Actie tegen Eredivisie wedstrijden om 12.30 uur

Zwolle – Zondagmiddag werd er door PEC Zwolle gelijkgespeeld tegen FC Twente. Voor de wedstrijd waren er diverse sfeeracties. Tijdens de eerste helft van deze wedstrijd was er een opvallend spandoek achter het doel aan de noordzijde van het PEC Zwolle stadion te zien. Met de tekst " FUCK 12:30 " werd een duidelijk statement gemaakt naar de Eredivisie wedstrijden die elke zondag om 12.30 uur gespeeld moeten worden. 

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_spandoek_08.jpg 

Het argument voor de actie is, dat niet iedereen op dat tijdstip op zondag bij de wedstrijd aanwezig kan zijn. Om de kijkers van FoxSports een keuze te bieden van het aantal Eredivisie wedstrijden worden op zondagmiddag de wedstrijden zodanig verspreid dat er om 12.30 uur een duel begint en de laatste wedstrijd die dag om 16.30 uur start. Om 14.30 uur worden er meestal twee wedstrijden gespeeld en door Foxsports uitgezonden. Het grote doek op de Marten Eibrink tribune was op tv te zien. Of de kreet enig resultaat zal oogsten is zeer de vraag. Voor het hele seizoen heeft de Eredivisie tijdens speelweekenden op zondag een wedstrijd om 12.30 uur geprogrammeerd. Er zal ook van andere Eredivisie clubs meer support voor de oproep moeten komen om de wedstrijden op die tijd te veranderen. Verantwoordelijk voor het spandoek zijn de Far East Ultra’s (FEU), die naast dit doek ook de pas gemaakte bandieri’s op de tribune toonden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Actie tegen Eredivisie wedstrijden om 12.30 uur”

  1. dankzij de commerciële tv zenders is het een zooitje met de programmeering geworden >:(>:( de voetbalbond laat zich betalen en de zender bepaalt wanneer en hoelaat er gespeeld wordt, vroeger werden alle wedstrijden op dezelfde tijd gespeeld wat ook eerlijker was voor de competitie LEVE HET GELD :o:o:o

  2. Voor mij is het perfect!! Vaak heb ik op zondag een late dienst en ga zo, als de pot om 12.30 uur begint, daarna (vrolijk) aan het werk.

  3. Bijzondere actie. Het viel wel op in ieder geval. Vindt het eigenlijk wel een Christelijk tijdstip, maar denk dat degenen die zondagmorgen 06.00 uur halfdronken hun bed inrollen er het meest op tegen zijn 8)

  4. liever zondagmiddag half 1 dan maandag ochtend

    ik denk trouwens dat zo’n doekie niet veel uithaalt je ken beter een brief schrijven kost minder tijd en je bereikt er meer mee

    want zeg nou zelf, zal fox sports nou echt aanstoot nemen aan een doekje op een tribune ergens in een stadion in nederland????

  5. Een beetje supporter weet dat er meerdere supportersgroepen in nederland zijn die regelmatig FOX op hak nemen met doeken

    Fox doet alles voor geld. Ook wedstrijden laten spelen op een doordeweekse avond!

    Prima actie zo’n doek!

  6. Het gekke is dat het stadion wel helemaal uitverkocht was. Wat is het probleem dan? Er zijn blijkbaar genoeg mensen die geen moeite hebben met dit tijdstip.

  7. Ik wil niet lullig doen, maar door het kruis door 12:30 is het een dubbelnegatief geworden, en zegt dat doek eigenlijk dat de eigenaren voor 12:30 zijn…

    Er is nu eenmaal de constructie dat fans de clubs betalen via FOX, maar daar krijgen ze wel de mogelijkheid voor om de wedstrijden thuis te kijken. Vervolgens worden de clubs betaalt door FOX. Op deze manier kan FOX de clubs meer betalen.

  8. mooie tijd om te voetballen op zondag ook voor eredivisie clubs die ver van huis moeten spelen .Die spelers zijn dan savonds ook eerder weer terug op hun eigen lek.vooral voor clubs uit het noorden die helemaal naar het zuiden moeten

  9. Het gekke is dat het stadion wel helemaal uitverkocht was.Wat is het probleem dan? Er zijn blijkbaar genoeg mensen die geen moeite hebben met dit tijdstip.

