Provinciaal Jeugddebat in provinciehuis Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 5 november gaan zo’n vijftig jongeren uit heel Overijssel tijdens het Provinciaal Jeugddebat in debat met een aantal Statenleden en een Jongerenraadslid. Dit evenement wordt in het Zwolse provinciehuis georganiseerd door de Nationale Jeugd Raad (NJR). De jongeren komen met voorstellen over actuele, provinciale onderwerpen aan de Statenleden.

De Commissaris van de Koning, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, opent om 10.00 uur het Provinciaal Jeugddebat. Het debat vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. U bent hierbij van harte welkom! Daarna bereiden de leerlingen zich voor op het debat over vier verschillende Overijsselse onderwerpen: milieu/vervuiling, cultuur, openbaar vervoer en duurzaamheid. Vervolgens zullen zij hun meningen over de onderwerpen verkondigen en hierover in debat gaan met een jury.

De jury bestaat uit de Statenleden Marjan van der Bent (CU), Marianne Breedijk (SP), Rita Ekkelenkamp (VVD) en Christiaan Schrijver (CDA) en het Jongerenraadslid Job van Ellen.

 

 

Deelnemende jongeren zijn afkomstig uit Zwolle, Almelo, Enschede, Deventer, Kampen, Haaksbergen, Aadorp, Tubbergen en IJsselmuiden.

 

Nationaal Jeugddebat

Door mee te doen aan het Provinciaal Jeugddebat maken jongeren kans op deelname aan het Nationaal Jeugddebat, dat in april plaatsvindt in de Tweede Kamer. Per provincie worden twaalf jongeren geselecteerd die op die dag in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

 

Het Provinciaal Jeugddebat wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)