Bestseller ‘Het Diner’ in het Fraterhuis

Zwolle – ‘Het Diner’, de bestseller van Herman Koch, is nu verfilmd. Knap verfilmd, de thriller gaat op 7 november in première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Met mooie rollen voor o.a. Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

 

Serge Lohman is een politicus in de race voor het premierschap en zijn broer Paul is een voormalig geschiedenisleraar maar nu huisman. Ze gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten dat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zit het politieonderzoek naar hun identiteit muurvast. Maar voor hoe lang nog?

Daden van je kind

Deze verfilming van Herman Kochs gelijknamige succesroman draait om de vraag in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je kind. Met o.a. Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

 

‘Het Diner’  is vanaf 7 november dagelijks te zien bij Filmtheater Fraterhuis. Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

 

Beeldbepalend

Met ruim 65.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bestseller ‘Het Diner’ in het Fraterhuis”

  1. Aangrijpend verhaal, misschien soms wat langdradig waardoor er wat saaie sc?nes in zitten maar over het algemeen een aangenaam boek. Vooral het eerste deel van het boek is goed, in het tweede deel gebeurt er relatief weinig. Helemaal op het laatste wordt alles duidelijk. Het is met een open einde, de lezers hebben geen idee wat er met Beau gebeurt is, maar ik, als lezer, heb hier wel een vermoeden over. Dit maakt het dus fijn om hier over te speculeren. Het grootste deel van het boek zitten ze in het restaurant, dit maakt het voor mij persoonlijk wat eentonig. Het is een sterk verhaal waar de Nederlandse maatschappij regelmatig wordt in aangehaald, bv: hoe de Franse bevolking over Nederlanders denkt als zij daar op vakantie zijn.

Reacties zijn gesloten.