Autokrakers gepakt door alerte getuige

Zwolle – De politie heeft donderdagochtend 24 oktober twee mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De politie onderzoek of ze mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere inbraken.

politie_logo_4.jpg 

De politie had rond 05.00 uur een melding ontvangen dat in de Tiendschuurstraat een auto-alarm afging nadat twee doffe-knallen waren gehoord. De getuige zag twee mannen door de straat rennen en waarschuwde de politie. Bij de auto bleek dat een autoruit was vernield en dat was geprobeerd het navigatiesysteem te stelen. Agenten stelden hierop een onderzoek in waarbij ook een politiehond werd ingezet. Op de Erfwal ziet de politie niet veel later twee mannen lopen die aan het signalement voldoen. Bij het zien van de politie zet het tweetal het op een rennen. Ter hoogte van het spoor springen zij in het naastgelegen water en vluchten richting de Voorsterweg. Kort daarna wordt in de omgeving van de Voorsterweg, met behulp van de politiehond, een 21 jarige man uit Litouwen aangehouden. Enige tijd later pikt de politiehond een ander spoor op dat leidt naar een boerderij nabij de begraafplaats aan de Ridder Zwederlaan. Hier blijkt de tweede verdachte, een 27-jarige Litouwer, zich te hebben schuilgehouden. Hij kan eveneens met behulp van de politiehond worden aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of zij mogelijk nog bij andere auto-inbraken betrokken zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Autokrakers gepakt door alerte getuige”

  1. Het is lastig om Litouwers niet over één kam te scheren, maar d’r zit behoorlijk wat “tuig” tussen dat hier behoorlijke rotzooi schopt, waaronder overlast en diefstal. Ik wil best begrijpen dat je uit armoede er andere ethische normen en waarden op na houdt, maar dat wil niet zeggen dat je dús mag stelen omdat je arm en relatief kansarm bent in Nederland als Litouwer.

  2. Mooi dat ze gepakt zijn. :DHet was behoorlijk blauw in westenholte vanmorgen vroeg.Maar we halen ze zelf naar ons land. Moet je maar eens kijken hoeveel vrachtwagens er op industrie terrein voorst staan met kenteken platen uit Litouwen, Rusland, Turkije>:(

  3. We zijn er maar mooi klaar mee, met die Oostblok criminelen. Het wordt tijd om de muur weer op te bouwen en grenscontroles. Als het geen Litouwers dan zijn het wel Roemenen, Bulgaren en dronken Polen. We hebben de handen al vol aan de Antillianen en Marokkanen die crimineel zijn.>:(

  4. @oke
    De vrachtwagenchauffeurs zijn niet het probleem… die werken voor hun geld. Het zijn meer de avonturiers die met hun krakkemikkige bestelwagentjes en stationwagens proberen hier wat spullen te scoren.

  5. rossi46 is ook mijn idee de grenzen weer sluiten uit de EU en eigen munt terug en douaniers langs de grens om de buitenlanders te controleren bij het in en uitgaan.Nederland is veel te lief ook wat het betreft met het gebruik van de wegen.In het buitenland moet je in EUlanden tol betalen op snelwegen en in nederland kan elke buitenlander rustig rondrijden

  6. En alweer van dat volk uit een oostblokland. Die lui zijn zo arm die hebben niets te verliezen. De gevangenis hier is voor hun een luxe hotel en ze staan zo weer op straat.Kunnen ze hun gang weer gaan. Maar als je daar hier wat over zegt ben je gelijk aan het discrimineren. En roept men om feiten en cijfers.Het is gewoon een feit dat die lui hier alleen maar komen voor criminele activiteiten.

Reacties zijn gesloten.