Met Herman Koch aan het Diner

Zwolle – Overal en altijd genieten van luisterboeken en colleges, dat kan via de LuisterBieb app van de Bibliotheek. Er is voor elk wat wils: of je nu wilt wegdromen bij een goed boek, je kennis wilt opschroeven met een luistercollege, je kind wilt laten voorlezen of je luistert voor je lijst.

 

De LuisterBieb app is gratis en voor iedereen te downloaden. In de loop van 2014 is een deel van de collectie van de LuisterBieb alleen voor leden van de bibliotheek te beluisteren. Op dit moment zijn er 25.000 vaste luisteraars die gebruik maken van de 250 luisterboeken. De leuke en gevarieerde collectie is met 70 titels uitgebreid: zo spreekt Herman Koch bijvoorbeeld zelf zijn populaire roman Het Diner in, zijn diverse colleges van Maarten van Rossem te beluisteren maar op het menu staan ook: bestsellers van Esther Verhoef, Simone van der Vlugt, Saskia Noort, Arnon Grunberg, Arthur Japin en kinderboeken van Francine Oomen, Nijntje de Musical van Ivo de Wijs, Kikker vindt een vriendje van Max Velthuijs én Inferno, de nieuwste van Dan Brown.

Hoe werkt het
De app ziet eruit als een afspeelapparaat (player), met daarin geïntegreerd een Luisterboekbibliotheek, reviewmogelijkheid en social media. Je kunt de player naar eigen behoefte instellen. Voor het beluisteren van de LuisterBiebapp is geen internetverbinding nodig. Je downloadt eenmalig je luisterboek, daarna kun je luisteren wanneer en waar je wilt. De luisterboeken worden namelijk opgeslagen in de app op je smartphone of tablet. Downloaden kan via de App Store via Google Play.

 

‘Luisteren voor je lijst’

De Bibliotheek introduceert samen met middelbare scholen het concept ‘luisteren voor je lijst’. Het biedt leerlingen de mogelijkheid om ook boeken voor hun lijst te beluisteren. Daarvoor heeft de Bibliotheek een lijst samengesteld en de titels daarop ingekocht. Via hun smartphone of tablet kunnen leerlingen naar het luisterboek luisteren op die momenten dat hun oren beschikbaar zijn (van/naar school, tijdens het sporten, tijdens klusjes etc.).

 

Diederik van Leeuwen, directeur van Stichting Bibliotheek.nl: ‘Ik ben benieuwd of leerlingen nu makkelijker te verleiden zijn om te lezen voor hun lijst. Wij zien de LuisterBieb-app als een verrijking van de mogelijkheden voor mensen ook met een handicap of dyslexie om te luisteren, naast het lezen van boeken’.

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) bouwt in opdracht van het ministerie van OCW de digitale bibliotheek. De LuisterBieb app maakt deel uit van het pakket aan digitale diensten dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt. (NB check op afgesproken tekst MARCOM overleg Martine/Stephanie).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Met Herman Koch aan het Diner”

Reacties zijn gesloten.