Programma intocht Sinterklaas in Zwolle

Zwolle – Zoals elk jaar doet Sinterklaas traditiegetrouw de binnenstad van Zwolle aan. Op zaterdag 16 november vertrekt de Goedheiligman, vergezeld door een heel arsenaal aan Pieten, rond 11.30 uur vanaf het Almelose Kanaal. Rond 12.30 uur meert de stoomboot aan op de Thorbeckegracht, ter hoogte van de Buitenkant. Na ontvangst door burgemeester Henk Jan Meijer en Peter Pels, voorzitter Citycentrum Zwolle, vervolgt Sinterklaas zijn bezoek met een optocht te paard.

 

sint_2012_14.jpg 

 

Vanaf het Almelose Kanaal vertrekt de Sint met zijn gevolg rond 11.30 per boot richting Thorbeckegracht. Speciale duikpieten en jetski-pieten zorgen voor spectaculaire acties op het water. De vaarroute is als volgt: via het Almelose Kanaal passeert de boot de Hanekampbrug, het Schoenkuipenbrugje, de Diezerpoortenbrug, het Pelserbrugje, de Vispoortenbrug om tenslotte rond 12.30 aan te meren aan de Buitenkant. Vervolgens vertrekt de stoet onder leiding van Rick van Asperen naar het Rodetorenplein waar Sinterklaas voor het Hopmanshuis wordt verwelkomd door burgemeester Henk Jan Meijer en Peter Pels, voorzitter Citycentrum Zwolle. Daarna stapt de Sint op zijn paard voor een optocht door de binnenstad.

De route loopt vanaf het Rodetorenplein via de Jufferenwal naar de Kamperstraat, Luttekestraat, Melkmarkt/Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt naar het Stadhuis. 
Rond 14.00 arriveert Sinterklaas bij het stadhuis waar hij wordt toegesproken door ceremoniemeester Rick van Asperen. Als afsluiting van het festijn bewondert Sinterklaas de kunsten van kindercircus Pavarini op het Grote Kerkplein. Hier is tevens een springkussen aanwezig.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR VRIENDEN VAN DE SINT
De intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door Citycentrum Zwolle en uitgevoerd door de handbalvereniging SV Zwolle. De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door donaties van ‘Vrienden van de Sint’: Mediamarkt Zwolle, Hypotheekshop Zwolle, Oldenhof Kookkado, Lunchroom Van Orsouw, McDonalds Zwolle Centrum en Las Rosas.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Programma intocht Sinterklaas in Zwolle”

  1. En gelukkig met een hele groep Zwarte Pieten.
    Zou pas discriminatie zijn als die er niet meer bij mochten zijn, OMDAT ze zwart zijn!!

  2. De mensen die anti zwarte piet zijn hebben – zoals Arie13 al schrijft – niet door dat ze zelf juist ontzettend racistisch bezig zijn!

    ‘ai onze tradities niet eert, bi’j ons land niet weert, zou ik die mensen willen zeggen..

Reacties zijn gesloten.