Veel animo voor ‘generaal pardon’ in Zwolle

Foto van auteur

Vele tientallen vluchtelingen hebben in Zwolle een informatiebijeenkomst bezocht over het generaal pardon. Tijdens de bijeenkomst maakte de Zwolse afdeling van Vluchtelingenwerk bekend aan welke criteria vluchtelingen moeten voldoen om voor het pardon in aanmerking te komen.

Zo moeten ze voor april 2001 in Nederland zijn geweest, en daar al die tijd gewoond hebben. Ook mogen ze geen gevangenisstraffen hebben gekregen van meer dan een maand. Groot probleem is dat lang niet alle vluchtelingen die voor het pardon in aanmerking komen bekend zijn, en dus moeilijk te bereiken zijn. Vluchtelingenwerk heeft vaak nog wel contact en probeert mensen via bijeenkomsten uit te leggen of ze in aanmerking komen.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Veel animo voor ‘generaal pardon’ in Zwolle”

 1. @jan,

  ik schaam me voor jou.
  Je leeft in een wereld met diverse mensen. We hebben geen eigen plek op deze aardkloot. Geniet van de cultuurverschillen en doe er je voordeel mee. We leven maar zo kort en dan dat domme gehakketak over wie waar hoort te wonen…. 😮

 2. @jan:
  ik raad je aan om eerst eens ff het partij-programma van de PVV te lezen i.p.v. de one-liners te volgen. De PVV komt uiteindelijk alleen op voor 2 x modaal en zorgt ervoor dat alles en iedereen die daaronder zit qua inkomen er op achteruit gaat.
  Jan, beste kerel, laat je niet mislijden door retoriek en stem vooral niet tegen je eigen belangen.

 3. Antijan jij mag je best schamen hoor voor de opmerking van Jan.Maar het probleem van de vluchteling moet inhet land van herkomst opgelost worden zodat een ieder op deze wereld in zijn eigen vaderland goed en vreedzaam leven kan leiden.Er wordt door nederland zoveel uitgegeven aan ontwikkelingshulp voor die landen waar de meeste vluchtelingen wegkomen.Het is de taak van de bewoners van dat land om te zorgen dat die ontwikkelingshulp goed besteed wordt en niet het land ontvluchten maar solidair als bevolking van dat land er voor zorgen dat de regering daar er goed mee doet.

 4. Pieter, niet elke vluchteling is een dappere vrijheids/gelijkheidsstrijder blijkbaar. Het is makkelijk praten van achter je computer. Als je zelf in die situatie zat zou je misschien ook wel voor jezelf kiezen ipv voor je land en je volk.

 5. @mirjam als we iedere vluchteling gaan opvangen is het einde zoek en daarbij de kosten rijzen de pan uit kunnen jij en ik weer gaan opbrengen

 6. Als je zou willen ruilen met een vluchteling mag je van mij gerust een jaartje neer sudan emigreren hoor. En dan niet vreemd opkijken als je niet terug kan, omdat nederland geen asielzoekers meen binnen wil.

 7. ben het wel eens met jan, ben zeker geen racist maar begin steeds meer n hekel aan buitenlanders te krijgen en denk er serieus over ook op wilders te stemmen i.p.v. marijnissen sinds ze turken in de 1e kamer willen

 8. @mirjam als we allemaal zo als jou denken is gaat dit land wel naar de kloten maar ja wij hebben nu al last van onze medelanders wat te denken later van onze kinderen.

 9. @joop ik heb geen last van medelanders en mijn kind staat hopelijk later met een open blik in de wereld. Ik vraag me wel af waar jij het zo moeilijk mee hebt dat je denkt dat het land naar de klote gaat.

 10. Heerlijk h?© Joop en de rest van die rechtse rakkers,

  straks zijn de kleinkinderen van onze kleinkinderen allemaal een beetje bruin en daar kan jij helemaal niks aan doen. Waarom zou je ook eigenlijk?
  Dan is het ook allemaal wel goed hoor met onze medelanders, want dan weten we gewoon niet beter. Allemaal een kwestie van wennen. Dat duurt even, maarja het is toch onvermijdelijk. Ga lekker met de stroom mee en kijk eens wat je van een medelander kunt leren? Of hoe jij hem misschien wat meer wegwijs kan maken in onze cultuur?
  Beetje liefde voor de medemens kan geen kwaad toch? In iedergeval beter dan de angstcultuur die Wilders en zijn vriendjes iedereen wilt opspelden toch?

 11. Wilders leeft nog in de Renaissance toen mensen nog op een ezel kropen om een dorp verder te gaan kijken. Kijk maar naar zijn haar 😉

Reacties zijn gesloten.