Eerste groep kinderen met turbozwemdiploma

Zwolle – Zwembad de Vrolijkheid in Zwolle is volop in beweging. Naast alle reguliere zwemlessen  zijn er de laatste maanden veel nieuwe activiteiten gestart waaronder allerlei turbocursussen voor zwemdiploma A, B, C.

08-11-2013_zwemdiploma.jpg 

Op vrijdagmiddag 8 november hebben 9 kinderen in de Vrolijkheid afgezwommen voor diploma A. De kinderen hebben  in 6 maanden hun zwemdiploma gehaald. De kinderen die onder leiding van zwemjuf Angeline het A diploma behaald hebben zijn: Nina Wielink, Silas Brinkman, Rafael van Wijnen, Nora van de Weerd, Juovian Albino, Bram Scheffer, Roos Strijker, Daan Schrik en Mees van Steeg. Met een turbocursus kunnen kinderen al in 4  maanden hun A diploma halen. Voor deze cursus geven de zwemdocenten een diplomagarantie. Kinderen krijgen één keer  per week 1,5 uur of 3 uur les. Een snelcursus heeft vele voordelen: geen wachtlijsten, lessen in kleine groepjes van max 9 kinderen, veel persoonlijke aandacht en een diploma is gegarandeerd.

Elke schoolvakantie starten we nieuwe turbocursussen en ook direct na de kerstvakantie starten er meerdere. Want…. hoe gaaf is het om in de kerstvakantie of direct in januari te starten en voor de zomervakantie af te zwemmen voor diploma A? Houd uw brievenbus in de gaten want in week 47 wordt de flyer van de nieuwste turbo cursussen huis aan huis bezorgd in Zwolle en omgeving. Voor meer informatie of vragen, kom gerust langs in de Vrolijkheid of bel 038-4550689, mail naar vrolijkheid@optisport.nl  Info over zwemles en turbo cursussen  is ook te lezen op de website www.optisport.nl/vrolijkheid

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Eerste groep kinderen met turbozwemdiploma”

  1. Kleine groepjes van max 9 kinderen. Dat zijn er nog al wat als er bijv. 2 niet lekker meekomen.
    Onze oudste van 5 was in Dalfsen (10 min rijden) in 2 maanden klaar in een groep van max 5 .

  2. Proficiat voor het succes, echter vele honderden kinderen uit Zwolle groeien momenteel op zonder hun zwemdiploma te behalen, dit is onverteerbaar en zuur.

  3. Er is zoveel onvrede over de zwemlessen in Zwolle, dat het daarom in IJsselmuiden barst van de Zwolse zwemmertjes!!! Maar fijn dat Zwolle blijkbaar ook een succes kent…

  4. Nou Ange, dat heb je wel verkeerd denk ik. Zeker omdat we onze zoon eerst naar de Vrolijkheid hadden gedaan, maar omdat het er daar nogal onprofessioneel aan toe ging zijn we naar Dalfsen gegaan.
    En hoe kom je er in vredesnaam bij dat de eisen daar minder zouden zijn. LoL Je rijbewijs is daar zeker ook niks waard whahaha.

  5. Is dit nou ook een aparte afzwemdag dan? Morgen zijn de reguliere afzwemmers aan de beurt… Apart…
    En niet om het één of ander, maar ik zou het pas turbo noemen als het in een week kan.
    Betaal je trouwens dan wel gewoon voor 4 maanden of betaal je na 4 maanden gewoon weer verder? Wat houdt die diploma-garantie in?

  6. Diploma garantie houd in dat mochten er meer lessen nodig zijn om op nivo te komen, je daar niet extra voor betaald .
    In Dalfsen waren we 495 euro kwijt voor A,B en C met garantie voor A.
    In Zwolle koste ons dit geintje 93 ,- voor inschrijving een half uurtje zwemmen. 50 ,- terug gekregen omdat het nergens op leek met 12 kinderen waarvan er 3 niet eens mee durfden te doen.
    Anyway , wel leuk dat een stel het wel gehaald hebben natuurlijk.

  7. Even heel benieuwd. Is de ingrid hierboven dezelfde of een andere dan de voormalige locatiemanager van De Vrolijkheid? (ik denk het overigens niet)

  8. Vergat ik Ange nog te vermelden dat de eerste lessen in het openluchtbad (Zwolle) waren, en bij kouder weer het binnenbad in Dalfsen werd gebruikt. Ik heb mijn zoontje de 2 e les met 25 graden in de regen zien zwemmen. Prachtig .

