Chauffeurs Syntus kondigen acties aan

Zwolle – Het Comité voor een beter OV, dat namens het personeel van Syntus spreekt, laat donderdag weten dat de provinciale politiek afstevent op een tragedie in het Openbaar Vervoer. Namens het comité zegt Kees van Leeuwen dat een amendement van GroenLinks voor het instellen van een OV fonds, en een motie van de PvdA om geld vrij te maken voor het Ov het beide woensdag in de Statenvergadering niet gehaald hebben.

 

Van Leeuwen: "Men is voornemens om flink het mes te zetten in parallelle buslijnen die gelijk oprijden met bestaande spoorverbindingen, en men wil niet dat de eigen inwoners straks gebruik kunnen blijven maken van het Openbaar Vervoer. Ik denk dat men liever heeft dat iedereen weer massaal de auto pakt en dat scholieren maar kilometers moeten gaan fietsen om op school te komen. Ook zullen ouderen en mensen met een handicap hun eigen vervoer moeten organiseren. Daarbij in ogenschouw genomen wat dit alles betekent voor het rijdend personeel van Syntus. Ook hier mag men vrezen voor hun toekomst, want snijden in buslijnen betekent minder werk met alle grote gevolgen die dit met zich meebrengt."

 

Vervolg Van Leeuwen:

 

"Ook als straks de studenten OV chipkaart wordt afgeschaft en deze jongeren de keuze hebben of op de fiets of een veel duurder alternatief de trein. Daarom roepen wij als personeel van Syntus de inwoners van Overijssel op om in opstand te komen tegen het voornemen van schrappen van jullie busverbindingen. Wat straks eenmaal weg komt nooit meer terug, de reizigers gaan andere alternatieven zoeken wat zal leiden tot lange files in de regio en zware belasting van het milieu."

 

"Bezuinigen is een politieke keuze, het is geen moeten, men kiest in het provinciehuis bewust voor meer asfalt en investeren in dure projecten zoals het stationsgebied ( 100 miljoen) vernieuwen van het “Kampenlijntje” ( 30 miljoen minimaal) meer asfalt in de regio ( verbreding N35) in plaats van een busbaan langs deze provinciale weg."

 

"De chauffeurs van Syntus zullen zich gaan beraden op het voeren van acties tegen dit tragische beleid. Dat deze acties gepaard zullen gaan met ongemak voor onze reizigers is niet anders, wij zullen dit doen voor u de reiziger. De verantwoordelijke is de Heer Kok gedeputeerde, bij hem kunt u aan de bel trekken en uw beklag doen."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Chauffeurs Syntus kondigen acties aan”

  1. Inderdaad, belachelijk!
    Ik heb 1 kind wat inmiddels naar Zwolle reist voor de middelbare school en de 2e gaat na de komende zomervakantie. Elke dag 30 km fietsen wordt dat dus, wanteen treinabonemment is nog vele malen duurder… Lekker bezig, provincie.!

Reacties zijn gesloten.