Wehkamp.nl naar Zwolle voor mega magazijn

Zwolle – Online warenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld bouwen. Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding B.V., het moederbedrijf van wehkamp.nl, maakte dit maandagmorgen bekend. Het nieuwe distributiecentrum vervangt de huidige vestiging in Dedemsvaart. Aangezien wehkamp.nl een nieuwe locatie in de regio heeft kunnen vinden, blijft de werkgelegenheid behouden. De komst van het logistiek centrum van wereldformaat bevestigt opnieuw de economische toppositie van de regio Zwolle.

https://youtu.be/Q5eie0IgccY 

Wehkamp.nl wil haar positie in online winkelen verder versterken en verwacht dat Nederlanders over tien jaar de helft van hun aankopen online doen. Het nieuwe distributiecentrum geeft wehkamp.nl de mogelijkheden met die trend mee te groeien. Na uitvoerig onderzoek naar nieuwe locaties in Nederland, waarbij ook de huidige locatie zorgvuldig is onderzocht, was de uiteindelijke conclusie dat de nieuwe ontwikkeling van wehkamp.nl wel in de regio kon blijven mits gekozen werd voor bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Bereikbaarheid speelde daarbij een belangrijke rol.

Werkgelegenheid
Peter Snijders, burgemeester van de gemeente Hardenberg: “Het vertrek van wehkamp.nl uit Dedemsvaart is ongelooflijk jammer. We hebben als gemeente ons uiterste best gedaan om het bedrijf binnen de gemeentegrenzen te houden. wehkamp.nl is een prachtig bedrijf dat ruim zestig jaar in de gemeente Hardenberg gevestigd is. We hebben het zien uitgroeien van een eenvoudig magazijn naar Nederlands grootste online warenhuis. Als gemeente ben je uiteraard trots op een bedrijf als wehkamp.nl. Het vertrek betreuren wij als gemeente, maar gelukkig blijft het bedrijf en de werkgelegenheid voor de regio behouden.”

De kracht van regionaal samenwerken
“Toen helaas bleek dat de focus van wehkamp.nl niet op de gemeente Hardenberg lag voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum, hebben we afstemming gezocht met de gemeente Zwolle. Een prachtig bedrijf als wehkamp.nl is belangrijk om te behouden voor de regio. Mede dankzij de samenwerking met de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en de Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO) werd voorkomen dat het bedrijf uit de regio zou vertrekken. Ondanks dat we het vertrek betreuren is het behoud van wehkamp.nl een mooi resultaat van een goede samenwerking”, aldus burgemeester Snijders.

Impuls regionale economie
Door de beperkte reisafstand vanaf Dedemsvaart biedt het medewerkers de mogelijkheid om mee te gaan naar de nieuwe plek. Daarmee zorgt de keuze voor Zwolle in de eerste plaats voor het behoud en mogelijk in de toekomst voor uitbreiding van de werkgelegenheid in de regio. De nieuwbouw van het distributiecentrum zorgt voor een impuls van de regionale economie. De komst van de state-of- the-art vestiging positioneert de regio Zwolle, maar ook Nederland wereldwijd en versterkt hiermee de Topsector Logistiek.

Secretariaat Regio Zwolle Grote Kerkplein 15 Postbus 10007 8000 GA Zwolle www.regiozwolle.net

Toplocatie
René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle: “Al jaren staat de regio Zwolle hoog genoteerd op de ranglijst economische prestaties van Elsevier/Bureau Louter. De keuze van wehkamp.nl om een uniek en volledig nieuw distributiecentrum hier te bouwen bevestigt ook nu weer onze sterke positie. De huidige medewerkers van wehkamp.nl worden gekenmerkt door hun hoge arbeidsethos. Dat geldt ook voor de beroepsbevolking van Zwolle, die goed opgeleid en gemotiveerd is. Daarnaast zijn de optimale bereikbaarheid en ligging van doorslaggevende betekenis. Bedrijventerrein Hessenpoort, waar wehkamp.nl in het najaar van 2015 haar nieuwe pand verwacht te betrekken, ligt pal naast de A28. Die uitstekende bereikbaarheid is een voordeel voor personeel, maar ook voor de snelle aanvoer van goederen en afvoer van pakketten in heel Nederland.”

