ook best wel zwaardere straffen komen, zodat ze niet binnen een aantal maanden weer op straat staan.

  Ik ga maar even afkoelen,lekker nog een uurtje buiten een boek in het park lezen, fijne middag.

 23. Ik hoop dat die gast gevonden wordt en in de cel belandt..
  Wat ik echt vervelend vindt is dat het met de komst van die bulgaren en roemenen nog veel erger gaat worden dan met welke andere buitenlanders dan ook die op dit moment hier zitten..
  Daar zijn ze erger in het oplichten en georganiseerde misdaad dan hier meent dat echt….
  Erger dan de polen…
  Bepalde wetten hier in onze land moeten echt gaan veranderen en hoop dat het dan wat beter gaat werken…

 24. En nu even to the point mensen.
  De kerel op het filmpje heb ik wel eens in de stad gezien, dus is hoogstwaarschijnlijk een Zwollenaar.
  Even alle discussie aan de kant en nou eens kijken of we hem herkennen!

 25. Geen onderbuikgevoel. Dat station is al ver gepasseerd. Het gaat om de waarheid. En als je de politieke berichten de afgelopen week hebt gelezen: ook Kamertje Twee staat niet te springen om de Bulgaren en Roemenen.

  Dat anderen door mijn reactie hier mij als PVV’er wegzetten of woorden uit de context plaatsen en mij om de oren proberen te slaan, betreurt mij. Als ik dan verder lees dat het iemand is, die blijkbaar graag op een scooter rijdt en dreigt om het winkelcentrum onveilig te maken, enkel en alleen door woorden van een ander op een weblog, beangstigd mij dat.

  Dat daar gelaten wordt Turkije hier opgehemeld. Het verschrikkelijke land waar nu terecht demonstraties worden gevoerd.

  Hier een bericht van Turken die kerken verwoesten en wat mensen gaan zuiveren. Turken die Cyprus hebben overgenomen. Zomaar. Omdat het van die vredelievende mensen zijn:
  http://ejbron.wordpress.com/2013/01/27/etnische-zuivering-en-kerkschending-in-noord-cyprus/

  Zelfs het leger heeft meegeholpen in het verleden:
  http://www.digibron.nl/search/detail/012df64e9f63e2f384046b8f/

  Dan hebben we de reportage van vorig jaar over kinderarbeid. Erdogan vindt het allemaal prima:
  http://www.youtube.com/watch?v=6W4NJw3FxAU

  Dan hebben we het niet eens over de miljoenen Turken die analfabeet zijn of de gedwongen kindhuwelijken die er plaats vinden. Ik heb toch een andere voorstelling van een mooie cultuur.

  Het hier dreigen met woorden en daden en daarbij andere meningen niet toe laten, is voor mij typerend voor een bepaalde bevolkingsgroep met een theologische inslag.

  Ik hoop dat de dader van deze diefstal snel wordt gepakt en dat de mevrouw die bestolen is, snel haar rust zal vinden.

  Ik wens jullie allen een fijn en zonnig weekend toe.

 26. Nog niet zo lang geleden waren er ook kruistochten en heeft de VOC mentaliteit ook voor zuiveringen en plunderingen gezorgd, Bart

 27. Effe kappen nou!

  Alie60 schrijft op 8 juni 2013 om 09:16 iets waar we wat aan hebben. Het is dus een Zwollenaar. Allemaal nog eens de foto in ons opnemen en als je hem ziet: bel meteen 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

  Opletten dus, daar zijn sociale media voor.

 28. Lekker vlot dat het 27 MAART gebeurd is en NU AL naar buiten komt…………..
  Iedereen uitkijken naar deze persoon en dat de politie,indien ze tijd hebben en geen onzinnige bekeuringen aan het uitschrijven zijn,dit stuk uitschot kunnen oppakkenen lange tijd kunnen opsluiten,al zie ik dat ook weer niet gebeuren,pv opmaken,3 dagen vasthouden en dan wel thuis brengen hoor!!!!!!!!

  Maarja de foto is redelijk duidelijk dus de kans is groot dat dit ook daadwerkelijk kan gaan gebeuren………….

  DUS ALLEMAAL OGEN OPEN MENSEN SUCCES!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Als het een Zwollenaar geweest zou zijn met antecedenten, dan had de politie hem wel herkend. En dat is niet gebeurd.

  Gezien de manier van overvallen, is er enige voorbereiding nodig en doordachtheid. Die is wel zo slim genoeg om het niet in zijn eigen stad te doen.

  Iemand die in de binnenstad rond loopt, hoeft geen Zwollenaar te zijn lijkt mij. Begrijp deze aanname niet zo goed.

