Topscorer Mahmudov kan tekenen bij PEC Zwolle

Zwolle – De 23-jarige Denis Mahmudov, huidig topscorer van de zaterdag Topklasse en spelend bij Excelsior’31 in Rijssen, kan na een proefperiode van twee weken een contract tekenen bij Eredivisionist PEC Zwolle. De spits heeft in Zwolle een goede indruk achter gelaten. Trainer Ron Jans heeft de opdracht gegeven de spits vast te leggen.

Mahmudov vluchtte negen jaar geleden vanuit Macedonië naar Nederland. Als hij binnenkort een Nederlands paspoort krijgt, is de kans groot dat hij verhuist naar het betaalde voetbal. De doelpuntenmachine staat op eenzame hoogte in het rijtje topscorers in de Topklasse zaterdag. Vorig seizoen reikte hij bij Excelsior’31 tot 16 doelpunten en in dit seizoen staat hij al op 14 doelpunten na 10 wedstrijden. De succesvolle spits speelde eerder betaald voetbal, tussen 2007 en 2009 bij AGOVV uit Apeldoorn. Vervolgens speelde Mahmudov in de Hoofdklasse bij WHC uit Wezep. Sinds de zomer van 2012 speelt de aanvaller in Rijssen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Topscorer Mahmudov kan tekenen bij PEC Zwolle”

  1. Heb hem bij WHC zien spelen. was toen echt stukken beter dan de rest. Moest namelijk weg bij AGOVV vanwege werkvergunning, maar was het niveau amateurs wel ontstegen toen. zal alleen maar beter zijn geworden lijkt mij

  2. Mahmudov kwam bij Vitesse in 2007 nog niet in aanmerking voor een plek bij de eerste selectie en maakte daarop de overstap naar AGOVV. Geeft nog steeds blijk van veel potentie en is nog jong genoeg om dat er uit te laten komen op het hoogste niveau. Extra scorend vermogen erbij kan nooit geen kwaad en is in dit geval ook goed betaalbaar. Hoop dat hij dezelfde ontwikkeling doormaakt als Danny Koevermans, die ook relatief laat vanuit de amateurs een kans kreeg in het betaald voetbal en zich manifesteerde als een goalgetter. In Zwolle hebben we goede ervaringen met dergelijke voetballers, denkend aan Jongsma en Van den Berg.

  3. Biji PEC hebben we wel meer afdankertjes gehad, even snel denkend aan Mokotjo, Klich, en Mokhtar. Volgens de grote jongens kwamen zij tekort, dat blijkt wel weer….Binnenhalen die jongen, hij zal niet de eerste (en ook niet de laatste) zijn die opfleurt en groeit bij de koninklijke PEC!

Reacties zijn gesloten.