Zwollenaren te sterk voor Jong SC Cambuur

Zwolle – Donderdag speelde Jong PEC Zwolle in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen Jong SC Cambuur. Met onder meer Ryan Thomas, Stef Nijland en Diederik Boer in de basis begon het elftal, gecoacht door René Hake en Gert Peter de Gunst, aan de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd had de Zwolse ploeg het betere van het spel. Zo kreeg vooral Nijland in de beginfase enkele goede mogelijkheden om de score te openen. De aanvallende middenvelder had het vizier echter nog niet op scherp staan, waardoor de brilstand op het scorebord bleef. Na een fout in de verdediging van Adil Tihouna leek Jong SC Cambuur in de veertiende minuut op voorsprong te komen. Paco van Moorsel onderschepte de bal, maar zag zijn inzet via de lat terug het veld inrollen. In de 21e minuut kregen de Zwollenaren opnieuw een kans. Furdjel Narsingh passeerde zijn directe tegenstander, gaf de bal voor in de richting van Fred Benson, die de bal niet goed raakte en zo de tribune in schoot.

 Vier minuten na dit moment was het Jong SC Cambuur dat op voorsprong kwam. Nadat Boer een eerste inzet van de doorgebroken Martijn Barto nog wist te pareren schoot de speler de rebound wel binnen (1-0). Tien minuten later kregen de Blauwvingers een kans om de stand gelijk te trekken, na een overtreding op Benson in het strafschopgebied. De Ghanese aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty, via de vingertoppen van keeper Tim Coremans, tegen de touwen (1-1). Na nog een gemiste poging van Oebele Schokker en een te zacht ingeschoten bal van Nijland, gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee begon Jong PEC Zwolle voortvarend aan het tweede bedrijf. Coremans wist een schot van invaller Youssef Fennich nog te stoppen, maar de keeper was in de 54e minuut kansloos na een knappe Zwolse aanval. Darryl Lachman was goed mee opgekomen, passte de bal naar Benson, die het leer op zijn beurt naar Giovanni Hiwat speelde. De snelle aanvaller wist wel raad met de geboden kans en schoot de bal beheerst in het net (1-2). De Zwollenaren bleven vooruit voetballen en wisten in de 71e minuut opnieuw te scoren. Bart van Hintum controleerde de bal goed, waarna hij het leer hard in de verre hoek volleerde (1-3). Het verzet van de thuisspelende ploeg was gebroken. Dit leidde ertoe dat Jong PEC Zwolle in de 77e minuut ook nog een vierde treffer fabriceerde. Nijland speelde Benson in, die zijn tegenstander goed uitkapte en de bal vervolgens op een knappe manier voorbij de doelman uit Leeuwarden wipte (1-4). Kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met een overwinning op zak gingen de Blauwvingers terug naar Zwolle.

Jong SC Cambuur – Jong PEC Zwolle 
Cambuurstadion, 12.00 uur

Opstellingen: 
Jong SC Cambuur: Coremans, Pereira, Dijkstra, De Vries, Kempe, Bakker, Van Brakel, Van Moorsel, Barto, Feldballe, Schokker.

Jong PEC Zwolle: Boer (45. Ter Wielen), Van der Werff (76. Epe), Van Hintum, Broerse (45. Lachman), Tihouna (45. Fennich), Thomas (45. Achenteh), Gravenbeek (45. Hiwat), Nijland, Narsingh (63. Narsingh), Benson, Labylle.

Scoreverloop: 
’25. Barto 1-0 
’35. Benson 1-1 
’54. Hiwat 1-2 
’71. Van Hintum 1-3 
’77. Benson 1-4 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwollenaren te sterk voor Jong SC Cambuur”

Reacties zijn gesloten.