  Politie en bekeuringen uitschrijven. Net zoals het NS personeel in de trein zorgt voor informatie en kaartjes check. Ander NS personeel zorgt voor technisch onderhoud treinen.

  Mocht je nu denken dat de politie alleen maar bezig is met boetes uitschrijven en te laseren in plaats van boeven vangen, dan denk je vast ook dat de conducteur de Fyra heeft gekocht. En dat de conducteurs beter op moeten letten wanneer ze een nieuwe trein kopen.

  De kruistochten. Die waren er inderdaad 700 jaar geleden. En waren nodig vanwege islamitische overheersing. Anders hadden wij nu een lange baard gehad en geen tijd om iets te tikken op het weblog. Laat staan dat er ?berhaupt een weblog zou bestaan.

  De VOC mentaliteit en zuiveringen / plunderingen. Iets wat wij meer dan 100 jaar geleden achter ons hebben gelaten dankzij Lincoln. Nog geen 100 jaar geleden was er nog slavernij in Turkije. Vraag maar aan de Armenen. Kinderarbeid van nu niet mee gerekend.

 30. Bart2; waarom probeer jij in iedere reactie op weblogzwolle je afkeer van alles wat allochtoon is te laten blijken? Begit een beetje hysterisch te worden, dat gedrag van jou. Ik sluit me aan bij Bernhard.

 31. De tekst klopt maar in verkeerde contect, Bart2. De Heilige Oorlog (heet dat in andere culturen niet “jihad”;)) van de christenen was ter onderwerping van andere culturen. Klein citaat:

  Twee eeuwen lang trokken Europese ridders naar het Heilige Land om het te bevrijden van de heidenen. Er vielen tienduizenden doden en bijna honderd jaar regeerden de kruisvaarders het koninkrijk Jeruzalem. (…)
  Op 15 juli 1099 wist een leger van kruisvaarders uit Europa door de vestingmuren van Jeruzalem te breken, na een belegering van ruim anderhalve maand. Om van Jeruzalem een volledig christelijke stad te maken werden de 20.000 inwoners, zowel moslims als joden, over de kling gejaagd.

 32. Bart2, kruistochten zijn nog steeds aan de gang daar. Een andere vlag, maar wel een westers belang. Het westen heeft nooit kunnen begrijpen dat westerse oplossingen erger zijn dan de door het westen aangewezen kwaal.

 33. Lees het boek Congo voor een beschrijving van onze europese rechtvaardigheid in dat land. Kijk eens naar wat nederland en de britten voor geweldigs hebben gedaan met zuid afrika. Naarde portugesen in centraal amerika. En kijk eens wat voor geweldige dingen de usa het gedaan in iran. ‘operation ajax’ bijvoorbeeld. En afgelopen jaren in irak… Over het algemeen is de Westerse samenlevingnog wel het meest initiatiefrijk geweest als het aankomt op het vermoorden van anderen. Tuurlijk, we bedoelen het goed, maar laten we vooral niet wijzen naar de islam. Die vroomheid staat ons niet.

 34. Of dat nou een turk is of marokkaan of bulgaar of een brabander maakt niet uit die klootzaaaaaaaaakkkkkk moet gevonden worden

 35. Mag je wel nog zeggen, dat het dom is van de vrouw om haar pinpas en pincode aan een vreemde mee te geven?

  Inderdaad, de berover is degene die fout is, maar laten we wel wezen: we weten toch allemaal dat je je pinpas en pincode niet mee moet geven?!?

 36. Plantje, dat is bij oudere mensen niet zo ongebruikelijk hoor. Oudere mensen geven hun pinpas ook wel aan hun alfahulp mee, zodat die even voor hun kan pinnen. Ik hoorde dat van iemand die als alfahulp werkt en van verschillende klanten de pincode uit zijn hoofd kent. Moet je niet willen, maar geeft wel de praktijk aan.

 37. Dat is erg dom van ze! Misschien moet de bank die mensen zelf dan geen pinpas meer geven als ze er niet mee om kunnen gaan!

 38. Inderdaad, als je zelf niet meer bij een pinautomaat kan komen heb je geen pinpas meer nodig. Het is alleen niet aan de bank om dat te bepalen.

 39. Een hoogbejaarde vrouw nog een trap na geven…Goed hoor en jullie hebben allemaal gelijk. Wat is ze toch dom he? De vrouw was blijkbaar nog goed van vertrouwen (wat vroeger gewoon een goede deugdelijke eigenschap was) wat nu beschaamd is en ze waarschijnlijk nu tot ze komt te overlijden het vertrouwen in mensen kwijt is.
  Mevrouw is van een andere generatie waar het nog wel kon, wat dom hé? Pffffff….

