VZVZ mogelijk toch deelnemer verkiezingen 2014

Zwolle – Mogelijk komt er voor de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2014 gehouden worden, in Zwolle een nieuwe lokale politieke partij. De partij met de naam Van Zwolle Voor Zwollenaren (VZVZ) gaf begin juli van dit jaar te kennen een alternatief te zijn voor de lokale partij Swollwacht. Ze mikken nog altijd op deelname aan de verkiezingen in Zwolle.

Toen dit najaar Swollwacht een nieuw bestuur en de kandidatenlijst bekend maakte liet een van de initiatiefnemers van VZVZ, Wichert aan het Rot, weten dat die duidelijkheid genoeg was om voor Swollwacht te gaan. Inmiddels is Aan het Rot raadslid. Aan het Rot heeft verder kenbaar gemaakt geen belangsteling te hebben voor een nieuwe termijn als raadslid. Woensdag laat VZVZ via twitter weten, dat hun programma grotendeels klaar is, dat er kandidaten zijn en dat de nieuwe partij later dit jaar zal beslissen of het mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

5 gedachten over “VZVZ mogelijk toch deelnemer verkiezingen 2014”

  1. Zou 3 lokale politieke partijen in Zwolle niet teveel zijn? Het antwoord kan ik zelf al wel geven; ja! VZVZ kan succesvol worden als het de Zwollenaren in het hart kan raken betreffende onderwerpen als het behoud van onze historische binnenstad, inzet voor verscheidenheid van winkels in het centrum, het realiseren van een disco voor de jeugd en het ‘Zwolle gevoel’. Dan gaat het zeker scoren!

Reacties zijn gesloten.