“Hessenpoort telt verschillende toonaangevende bedrijven. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Het bedrijventerrein heeft een eigentijdse uitstraling en kent een sterke ondernemersvereniging, state-of-the-art beveiliging en hoogwaardige inrichting. Daarmee is Hessenpoort een toplocatie en voedingsbodem voor succes”, aldus wethouder De Heer. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

48 gedachten over “Wehkamp.nl naar Zwolle voor mega magazijn”

  1. Weer mooi voor de werkgelegenheid in Zwolle!

    Vervelend voor mensen die nu in Dedemsvaart op de fiets naar het werk kunnen, maar zoals ik lees kunnen ze wel meeverhuizen naar Zwolle…ook niet bepaald een afstand die niet te bereizen is.

  2. RTV Oost draait op subsidies, Weblog Zwolle op vrijwilligers.

    Logisch ook dat RTV Twente het regionale (nieuws kwam natuurlijk uit Dedemsvaart tot ze) nieuws brengt. Opvallend dat de landelijke nieuwszender het ook oppikt.

    Dit nog niet bij RTV Twente gezien: Zwollenaar (eerder succesvol bij WVF) van assistent naar hoofdtrainert in zondag hoofdklasse? In de plaats van een andere Zwollenaar (Raymond S.).

  3. Terechte opmerking van JJR. TV Twente vangt, net als TV Zoo, een stevige subsidie. Zelfs hobbyisten als sportifzwolle hebben een betaald kader. De meeste keren dat WLZ sneller is benoemt buzz niet.

  4. Heel mooi voor Zwolle. Het kan de laatste jaren niet wat betreft landelijke berichtgeving over Zwolle. Beter dan de 20 jaar daarvoor. Laat verder nog maar een paar grote werkgevers komen en de economie van Zwolle groeien. Ook PEC wat goed gaat. Wat wordt de volgende highlight?

  5. @Dick.
    Dedemsvaart (en ook Hardenberg) zijn onderdeel van Salland.
    Horen niet bij Twenthe en heben ook nooit bij Twenthe gehoord.
    Dus in dit geval gaat “TV Twenthe” ipv RTV Oost niet op (in andere gevallen vaak wel overigens)

    [on topic]
    Jammer voor Dedemsvaart, maar logisch dat het naar Zwolle komt.
    Beter dat het in de regio blijft dan dat het richting Amersfoort of Utrecht gaat.

  6. @ DiRadical, ik suggereer ook niet dat Dedemsvaart bij Twente hoort. RTV Twente is altijd mijn benaming voor RTV Oost. RTV Twente e.o. dan in deze 😉 Mooi dat we het eens zijn

    in andere gevallen vaak wel overigens

    Ook on-topic eens over

    Jammer voor Dedemsvaart, maar logisch dat het naar Zwolle komt.
    Beter dat het in de regio blijft dan dat het richting Amersfoort of Utrecht gaat.

  7. Dit is interessanter (van RTV Oost):

    Nieuw distributiecentrum Wehkamp was bijna naar Utrecht gegaan

    Het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp.nl was bijna naar Utrecht gegaan. Dat zegt directeur Andries van Daalen tegen RTV Oost.

    Het was volgens Van Daalen al snel duidelijk dat het enorme nieuwe distributiecentrum te groot is voor Dedemsvaart. Toen is het bedrijf naar andere opties gaan kijken. Het centraal gelegen Utrecht was een grote kanshebber. “We hebben daar met de gemeente, de provincie en verschillende ontwikkelaars gesproken.” “Het was een serieuze optie om naar Utrecht te gaan.” aldus Van Daalen.

    Bestuurders blij met keuze voor Zwolle

    Burgemeester Peter Snijders zegt blij te zijn dat het distributiecentrum toch in de regio blijft. “Het zou zonde zijn als het bedrijf uit de regio was vertrokken.” De gemeenten Hardenberg, Zwolle en de provincie hebben samen opgetrokken om ervoor te zorgen dat het nieuwe distributiecentrum niet naar een ander deel van het land zou gaan.

    Directeur Andries van Daalen van Wehkamp.nl zegt blij te zijn met Zwolle als vestigingsplaats. “We kunnen op deze manier blijven werken met de loyale medewerkers die al heel lang voor ons in Dedemsvaart werken.” “In Zwolle zitten we toch weer wat dichter bij de Randstad.” aldus Van Daalen.

