Lintje voor bruggenbouwer John van Boven

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reike maandagavond in het stadhuis de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer J.C. Van Boven, raadslid van de Zwolse gemeenteraad. De uitreiking vond plaats aan het begin van de raadsvergadering.

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_03.jpg

 

De heer John van Boven was vanaf  3 april 2000 raadslid. Van 2000 tot 2002 voor de GPV (Gereformeerd Politiek Verbond). Daarna voor de ChristenUnie (De ChristenUnie is opgericht op 13 maart 2001). Sinds 8 april 2002 was hij fractievoorzitter. Per 1 september 2013 heeft hij het fractievoorzitterschap overgedragen aan Gerdien Rots. Naast zijn functie als raadslid vervulde hij nog diversen andere rollen binnen de Zwolse raad. Zo was hij van mei 2002 tot 2009 voorzitter van de Rekenkamercommissie en sinds 2006 lid van de werkgeverscommissie. Ook was hij van 2008 tot 2010 Raadspleinvoorzitter en als zodanig lid van de agendacommissie. Naast zijn politieke werkzaamheden is Van Boven onder andere een actief en gewaardeerd deelnemer aan Internetkrant Weblog Zwolle. Burgemeester Meijer roemde nog specifiek de betrokkenheid van Van Boven bij menige discussie op Weblog Zwolle.

 

 04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_06.jpg

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_07.jpg 

 

https://youtu.be/Ef1f2WkErIc 

De heer Van Boven staat bekend om zijn enorme inzet om beginspraak en burgerparticipatie vorm te geven. Onder andere via de notities De Kloof en later De Kluif. Hij heeft maatschappelijke thema’s grondig opgepakt. Bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, welke plichten en verantwoordelijkheden horen daarbij, resulteerde in een notitie Vrijheid en blijheid. Dit naar aanleiding van een demonstratie in Zwolle.

 

De heer Van Boven staat in de raad bekend als early adaptor en trendsetter. Zo was hij  één van de eersten met een eigen politieke weblog en was hij het eerste raadslid dat gebruik maakte van een iPad. Ook bedacht hij de ongeschreven gedragscode: Niet twitteren als je woordvoerder bent, lever via twitter geen commentaar op bijdragen van anderen en blijf altijd fatsoenlijk.

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_02.jpg

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_04.jpg

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_08.jpg

Job Looijenga volgt Van Boven op in de raad… 

 

04-11-2013_afscheid_john_van_boven---met_lintje_01.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Lintje voor bruggenbouwer John van Boven”

  1. Gefeliciteerd, John van Boven! Zo zie je maar dat al die weloverwogen, respectvolle en verstandige reacties hier op WLZ zeer gewaardeerd worden, tot in de hoogste kringen.

  2. Ik sluit me ook bij Dame aan.

    Burgemeester Meijer roemde nog specifiek de betrokkenheid van Van Boven bij menige discussie op Weblog Zwolle.

    Zou Meijer een reaguurder zijn. Of reageren onder een nick name 🙂
    Wie zal het stokje van Dhr. van Boven over gaan nemen.

  3. @Ingrid,

    Wie zal het stokje van Dhr. van Boven over gaan nemen.

    Zoals je in het artikel kunt lezen zal Gerdien Rots het stokje van John van Boven gaan overnemen.

  4. Mijn immer goedlachse vrind H.J. is een fervent bezoeker van WLZ en spreekt altijd vol bezieling over de andere bezoekers en dat het hem trots maakt burgervader te mogen zijn van zo’n schone stad met zo’n razendsnel medium.

  5. Ik ben zooo tegen die stomme lintjes, maar deze vind ik gewoon terecht! Gefeliciteerd John! (Wel benieuwd of we nu binnenkort allemaal een lintje krijgen hiero:P)

  6. Het woord bruggenbouwer kent in Zwolle meerdere interpretaties. In elk daarvan heeft John van Boven een markante bijdrage geleverd, en eerlijk is eerlijk niet tot ieders plezier. John heeft een open, kwetsbare, maar ook vaak onwrikbare houding getoond in zowel de raadzaal als op WLZ. Al met al een terechte onderscheiding, die lof verdient: gefeliciteerd!

  7. Ps, bruggenbouwer????? (zie titel) ik hoop toch echt dat John van Boven niet mede verantwoordelijk is voor het debacle van de kameelbrug bij het Rodetorenplein???
    Anders vind ik dat hij eerst dat “vlekje” moet wegwerken voordat hij het stadhuis mag verlaten. ;););)

  8. @Ingrid, dat is inderdaad een goede vraag, Ik geloof niet dat de meeste raadsleden staan te trappelen om zich hier op WLZ te manifesteren.

  9. Terechte onderscheiding voor een betrokken en gedreven volksvertegenwoordiger. Zijn vertrek is een aderlating voor de Zwolse gemeenteraad.

  10. @Observer, dat denk ik ook niet. Je moet om hier als raadslid te reageren. Sterk in je schoenen staan. En dossierkennis hebben. En anders bereid zijn er in te duiken. En dat waardeerde ik enorm in John.

  11. Beste mensen, dank voor alle felicitaties en goede woorden.
    Dat doet toch wat met me.
    Het verrijkt het afscheid van werk dat me na aan het hart ligt.

  12. Alsnog een felicitatie voor John van Boven. Zich dagelijks inzetten voor je medemens is geen prestatie, maar iets wat bij de persoon hoort. Dat kan niet anders. Zeer verdiend John!

  13. Ik wens de heer Job Looijenga, welke ik heb mogen leren kennen als een beminnelijk persoon, vanaf deze plaats veel succes toe.

Reacties zijn gesloten.