D66 maakt kandidatenlijst bekend

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdag maakte D66 Zwolle haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Jan Brink was op 1 september door de ledenvergadering al gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. De leden hebben daarna de volgorde, na advies van de stemadviescommissie, van de rest van de lijst bepaald.

 

De lijst van D66 Zwolle (zie Lees verder) bestaat uit een aantal jonge nieuwe leden en mensen met ervaring. D66 Zwolle presenteert een evenwichtig team dat wordt aangevoerd door een ervaren politicus die ook nu al in de gemeenteraad van Zwolle het sociaal liberale geluid van de partij laat horen. Direct daarna volgt een mix van nieuwe en ervaren kandidaten. D66 bereidt zich voor op een inspirerende campagne, waarin de kandidaten zich veel zullen laten zien en horen in Zwolle.

De lijst:

1. Jan Brink

2. Sonja Paauw

3. Claudia van Bruggen

4. Henk Schippers

5. Mark Oldengarm

6. Ojanne de Vries-Chang

7. Oswald van Dam

8. Orhan Cetin

9. Björn Fräser

10. Jan Douwe Douwstra

11. Martin Bleijenburg

Claudia van Bruggen is de meest opvallende notering in de Top 10 van D66 Zwolle:

Mijn naam is Claudia van Bruggen, 33 jaar oud. Sinds jaar en dag ken ik Zwolle als een fantastische stad om in te leven. In mijn werk als projectsecretaris bij de provincie Overijssel heb ik veel ervaring opgedaan binnen het ambtelijk apparaat. Enkele jaren geleden besloot ik lid te worden van D66.

Bij het sociaal liberalisme van D66 voel ik mij thuis, vertrouwen in eigen kracht van mensen vanuit een sociaal beleid. Om actief lid te zijn, besloot ik een jaar geleden mij bij het bestuur van D66 Zwolle te melden. In januari 2013 ben ik gekozen tot campagnecoördinator van D66 Zwolle. Graag maak ik de stap van deze bestuursfunctie naar het raadslidmaatschap. Mijn juridische achtergrond op het gebied van bestuursrecht komt bij de invulling hiervan zeker van pas. D66 is de partij die niet alleen de bedreigingen maar ook de kansen ziet van de decentralisatiedossiers op het gebied van zorg en welzijn. Als raadslid wil ik een stem geven aan initiatieven waar ondernemerschap en duurzaamheid hand in hand gaan. Dit is van invloed op een prettig leefklimaat voor de inwoners van Zwolle.

De raad heeft naast een controlerende ook een motiverende rol richting haar dagelijks bestuur. Kritisch durven kijken naar bestuurlijke drukte en deregulering, niet bang zijn voor zelfreflectie, vind ik belangrijk voor zowel raad als B&W. De samenwerking binnen de fractie van D66 en met de andere fracties in de gemeenteraad is belangrijk voor een goede, oplossingsgerichte mentaliteit. Ook naar de burger toe is het belangrijk een stevige houding aan te nemen en een luisterend oor te zijn, waardoor het vertrouwen in de politiek blijft en waar nodig toeneemt. Ik ben optimistisch en realistisch van aard en heb een goed ontwikkelde bestuurlijke sensitiviteit.

Ik ben stressbestendig en vind het prettig om zelfstandig werken en samenwerken op een natuurlijke manier af te wisselen. De stemadviescommissie heeft haar vertrouwen uitgesproken in mijn capaciteiten, ik wil dit de komende jaren graag waarmaken voor de inwoners van Zwolle. 

 

12 gedachten over “D66 maakt kandidatenlijst bekend”

 1. Claudia van Bruggen is de meest opvallende notering in de Top 10 van D66 Zwolle

  Een toelichting waarom dit de meest opvallende notering is zou wel prettig zijn. Ik blijf nu met meer vragen zitten dan toen ik de titel en de kop van het artikel las. Jammer.

  Wel iedereen gefeliciteerd met zijn of haar kandidaatstelling en succes gewenst met de campagne (al hoop ik natuurlijk dat het CDA deze verkiezingen gaat winnen 😉

 2. Ik begrijp de bijzondere notering; had van deze mevrouw nog nooit gehoord, maar ze staat wel op nr. 3 met een behoorlijke kans om raadslid te worden.

  Sinds het heulen van het CDA met de PVV stem ik daar nooit meer op! Dat zou ook voor de VVD moeten gelden.
  D66 komt zeker in beeld. Al was het maar omdat deze partij het meest anti-PVV is.

 3. Ik vind het jammer dat Henks niet zelf op 3 staat hij heeft zich bewezen .als Burgerraadslid ,maar dit fenomeen wordt nog wel eens verkeerd beoordeeld

 4. Haha, leen, dat zou idd ondoenlijk zijn. Maar als ik me niet vergis is dit bericht ingestuurd door D66 zelf. Net zoals dat bericht met de kandidaten van de SP en van het CDA laatst. Ik vind foto’s erbij dan wel aardig, zodat je een beeld krijgt van de personen die bij de namen horen.

 5. Harry heeft vast wel een foto waar ik op sta. Als je wilt kun je de fotos van onze kandidaten ook wel vinden op de site van d66zwolle.nl onder wiewatwaar en dan kandidaten aanklikken.
  En ik hoop dat we elkaar ook wel live ontmoeten.

 6. Henkes: Dank voor de tip. Ik heb de kandidaten op de site bestudeerd. Opvallender dan Claudia van Bruggen vind ik de naam van Bjorn Fraser. Wat motiveert hem om van Rotterdam naar Zwolle te verhuizen om hier vervolgens raadslid te (willen) worden?

 7. FCZ: het is voor mij lastig om over mijn medekandidaten te schrijven, maar ik wil je ook niet afschepen dus hopelijk een antwoord waar je wat mee kunt: ik denk niet dat hij speciaal naar Zwolle is gekomen om hier raadslid te worden, het is eerder dat hij naar Zwolle is verhuisd en daarom hier dus kandidaat is. (en van Rotterdam naar Zwolle is wel een dikke vooruitgang en dus logische stap lijkt me)

Reacties zijn gesloten.