Europese winst voor Zwolse steppers

Foto van auteur

Zwolle – Op de skeelerbaan in het Twentse Losser werd zaterdag het Europees kampioenschap stepsprint verreden. Steppers uit onder andere Nederland, Duitsland, Tsjechië en Finland streden voor de medailles. Bij de heren senioren behaalde Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle zilver in de wedstrijd over 800 meter. 

stepteam.jpg

Stepteam Zwolle op weg naar de winst in de ploegenachtervolging. Eigen foto Stepteam Zwolle 

Op deze lange sprintafstand gaat het niet alleen om explosiviteit maar ook om een goede tactiek. Wie te vroeg aan kop komt trekt misschien de eindsprint aan voor de concurrentie. Steenbergen wist het geduld te bewaren en met een sterk eindschot tweede te worden. Zijn teamgenoot Martijn Tiemens bereikte eveneens de finale en werd vijfde. Bij de dames junioren was er brons voor Judith Steenbergen.

De wedstrijden werden later op de dag vervolgd met een ploegenachtervolging, een wedstrijd waarin geen titel op het spel stond maar die wel meetelde voor de internationale stepcompetitie, de Eurocup. Het Zwolse herenteam, bestaand uit Jonathan en Machiel Steenbergen en Martijn Tiemens, plaatste zich als tijdsnelste voor de finale, waarin Team Kickbike Finland onder de voet werd gelopen.

Op zondag volgde in Oldenzaal het sluitstuk van deze Eurocupronde, de marathon. Judith Steenbergen haalde opnieuw het podium en werd tweede na een regelmatig opgebouwde race over het golvende parcours. Het herenteam kreeg het deze dag zwaarder te verduren. Met aanvankelijk drie man in een kopgroep van tien leken er kansen te liggen maar de internationale concurrentie werkte flink samen en gaf de Zwollenaren geen centimeter speelruimte. Achter de Tsjechische winnaar Kadlec werd Tiemens uiteindelijk zesde en de broers Steenbergen achtste en tiende.

De steppers bereiden zich nu voor op de volgende Nederlandse competitiewedstrijd, de loodzware rit over 50 km op de Nedereindse Berg, op 13 juli.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Europese winst voor Zwolse steppers”

  1. Het verwonderd mij steeds weer hoe goed dit stepteam presteerd en altijd weer in de prijzen valt geweldig .Van hartegefeliciteerd en ga zo door

Reacties zijn gesloten.