Concert Christelijk Gemengd Koor Zwolle

Zwolle – Het Christelijk Gemengd Koor Zwolle bestaat dit jaar 65 jaar. Dat vieren de koorleden met een jubileumconcert op 23 november in de Koningskerk in Zwolle Zuid. Een financiële bijdrage van De Gasthuizen maakte het concert mogelijk. “Het kost namelijk nog al wat om een kerk, een podium en solisten te regelen”, aldus  Albert Bloemhof, penningmeester van het koor.

 

Het Christelijk Gemengd Koor Zwolle is in 1948 opgericht. Het koor telt zo’n tachtig leden, waarvan een aantal mensen al vanaf het allereerste begin lid zijn. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd onder leiding van dirigent Jan Willem Docter. Op het repertoire staan voornamelijk geestelijke liederen, maar ook eigentijdse en meer ritmische liederen. Het jongste lid is midden veertig, de oudste leden zijn de tachtig gepasseerd. 

“Mede dankzij de bijdrage van De Gasthuizen kan het eigen spaarpotje worden gebruikt voor nieuwe jasjes voor de dames en een nieuwe vlinderdas en pochet voor de heren. Tijdens het jubileumconcert zien we er uit om door een ringetje te halen”, besluit Bloemhof.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.cgkoorzwolle.nl. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)