    Dat wil niet zeggen dat iedereen het met deze tijd eens is, de mensen die dit spandoek omhoog houden zijn er zelf ook.
    We gooien elke dag ook onze tank van de auto vol, dus iedereen is het eens met de prijs van een liter bezine? Ik denk het niet.

  10. Ik moet zeggen dat ik deze tijd helemaal niet erg vind. Je bent weer mooi op tijd thuis en hebt nog wat aan je zondag.

    De maandagavond wedstrijden daarentegen voor de jupiler zouden wel afgeschaft mogen worden…

  11. Blijft gewoon een graftijd. Klaar! Tuurlijk is iedereen wel aanwezig, maar zeker niet optimaal. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de zaterdavond 19:45 of 20:45 .. Mooi na het eten naar de voetbal en na de voetbal lekker de stad in. Het sfeertje hangt er dan al.. Iets wat op zondagmiddag vaak ontbreekt.

  12. Rationeel gezien is er niet zoveel mis met dit tijdstip. Zelf als Fox abonnee vind ik het ook prettig dat ik om 12.30 al een wedstrijd kan kijken op zondagmiddag.

    Maar voor de supporter die een goede ambiance in het stadion waardeert en voetbalwedstrijden graag omlijst met een sociaal samenzijn met (voetbal)vrienden inclusief een gezellig drankje, is het heel erg vervelend. Dit geldt voor het merendeel van de fans op de Marten Eibrink tribune. Je merkt een enorm verschil qua voetbalsfeer tussen middagwedstrijden en avondwedstrijden. Dat is al zo bij wedstrijden die om 14.30 worden gespeeld, voor 12.30 is dat nog extremer.

    Dan kan je allerlei acties doen met grote spandoeken en confetti, maar toch komt het gedurende de middag nog helemaal lekker op gang vanaf de tribune.

  13. het is te belachelijk voor woorden dat een tv zender bepaald wanneer er gevoetbald wordt .
    dan weer vrijdag dan weer zondag of op zaterdagavond 20.45 uur leuk met de fam naar de voetbal
    het draait alleen maar om geld schande !!!!!!!!!!!!!!!!

    gr voetbal liefhebber

  14. Ik bedoel uiteraard:

    Dan kan je allerlei acties doen met grote spandoeken en confetti, maar toch komt het gedurende de middag nooit helemaal lekker op gang vanaf de tribune.

  15. Kan iemand me uitleggen waar die naam Far East Ultra’s vandaan komt? Ik heb er toch iedere keer hele andere associaties bij dan een harde kern van voetbalsupporters. Ooit zal iemand een goede reden hebben gehad om deze naam te gaan gebruiken. Ben erg benieuwd wat die reden is…

  16. We hadden begin 2000 tot ergens 2007 de rapformatie OPGEZWOLLE, welke nationaal veel aanzien had en nog steeds heeft. Hun 2e uitgebrachte studioalbum Vloeistof uit 2003 had als nummer 5 op de cd het nummer ‘Verre Oosten’ staan. Een track over het wel en wee en de liefde voor onze mooie stad. Hiermee associeren deze jongens zich.

    Destijds waar je ook kwam in Nederland en zei dat je uit Zwolle kwam kreeg je de props voor Opgezwolle, misschien wel het beste exportproduct uit die tijd van onze stad voor heel Nederland

  17. Kijk… dat verklaart een hoop. Ik denk bij het Verre Oosten nog steeds aan het oostelijk deel van Azie. Vandaar dat ik de link niet echt zag.

  18. Ik geef toe dat de naam ongelukkig gekozen is mbt een stelletje leeghoofden ergens in Rusland ja.. Maar die hebben niks met voetbal te maken gelukkig.

  19. @ John van Boven

    Mogelijk dat de KNVB, PECZwolle bewust om 12:30 uur aan FC Twente heeft gekoppeld, omdat de historie leert dat deze wedstrijden altijd uitverkocht zijn, ook op onmogelijke tijden ->(vind ik, want ben niet gekomen ondanks een seizoenskaart)

  20. @Japser

    Inderdaad .

    Fuck, negatieve annotatie, dus een min en een rood kruis idem ditto, dus eveneens een min.

    dus:

    min x min maakt plus.

Reacties zijn gesloten.