Politie in Zwolle vindt poederbrief

Foto van auteur

De inhoud van het verdachte pakketje dat eerder vandaag op het hoofdbureau van de politie in Zwolle is aangetroffen blijkt onschadelijk te zijn. Deze uitslag is zojuist (20.15 uur) bekend gemaakt door het RIVM te Bilthoven. Wat de stof wèl precies is, is nog onbekend en het zal nog enige tijd in beslag nemen voordat daar meer over te zeggen is. De 15 medewerkers die meerdere uren ‘in quarantaine’ hebben gezeten, konden opgelucht naar huis. De sfeer onder deze medewerkers was gelaten, rustig en professioneel.

Meteen na de ontdekking van de brief,  is o.a. de ruimte van de postkamer afgesloten, waarbij de medewerkers van deze afdeling op de postkamer moesten blijven en anderen hier niet naar binnen konden. Dit is tevens gedaan voor de afdeling van de Technische Recherche, die het pakketje veilig gesteld heeft. In totaal zijn er op deze manier 15 medewerkers ‘in quarantaine’ gesteld. Uit voorzorg waren de hulpdiensten van de Brandweer, waaronder de dienst Gevaarlijke Stoffen, en de GHOR aanwezig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Politie in Zwolle vindt poederbrief”

 1. Bij verscheidene politiebureaus zijn donderdag poederbrieven binnengekomen met de post. De politiekorpsen in Zwolle, Breda, Tilburg en Rucphen hebben veiligheidsmaatregelen getroffen nadat zij de brieven hadden binnengekregen.

  De postkamers van de betrokken bureaus zijn afgesloten. In Zwolle moeten vijftien medewerkers in quarantaine blijven totdat duidelijk is wat het poeder is, aldus een woordvoerster van de politie.

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt de brieven. “We hopen snel uitsluitsel te hebben, iedereen wil natuurlijk graag naar huis”, zei de woordvoerster. Hoewel de meeste werknemers volgens haar vrij laconiek reageerden, is uit voorzorg het ‘antraxprotocol’ in werking gesteld. Of de brieven van dezelfde afzender komen is nog onduidelijk.

  (c) ANP

 2. zo ineens steekt de ziekte van poederbrieven weer op.
  zo hoor je er nooit wat van en zo ineens dichtbij :-

  kinderen die vakantie hebben en zich vervelen waarschijnlijk
  in elk geval ZIEK!!!

 3. Hoe kan je weten dat het ongevaarlijk is als je niet weet wat het is? Klinkt een beetje dom hoor…maar goed dat zijn we wel gewend helaas.
  =============

  Moet jij niet op Vlieland zijn… ?

 4. Dat vind ik nou nog eens een goede test: zelf proeven, snuiven, slikken, spuiten…. etc. en dan de conclusie trekken 😀
  Ben benieuwd op welke soorten ze dan getest hebben dat ze durven beweren dat het niet schadelijk is…

Reacties zijn gesloten.