Shout & Sing met Zwolse JazzArt Orchestra

Zwolle – Het Nederlands Jazzvocalisten Concours levert om de twee jaar weer interessante en talentvolle winnaars op. Reden voor het Zwolse JazzArt Orchestra om met enkele winnaars opnieuw een spetterend programma te maken.

Vorig jaar was het de beurt aan Wouter Hamel en Francien van Tuinen. Tijdens de tweede editie van Shout & Sing, op zondag 17 november a.s. in theater Odeon duiken de Portugese Maria Mendes (winnares 2009) en de eerste en tweede prijs winnaars van de afgelopen editie (2013) Henk Kraaijeveld en Lizzy Ossevoort in het warme bad van JazzArt. Lizzy is onlangs doorgedrongen tot de live shows van het programma The Voice of Holland.

Maria Mendes wordt binnen de Europese jazzscene gezien als een van de meest belovende jazz vocalisten. De Portugese zangeres valt op met haar opvallend heldere stem, haar creatieve en uitdagende frasering en vanwege haar virtuositeit. Haar vocale talenten werden meermalen onderscheiden met internationale prijzen.

 

Maria komt uit een muzikale familie en is opgeleid in Porto, Brussel en Rotterdam. Haar rijke muzikale achergrond spreidt zich uit van klassieke muziek tot en met de subtiele grooves van de Bossa Nova en de traditionele Amerikaanse jazz. ‘Exotic jazz with a Portuguese nostalgia’ zo zou je haar muziek kunnen onschrijven. 

 

Zowel Henk Kraaijeveld als Lizzy Ossevoort scoorden hoge ogen tijdens de afgelopen editie van het Jazzvocalisten Concours. Henk Kraaijeveld is een veelzijdig jazz vocalist en songwriter. Hij houdt de traditie van de vocale improvisatie en vocalese hoog en ontgint ondertussen nieuwe muzikale wegen. Hierbij laat hij zich inspireren door musici als Bobby McFerrin, Sting en Pat Metheny. Henk won dit jaar het Nederlands Jazzvocalisten Concours. De 17-jarige Lizzy Ossevoort volgde Henk tijdens hetzelfde concours op een tweede plek. Inmiddels is zij doorgedrongen tot de live shows van het populaire tv-programma ‘The Voice of Holland’.

 

JazzArt Orchestra

 

Het in Zwolle opgerichte JazzArt Orchestra timmert al een aantal jaren hard aan de weg. In 2007 is de band uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Bigband Contest en in 2009 won het orkest een belangrijke jazzprijs tijdens de Wereld Jazzdagen in Dordrecht. Het afgelopen jaar werkten zij succesvol samen met videokunstenaar Martijn Grootendorst, tapdanseres Marije Nie, singer/songwriters Bertolf en Esther Groenenberg, jazzlegende Ack van Rooyen, vocalist Humphrey Campbell en de catchy popzanger Wouter Hamel. JazzArt is twee keer per jaar te horen in theater Odeon. 

 

Shout & sing!

JazzArt Orchestra feat. Maria Mendes, Henk Kraaijeveld & Lizzy Ossevoort (vocals)

 

Zondag 17 november 2013 

Aanvang: 14.30u 

Entree: € 17,50 (incl. consumptie) 

Locatie: Theater Odeon

Blijmarkt 25 Zwolle 

 

www.jazzartorchestra.nl

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)