Provinciaal Jeugddebat in provinciehuis Overijssel

Zwolle – Op woensdag 3 december zetten Overijsselse jongeren ‘hun’ politici weer op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat. In het provinciehuis te Zwolle gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 20e Nationaal Jeugddebat in april 2015 in de Tweede Kamer. Het Provinciaal Jeugddebat Overijssel wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Overijssel.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren onder andere Gerda ter Denge (CDA), Rob Engbers (CDA), Bert Terlouw (D66), Carla Visscher (Jongerenraad) en Rick Buursink (Jongerenraad) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder: Provinciale Statenverkiezing 2015, Participatiesamenleving, Openbaar Vervoer en Water.

Mevrouw Ank Bijleveld (commissaris van de Koning) opent het debat.

Deelnemende jongeren zijn afkomstig uit o.a.:
– Almelo
– Diepenveen
– Deventer
– Kampen
– Ijsselmuiden
– Raalte
– Broekland
– Wijhe
– Zwolle
– Hattem
– Hasselt
– Hengelo
– Wierden

Niet alleen de jongeren uit Overijssel laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Provinciaal Jeugddebat maken jongeren kans op deelname aan het 20e Nationaal Jeugddebat, dat in april 2015 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo’n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

NJR
NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken. Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)