Eredivisie Beach Soccer in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Dit weekend werd in Zwolle het Beach Soccer Zwolle georganiseerd. Het evenement vond plaats op het Rodetorenplein in Zwolle en was gratis te bezoeken. Het buitensportevenement kon niet op veel publiek rekenen, maar verliep wel sportief en gezellig. Toen zondagmiddag het zonnetje ging schijnen kwamen meer voetballiefhebbers naar het stadsplein.

30_juni_2013-74.jpg 

Zondag 30 juni stond in het teken van de KNVB Eredivisie Beach Soccer. Om 11.00 uur begonnen de teams en na afloop is het tenslotte de beurt aan de horeca- en bedrijventeams. Het Pelikaan Beach Soccer Zwolle speelde, na twee verloren wedstrijden zaterdag in Leeuwarden, zondag de thuiswedstrijd tegen BS Egmond en BS Tiel. Na verlenging werd het duel tegen landskampioen Egmond helaas met 4-5 verloren. Het spannende duel tegen Tiel werd na verlenging (6-6) gewonnen! Het hele evenement werd afgesloten met een ouderwetse Hollandse avond m.v.v. de Zwolse zangers Henri van Velzen en Wimmie.

30_juni_2013-97.jpg

30_juni_2013-78.jpg

30_juni_2013-69.jpg 

De KNVB brengt dit jaar de Beach Soccer Series naar Zwolle. De reden hiervoor was het afscheid van PBSZ-speler en captain Sillie Dilürü. Samen met zijn All star-team speelde hij zaterdag zijn afscheidswedstrijd tegen het kampioensteam van PEC Zwolle uit 2002. 

Beach Soccer Zwolle is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen Zwolse bedrijven. De organisatie was in handen van Las Rosas, de Castelyn en Sillie Dilürü.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Eredivisie Beach Soccer in Zwolle”

  1. als je in het dentrum woont, weet je dat er wel eens iets wordt georganiseerd. Als je daar geen last van wilt hebben, moet je ergns anders gaan wonen! er staat genoeg te koop in Zwolle

  2. Dit heeft weinig met voetbal te maken, de bal springt alle kanten op. Het zou een wedstrijd balletje hooghouden kunnen zijn, en die heeft Leo Koswal dan gewonnen 😉

  3. Welke zanger? Je kan tenslotte niet iedereen te verfen houden maar volgens mij te horen was het aardig gezellig daar

  4. Ik woon in de binnenstad en vond het best een leuk evenement. Enne dat bonke, bonke, bonke viel ook allemaal reuze mee. Wat ik echter niet begrijp is dat een dergelijk (leuk) toernooi niet wordt gehouden bij “De Pelikaan”. Daar is een aantal jaren gelden, met de nodige gemeentegelden, een heel beachsport-centrum aangelegd. Waarom moeten er dan zoveel zand speciaal op het plein worden gestort en ook weer verwijderd?

Reacties zijn gesloten.