Gemeente maakt bushaltes beter toegankelijk

Foto van auteur

De toegankelijkheid van Zwolse bushaltes wordt de komende jaren verbeterd. Daarmee sluit de gemeente aan bij landelijke doelstellingen om de bereikbaarheid van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking te verbeteren.

De minister van Verkeer en Waterstaat heeft 78 miljoen euro beschikbaar gesteld voor plannen voor verbetering van de toegankelijkheid. De provincies verdelen de gelden. Om in aanmerking te komen voor de subsidies heeft de gemeente Zwolle plannen voor verbeteringen van de halte-infrastructuur opgesteld en opgestuurd aan de provincie. Op dit moment zijn maar ongeveer dertig van de circa driehonderd haltes in Zwolle geschikt gemaakt voor mensen met een beperking. Bij die haltes ligt het halteperron op 18 centimeter hoogte. De keuze voor de haltes die ook toegankelijk worden gemaakt, wordt gebaseerd op het aantal in- en uitstappers bij de haltes.

Extra aandacht gaat uit naar het station van Zwolle. Daar zijn veel haltes, maar de ruimte ontbreekt om de haltes daar aan te passen. Eerder heeft de gemeente het Rijk gevraagd om samen te werken aan verbeteringen in de Spoorzone. Daarin kan de toegankelijkheid van de haltes worden betrokken.

Om de haltes daadwerkelijk aan te pakken, is ook geld van de gemeente nodig. De komende periode worden de plannen concreter gemaakt en dan wordt ook duidelijk hoeveel budget benodigd is. In de begroting voor 2007 is door burgemeester en wethouders al 110.000 euro beschikbaar gesteld voor het maken van een plan en het nemen van eerste maatregelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gemeente maakt bushaltes beter toegankelijk”

  1. Wat nog 3x erger is dat nu half de aalanden is afgesloten van de bus, en ook deel zuid. Probeer dan maar eens met de bus vanuit de aalanden naar bijvoorbeeld het Windesheim te komen…

    Op zijn zwols, of niks doen, of in 1x overal de straten opnieuw asfalteren :-

Reacties zijn gesloten.