Jongeren Z200 barsten van de creativiteit

Zwolle – Onder de noemer Z200 lieten ongeveer 220 jongeren donderdagmiddag zien wat ze allemaal kunnen en willen voor de stad Zwolle. Z200 staat voor Zwolle 200 waarbij de jongeren in teams aan de slag gingen voor Zwolle. Aan deze Jongeren Battle deed jeugd van tussen de 13 en 21 jaar mee. Donderdagavond werd in de Nieuwe Buitensociëteit bekend gemaakt welke 5 projecten van de Jongeren Battle Z200 2013 een vervolg gaan krijgen. Dat zijn de Plusbus, Enterprising Ondernemend, reanimatiecurssusen onder schooltijd, 18 en dan? en een 3-daags seizoensfestival.

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__05.jpg 

Geen enkel onderwerp was deze dag te gek. Het doel van Z200 was te komen tot creatieve, praktische oplossingen voor dingen die beter of anders kunnen in onze stad. Tijdens de battle zelf, konden de jongeren al hun stem uitbrengen op hun favoriete idee. Er werden zeer opvallende en creatieve plannen ontvouwt, zoals leren reanimeren onder schooltijd voor alle leerlingen, een disco voor en door jongeren van 13 tot 18 jaar, Jeugdhonk Zwolle, de Plusbus (een rijdende oldtimer als ontmoetingsplek voor ouderen door jongeren), jonge buddy’s voor ouderen, en combinatie van jeugdwerk en cityplanning, of in gesprek gaan met de horeca voor een avond voor 16-jarigen. Uit totaal 25 ideeën werden 5 projecten uitgekozen die in ieder geval uitgevoerd gaan worden met behulp van budget van de gemeente Zwolle. Daarnaast gingen er nog maximaal 20 ideeën door naar de verkiezing voor de jongerenbudgetten die na de battle start. Ook deze plannen maken dus nog kans om daadwerkelijk tot uitvoering te komen!

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__03.jpg 

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__01.jpg

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__02.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

De wethouders van de gemeente Zwolle waren deze donderdag ook aanwezig bij de denktank van jongeren in Zwolle. Wethouder De Heer legde aan de jeugd de kwestie voor hoe met de leegstand ijn de stad om te gaan? Er kwamen plannen voor een Pop up store, een opvangplek voor zwerfjongeren, een stadsgaderobe, een chill out voor ouderen en studentenwinkels. De wethouder was zichtbaar verrast en ook trots met het resultaat. De Heer: “Nu een manier vinden dat partijen elkaar gaan vinden”.

z200.jpg  

Alle ‘idee eigenaren’ worden gekoppeld aan een buddy. Dit is een deskundige die hen kan helpen hun idee verder te concretiseren. Het programma van Z200 was een spectaculair, afwisselend en inspirerend evenement voor jongeren met vj’s, gratis pizza en gastheer Valerio Zeno om de creativiteit te bevorderen.

Meer informatie is ook te vinden op: www.z200.nl of www.facebook.com/deZ200.

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__04.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Jongeren Z200 barsten van de creativiteit”

  1. Mooi initiatief en respect voor de jeugd. Ook daar denkkracht, creativiteit en betrokkenheid. Prachtig. Zoals ik hierover al twitterde: laat de toekomst maar komen.

Reacties zijn gesloten.