  8. Van wiki:

    Salland (Nedersaksisch: Sallaand) is een landstreek in het westen van de Nederlandse provincie Overijssel.

    De grenzen van deze streek zijn moeilijk aan te geven, maar over het algemeen wordt aangenomen dat Salland het Overijsselse gebied buiten de gemeenten van de Regio Twente en de gemeente Steenwijkerland, maar inclusief de gemeente Hellendoorn en de voormalige gemeentes Den Ham en Holten bestrijkt.

    Uit de kaart “Transisalania Provincia Vulgo Over-Yssel” van 1740 is af te leiden dat het Drostampt van Sallandt zich uitstrekt over een gebied dat ruwweg loopt van Coevorden, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, Zwolle, Deventer, Holten, Hellendoorn en Den Ham.

  9. Ook via Reuters UK:

    Dutch retailer RFS to build 100 million euro online distribution centre

    AMSTERDAM | Mon Nov 4, 2013 11:54am GMT
    (Reuters) – Dutch retailer RFS Holland Holding, which owns the wehkamp.nl online store, is to build what it says will be the world’s largest automated online distribution centre, able to deliver 80,000 packages a day.

    Internet shopping is growing rapidly in the Netherlands, with half of all purchases by Dutch retail customers expected to be online within a decade, RFS said.

    Online sales in the country rose by about 10 percent to more than 10.5 billion euros ($14.2 billion) in 2012, the Dutch association for online retailers said on its website.

    The new centre, covering 35,000 square metres, will be built in the northern Dutch city of Zwolle by 2015 at a cost of more than 100 million euros, RFS said.

    RFS, which sells clothing, accessories, small electronic appliances and furniture, is the second-largest Dutch online retailer, with annual sales of 600 million euros.

    The company said it will invest up to 80 million euros in the distribution centre, with Belgian warehouse developer WDP (WDPP.BR) investing up to 30 million euros and the Dutch government contributing up to 2 million euros in local infrastructure.

    Technology will be supplied by Austrian distribution automation specialist Knapp AG (KNAPP.UL), RFS added.

    The centre will use 468 automated warehouse shuttles to pick up items from 480,000 warehouse locations, enabling it to process 61 million items a year, or make 80,000 same-day deliveries in the Netherlands.

    “Amazon has more floorspace and employees, but in terms of automated distribution among the online retailers, we will be the biggest,” RFS spokesman Dirk van den Bogaart said in a telephone interview.

    The warehouse will be the size of 10 football pitches and will have 8,000 pallet locations and 2.5km of shelving.

    “The automisation will enable us to work twice as fast,” Jurrie Jan Bruins, finance director at RFS, said in a statement. “Within 30 minutes of an order, the package will be ready to be delivered to the customer.”

    Dutch retailers have been investing heavily in online operations to compete for market share.

    Royal Ahold this year acquired bol.com, the biggest non-food online retailer, for 350 million euros to expand its internet offering to include books, DVDs and toys.

  10. werkgelegenheid? welke dan elrey? heb je het filmpje al gezien dan en gelezen hoe het wordt. er komt zo geen mens meer aan te pas ja de mensen die er nu al werken mogen mee. 8)

  11. @buzz, alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe lokatie. Ik denk wel dat het aantal flexwerkers anders wordt.

    Daarnaast, het bouwen van een dergelijk groot magazijn is goed voor de lokale economie.

  12. @Slakje niet alles wat op wikipedia staat is onwaar. Sterker nog, 99,9% is gewoon waar.

    Of geloof jij ook niet dat Willem-Alexander de Koning van ons mooie land is. Staat namelijk op wikipedia.

    Wikipedia was in het begin wellicht wat dubieus, maar ondertussen zit er zo’n grote, goede groep vrijwilligers achter, die alles driebubbel checken, dat onzin vaak maar kort er op staat.

    Overigens klopt het dat het Vechtdal niet helemaal in Salland ligt. Het ligt ook een gedeelte in Drenthe. Overigens kun je die informatie ook van wikipedia halen.

  13. @Jasper

    Hardenberg en Dedemsvaart liggen niet in Salland.

    Het Vechtdal is een aparte streek van Overijssel en dat is het altijd al geweest. Heb zelf tijdje iets in die richtig gedaan, dus ik weet er wel ietsje meer van dan jij.

    Helaas voor jou, terug naar de Aardrijkskundeboeken!