 40. Ook in die generatie kon je niet zo maar geld (want dat is het in principe) aan wildvreemden geven. Je doet net alsof criminaliteit pas voorkomt sinds 1980…

 41. Precies Japser.
  En ik had al zo’n reactie van op zijn minst iemand verwacht 1ste John.

  Mijn oma is 92 en ik schat in dat ze daarmee tot dezelfde leeftijdsgroep behoort als de dame die hier beroofd is. Bij mijn oma is ooit haar pinpas gestolen. Ze hebben toen meegekeken met haar voorgaande pin transactie en op die manier de pincode ontfutseld. Ze heeft direct de bank op de hoogte gebracht. Daar kreeg ze te horen, dat ze haar pincode ook niet zomaar op moet schrijven. Je wil niet weten hoe boos mijn oma was!

  Mijn punt: mijn oma weet net zoals velen dat je je pinpas en pincode niet aan een vreemde geeft. Net zoals dat je niet zomaar ?? 5000,- aan een vreemde meegeeft die bij je aan de deur komt met een zielig verhaal. Dat is van alle tijden! Het is dus dom om dat wel te doen en dat heeft niets met natrappen te maken. Zoals ik al aangeef: de oplichter is fout, maar de vrouw is wel degelijk een beetje dom geweest.

 42. Dat voorbeeld van je oma is toch hetzelfde principe Japser? En iemand de mogelijkheid geven om mee te gluren, én om je pas te kunnen laten stelen. Zijn al twee domme acties.

 43. Het was niet Japer die dat zei, maar ik.

  Als je portemonnee uit je tas gestolen wordt is dat volgens mij iets anders dan wanneer iemand een zielig verhaal ophangt en je zegt:”Alsjeblieft, hier is mijn pinpas en dit is de pincode”

 44. In beide gevallen ga je er dus vanuit dat er niets vreemds zal gebeuren. Te goed van vertrouwen, naïef, dom, noem het wat je wilt.

 45. Ik zou het ook niet dom willen noemen. Oplichters kunnen bijzonder overtuigend zijn. En dan is het zoals ik al schreef niet heel ongewoon om dan maar de pas mee te geven. Hoe kun je die arme man anders helpen.

  Ben zelf ook wel eens voor zo’n dilemma gesteld. Een dame die om 4 uur ’s nachts aanbelt en een zielig verhaal heeft om binnen te komen. Omdat ik het verhaal niet helemaal begreep en verwachtte (achterdochtig als ik ben) dat haar handlanger om de hoek stond te wachten heb ik haar weggestuurd. Verwijt mezelf nu nog steeds dat ik iemand in nood weggestuurd heb. Sindsdien weet ik in ieder geval dat ik niet gastvrij genoemd kan worden.

  Wat is een goed uitgangspunt: iemand vertrouwen tot het tegendeel blijkt of iemand wantrouwen tot het tegendeel blijkt?

 46. Je pas en pincode meegeven is altijd heel ongewoon en zelfs dom te noemen. Niet voor niets hamert iedere bank erop nooit je pincode aan iemand anders te geven; laat staan een onbekende!

  Hoe was die slogan ook al weer in de spotjes? “Je mag alles van me weten behalve mijn pincode”

 47. De enige manier om dit de wereld uit te helpen is dat de banken weer hun kantoortjes openen en de pinautomaten afgeschaft worden.

 48. En laten we het maar niet over de Nederlandse banken hebben die de risico’s van Amerikaanse rommelhypotheken kochten! Over dom gesproken. We lijken allemaal net mensen.

 49. Dan heb je te maken met een man achter het loket die ook nog eens achterdochtig kan worden. Hij kent vaak zijn klanten.

 50. Laten we het daar inderdaad niet over hebben bernard, want dat heeft hier niets mee te maken!

  Als we geen pinautomaten hebben zorgen mensen dat ze contant geld in huis hebben. Deze vrouw had dan simpelweg wat geld in contanten meegegeven. Ze wil immers die schooier helpen!

  En als je zelf een keer iemand hebt weggestuurd, omdat je de zaak niet vertrouwde moet je je niet je leven lang schuldig blijven voelen en vervolgens iedereen die te goed van vertrouwen is maar altijd verdedigen omdat dat gewoon moet kunnen. Ik zou willen dat we elkaar nog zo konden vertrouwen, maar er lopen nu eenmaal ratten rond!

 51. Zoals ik al zei jullie hebben gelijk maar om oma de grond in te boren met dom? Mevrouw heeft misschien wel twee oorlogen overleefd dus verdient wel wat meer respect.
  Ze is slachtoffer van een oplichter die zeer geraffineerd te werk is gegaan en wie weet is ze niet meer zo goed bij
  Dat staat er verder niet bij beschreven, maar goed, ze is dom dan maar hé?

Reacties zijn gesloten.