HCO presenteert Geert Mak bij Waanders

Zwolle – Op vrijdag 15 november zal Geert Mak een lezing houden in Waanders in de Broeren om 20:00 uur. Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en signeren van boeken.

Geert Mak vertelt over zijn tochten door Amerika en zijn nieuwe boek Reizen zonder John. Hoe staat het ervoor met onze rijke neef aan de overkant van de oceaan? Waarin verschillen Amerikanen van Europeanen, en waarom? Hoe verandert die verhouding in deze 21e eeuw? Waarom geloven de Amerikanen zo in hun uitzonderlijkheid? En Is Amerika eigenlijk nog wel onze rijke neef. Na de pauze discussie: over de Verenigde Staten, over Europa, over Nederland en wat er verder maar ter sprake komt.

Praktische info:
Datum: vrijdag 15 november 2013
Locatie: Waanders in de Broeren, Achter de Broeren 1-3, Zwolle
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 5,- 
Kaarten: verkrijgbaar aan de kassa bij Waanders in de Broeren

Samenwerking Waanders in de Broeren en HCO/Stadsarchief Zwolle
Het Historisch Centrum Overijssel, het Stadsarchief voor Zwolle, gaat een deel van zijn publieksactiviteiten onderbrengen in ‘Waanders in de Broeren’. Daartoe hebben Wim Waanders en Bert de Vries gezamenlijk afspraken gemaakt. De succesvolle serie Waanderslezingen, die het HCO samen met Waanders heeft georganiseerd op zondagen bij het HCO, wordt besloten met een lezing van Geert Mak op 15 november aanstaande. Geert Mak was altijd al een grote wens voor de lezingenreeks en nu is het eindelijk zo ver. Waanders en De Vries sluiten niet uit dat in de toekomst bij gelegenheid meer lezingen worden georganiseerd.

Over Geert Mak
Geert Ludzer Mak werd geboren te Vlaardingen op 4 december 1946 als jongste kind van de gereformeerd predikant Catrinus Mak en zijn vrouw Geertje van der Molen. Hij groeide op in Leeuwarden en Hurdegaryp en doorliep in Leeuwarden het Gereformeerd Gymnasium. 
Vanaf 1965 studeerde hij rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.  In 1985 schreef Mak zijn eerste boek, The Amsterdam Dream, over ‘het probleem Amsterdam’. Maks meest populaire boek verscheen in 1999: De Eeuw van Mijn Vader, een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, nauw verweven met de geschiedenis van zijn eigen familie, die hij aan de hand van bewaarde brieven, ansichtkaarten, interviews en ander materiaal reconstrueerde. Geert Mak is gehuwd en woont deels in Amsterdam, deels in Friesland. Bijna al zijn boeken verschijnen bij uitgeverij Atlas. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “HCO presenteert Geert Mak bij Waanders”

Reacties zijn gesloten.