SV Zwolle wint handbalderby van Typhoon

Zwolle – Afgelopen zaterdag is SV Zwolle met een groot aantal supporters en handballiefhebbers de IJssel overgestoken om de eerste derby tussen SV Tyfoon en SV Zwolle te aanschouwen. Het is alweer een zeer lange tijd dat er een heuse derby plaats vond tussen twee herenteams van de verenigingen. De Zwolse heren versloegen de thuisspelende ploeg met 12-32.

 

Met een tribune vol met supporters van beide verenigingen begonnen de heren deze wedstrijd vol enthousiasme. De twee teams kennen elkaar redelijk en weten hoe er gespeeld kan worden. Van het jonge Tyfoon wordt verwacht dat ze met snelheid en souplesse spelen en van Zwolle wordt verwacht dat er met ervaring en tactiek gespeeld gaat worden. De tos is gewonnen door het thuis team, maar deze koos niet voor de bal. Dit betekent dat Zwolle de bal mag uitnemen en bij het afgaan van het beginsignaal leverde Zwolle een leuke verrassing. De ploeg denderde met snelheid richting de verdediging en vormde met hun allen een muur vlak voor ze. De laatste man (Rik Talens) bleef achter de muur aan lopen, kreeg de bal en schoot van afstand in doel. De verrassing gebeurde zo snel dat het publiek er perplex van stond.

De jonge jongens van SV Tyfoon waren goed opgewassen tegen de heren van SV Zwolle, want de eerste helft verliep een tijdje gelijk op. Het snelle spel van de jonge thuisploeg was tegen verwachting in niet ingezet. In plaats daarvan hebben ze bewust het tempo laag gehouden. Een tactiek die heren SV Zwolle niet ten goede deed, want het lage tempo haalt het spel van Zwolle onderuit. Hierdoor waren de gasten genoodzaakt dan maar zelf het tempo te bepalen en het spel te maken. De ruststand liet zien dat de jonge tegenpartij, ondanks dat er geen ervaren keeper in het doel stond, redelijk mee kon komen: 8-18.

 

De tweede helft moesten de Zwolse heren toch wat doen aan de situatie. Desondanks de stand spelen de heren nog niet hun eigen spel. Gaandeweg deze helft probeerden trainer/coaches Ronald Mennink en Arjan Leusink nog aanwijzingen te geven de heren hunzelf niet te moeilijk moesten maken. Met behulp van de wijze woorden en het geweldig meelevende publiek leek het iets beter te gaan. De stand liep verder uit. 

 

Met groot respect namen de Zwolse heren afscheid van de jonge tegenstanders, ze hebben een goede pot geleverd. Vooral de invallende keeper, Dennis Borst. De jonge Tyfooner was de held van de avond door goed keeperswerk te leveren. Hij stopte zelfs een aantal kanonschoten van Rik Talens, ondanks dat hij klein van stuk is en zijn onervarenheid als keeper!

 

Deze eerste derby eindigde in 12-32. Er volgen nog twee: 15 december 2013 en 8 februari 2014.

 

Doelpunt makers: 

Bart Kroeze (9), Luuk Broers (5), Marco Valkenborg en Rik Talens (4), Jelle van den Bos, Hans Kan en Robert ter Stege (3), Mark Brijan (1).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)