  14. Als gevolg van de gemeentelijke herindeling in 2001 behoren de huidige gemeenten tot Salland:
    Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst, Deventer, Bathmen en Hellendoorn.

    Bron: Overijssel.nl

  15. En wat is Zwolle dan uiteindelijk??
    Autonoom, Salland, IJsseldelta of Regio Zwolle? Je wordt er gek van!
    Wat mij betreft is Zwolle gewoon Zwolle, ik voel me géén Sallander en al helemaal niet iemand van de IJsseldelta (wat bij Kampen is).
    Ik ben bovenal Blauwvinger 8)

  16. ach, vdberg ; ieder z’n eigen bron;)

    en on topic: blij voor Zwolle: state of the art DC van Wehkamp.
    Ik hoop dat je tegen die tijd ook je bestelde spullen zelf af kunt halen.

  17. Je blaast wel hoog van de toren, slakje. De aangereikte bronnen zijn afgekeurd begrijp ik. Daarom nu maar een geschiedkundige bron.

    Van B.H.M. te Vaarwerk ‘Inventaris van het archief van drostambt Salland 1605/1700-1811’

    Salland, Twente en Vollenhove vormden vóór 1811 de drie kwartieren van het gewest Overijssel. Het gebied van het Kwartier van Salland was niet hetzelfde als het gebied van de drost van Salland. Het kwartier bestond behalve uit het gelijknamige drostambt nog uit het drostambt Genemuiden, het hoogschoutambt Hasselt, de ambtmannij van Colmschate en de heerlijkheid Zalk.
    Het drostambt Salland was verdeeld in schoutambten. Ten tijde van de Republiek waren dat Olst, Wijhe, Heino, Dalfsen, Den Ham, Ommen, Hardenberg, Hellendoorn, Holten en Bathmen en Raalte en de kleine steden Hardenberg en Ommen.

    Genoeg reden om Hardenberg en Ommen tot Salland te rekenen. Dat deze gemeenten zichzelf als Vechtdal profileren, doet daar niets aan af.

  18. Je blijft maar aanhouden, Dame

    Een drostambt is geen streek, maar een…. drostambt! (Wat een verrassing zeg!)

    Voor jou ook: Lees je aardrijkskundeboekje (van groep 6) van de basisschool even goed, dan ben je er zo achter dat Salland geen Vechtdal is en ga niet zo dom volharden.

    Daarnaast heb ik lang genoeg iets met geografie gedaan om ook tegen jou te zeggen: Ik weet er wel iets meer van dan jij.

    En zou je niet telkens off-topic willen gaan?

  19. en sterker nog: wie heeft er níets maar dan ook níets ontopic geplaatst…
    Maar goed, dat wil niet zeggen dat het geen goede oproep is om ontopic te reageren.

  20. Het is weer gelukt: vaste ‘reaguurders’ doen weer aan ‘zelfverheerlijking’ door een heel draadje ‘off-topic’ te reageren…

    Dit ‘item’ gaat over het feit dat binnenkort (2015) op de Hessenpoort – dat is een industrieterrein van de stad Zwolle – de firma Wehkamp een mega distributiecentrum opent, het grootste ter wereld…!

    En vervolgens gaat het over wat wel Salland is en wat niet. Het kenschets meerdere ‘comments’ hier op ‘WLZ’.

    Echter/En… die door mij bedoelde ‘comments’ worden niet alleen beheerst door vaste ‘reaguurders’ met een enorm ego, maar deze ‘reaguurders’ verpesten ook nog eens inhoudelijke discussies in de ‘comments’.

    Inhoudelijk en reaguurders, voor mij heeft het een bepaald soort dieptepunt bereikt, hier op WLZ. Dit dankzij…

    Wie de schoen past…!!

  21. Leuk filmpje van Wehkamp. Los van de discussie of mensen nu binnen Salland of binnen Vechtdal blijven werken…

    De medewerkers uit Dedemsvaart zullen toch echt wel mee kunnen. Zelfs in zo’n geautomatiseerd warenhuis is genoeg te doen! Bovendien hoop ik uit dit bericht te kunnen concluderen dat het goed gaat met Wehkamp. Dat houdt wellicht in, dat er ook meer banen komen op het hoofdkantoor.

    Ik heb wel de indruk dat ze goed bezig zijn daar. Gewoon met de tijd meegaan!

Reacties zijn gesloten.