Openbare fietspomp niet hufterproof

Zwolle – De openbare fietspomp, op de kruising van de Van Karnebeekstraat en het Groot Wezenland, is verdwenen. De pomp lijkt bruut van de locatie gerukt te zijn. De pomp heeft nooit echt lang en goed gewerkt. De gemeente Zwolle zoekt naar een passende oplossing voor het vraagstuk en roept Zwollenaren op om met alternatieven voor een vandalisme bestendige fietspomp te komen.

23-10-2013_openbare_fietspomp_niet_hufterproof_01.jpg

De openbare fietspomp was een noviteit in Zwolle. Het project werd door menigeen met argusogen bekeken. Zou het wel nuttig zijn? Begin dit jaar merkte fietsers al dat het apparaat niet functioneerde en defect was. Veel mensen fietsten vervolgens gefrustreerd weer door. De openbare fietspomp moet hufterproof zijn, maar daar wordt nu aan getwijfeld. De gemeente Zwolle liet destijds via een woordvoerder weten dat er verschillende klachten bekend zijn. Het is maar de vraag of er een fietspomp op de locatie terugkomt.

fietspomp_3_1_van_1.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Openbare fietspomp niet hufterproof”

  1. Dit geeft maar eens aan hoe onze samenleving ook in negatieve zin is veranderd. In de stad waar ik woonde en opgroeide, had je op elke hoek van de straat wel een fietsenmaker en die had een luchtpomp aan de gevel, kostte toen 5 cent en dan pompen maar. Gewoon een rubberslang en zelden of nooit kapot en/of vernield. Wij moeten dit soort dingen niet hufterproof maken, maar de hufters oppakken en tot gedragsaanpassing dwingen door b.v. hun spullen publiekelijk te mollen (auto, computer, mobieltje etc.) Misschien begrijpen ze het dan!

  2. Schandalig dat een voorziening wat voor velen handig is vernield door vandalen .Kan men dan nergens meer afblijven de daders oppakken en flinke straf geven

  3. Met veel verwondering hebben we ,toen we in Thailand waren, gezien dat er overal gewoon losse bloembakken langs de kant staan en ook op de leuningen van bruggen.
    Tja daar kan het wel.Hier die hufters inderdaad hun mobieltje afpakken en voor hun ogen kapot trappen.

    En ook nog de rekening presenteren van wat ze vernield hebben.
    Verder een flinke trap onder de kont en een draai om de oren.

    Vroeger was zo slecht nog niet.

  4. Zonde, sympathiek en gastvrij initiatief zomaar gemold. Bedenker GroenLinks Zwolle gaat meedenken over ‘hufterproof’ alternatief..

  5. Deze pomp werkte inderdaad niet, maar alsnog blijf je er vanaf! Net als die idioten die ’s nachts bierflesjes kapot gooien flink aanpakken als dat lukt…

  6. Wat lees ik NOU toch!
    De pomp is bruut van de locatie gerukt,
    en heeft nooit lang en goed gewerkt.
    Bovendien zoekt de gemeente Zwolle
    naar een ‘passende’ oplossing voor het
    “vraagstuk”.

    Tsja, ik had er niet eerder van gehoord,
    maar een openbare fietspomp is echt wel een
    goed idee van groen links. Zo kun je nog eens
    de band oppompen op weg naar de supermarkt.
    Echt wel super dat er dan ook onderweg
    band-op-pomp-punten zijn.

    Maar beste Zwollenaren,
    denk met me mee hopelijk:
    is een openbare fietspomp een
    “vraagstuk” voor de bestuurders van Zwolle?

  7. Bij ons kon je gratis gebruik maken van de pomp. Ik heb er slechte herinneringen aan, omdat ik nog geen 50 meter heb gefietst op mijn hard opgepompte bandjes toen een luide knal een einde aan het fietsplezier maakte.:(

Reacties zijn gesloten.