  9. Beste mensen,

    De meesten van u zullen tijdens hun basisschool periode zwemonderwijs hebben gehad. Het valt mij op dat in de reacties
    over dit onderwerp tot nu toe weinig belangstelling is voor de groep
    van kinderen in zwolle die geen zwemonderwijs krijgen.
    Ik hoop dat u inziet dat zwemonderwijs een essentieel item is
    van het opvoedkundig aspect, wellicht voor u een stimulans
    om het schoolbestuur hierop aan te spreken.
    Dan maar een ipad of laptop minder voor directie en/of leerkracht.

  10. Nog even dit.
    Momenteel groeien kinderen op in zwolle zonder zwemonderwijs te hebben gehad, ook als jong volwassene zal men zwemvaardigheden niet beheersen.
    Het gemeentebestuur heeft hierin een grote verantwoordelijkheid,
    wellicht voor u een idee om de leiding van de partij van uw voorkeur
    aan te sporen om zwemonderwijs op te nemen in het partijprogramma.

  11. @karel nogal naief om te denken dat wij vroeger het diploma behaald hebben op kosten van een schoolbestuur…dat werd gesubsidieerd door de gemeente en net als zoveel andere zaken, is dat wegbezuinigd. Ik vind trouwens dat het een taak van ouders is om ervoor te zorgen dat hun kind zwemonderwijs krijgt…en mocht dat niet betaald kunnen worden, dan zijn er ‘potjes’ die daarvoor aangesproken kunnen worden. Informeer als ouder maareens naar op school, zij kunnen meer vertellen. Bovendien, schoolzwemmen startte in groep 5, rijkelijk laat in een waterrijk land. Vanaf 4, 5 jaar kun je op zwemles, kost wat, heb je ook wat, namelijk een kleuter die vaak op onderzoek zal uitgaan maar in ieder geval zwemveilig is.

  12. @ingrid:
    Geen idee of die Ingrid die jij noemt, dezelfde is als degene die ik bedoel.
    Maar gelukkig is je antwoord op mijn vraag ‘nee’.

  13. @dussss
    Zwemmen kan inderdaad vanaf 4 à 5 jaar maar die jonge leeftijd heeft niet de voorkeur. Als ze net wat ouder zijn, hebben ze meer kracht, meer drijfvermogen (ook groter lichaam en koelen minder snel af en de motoriek is beter) en gaan daarbij vaak heel wat gemakkelijker door de zwemlessen heen.

    Toen het Aa-bad nog open was, werd lessen op zondag gestart. Daar zijn wij direct op ingesprongen en onze oudste aangemeld. De jongste, toen 4, hebben we ook direct op zwemmen gezet omdat we er op dat moment gemakkelijk ‘in’ konden komen terwijl je anders soms zit met enorme wachtlijsten. Anders hadden we (en dat hadden we achteraf gezien misschien beter kunnen doen) onze jongste nog niet op zwemles gedaan maar bewust eerst wat ouder/groter laten worden voordat we haar op zwemles hadden gedaan.

    Hoewel ik je opmerking over waterrijk Nederland kan onderstrepen, ben ik het niet eens met je stelling.

  14. Drie kinderen, alle drie met 4 á 5 jaar op zwemles en de oudste binnen jaar a,b,c en de middelste binnen anderhalf jaar. 3e gaat nu (net 4 jaar) en gaat als een speer….ligt maar net aan het kind. Ik zie veel oudere kinderen die juist moeite hebben met het gat, terwijl de jonkies nog geen angst kennen…..voor alles is wat te zeggen dat is waar. En dat is aan de ouders om te zeggen, maar ik blijf het vreemd vinden om het zwemmen af te schuiven op school…dat was een gunst van de gemeentes, die gunst is komen te vervallen en dus is het gewoon weer een zaak van de ouders. En terecht, vind ik. (Daar ging mijn eerdere opmerking eigenlijk over….)

  15. 😀 Gelukkig één minder die naar zwemles hoeft. B in the pocket!

    @dusss (nu met 3 s’en)
    Bij ons is het dus juist de jongste die problemen had met het gat, de oudste vond het geen probleem.
    Maar het zal voor een groot deel ook zijn zoals jij aangeeft: het ligt ook aan het kind.

    Hoe dan ook, nu wachten we met smart tot de jongste voor haar A-diploma mag afzwemmen. Dan zijn we eindelijk van die smerige zwemlessen af.

  16. @wfvn oorspronkelijk zelfs twee s’ en, maar daar zijn er meer van;). Gefeliciteerd voor als het diploma binnen is. Zeeën van tijd heb je dan over 🙂

Reacties zijn gesloten.