Zwollenaar schrijft kookboek voor mannen

Zwolle – In Mannen Kunnen Koken laat Zwollenaar Nico den Hollander niet alleen zien dat veel mannen kunnen koken, maar vooral hoe leuk dit is! Alle recepten zijn gemaakt voor de keuken thuis, iedereen kan ze maken. Mannen kunnen koken is een stevig boek met een stoere uitstraling.

 

cover_mkk.jpg 

 

Het boek staat vol recepten, variërend van vlees, vis en schaaldieren, eenpansgerechten, taarten en gebak, brood en veel meer. Ook veel handige weetjes en leuke tips. Naast de traditionele keukengeheimen besteedt Nico ook aandacht aan boodschappen doen, de kwaliteit van de ingrediënten, de noodzaak van verse producten, slow cooking etc.

“Voor mij is koken een min of meer uit de hand gelopen hobby. Het koken is mij met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis kookte mijn vader vaak en ik zat dan regelmatig op het aanrecht zijn kookkunsten af te kijken. Hij had, zeker voor die tijd, één belangrijke stelregel en die heb ik van hem overgenomen: ‘Kook als het even kan nooit uit een potje, blik of zakje en eet wat het seizoen je te bieden heeft’. Vind je dat niet geweldig, dat zei mijn vader zo’n 40 jaar geleden al.” Donderdag 28 november om 16.00 uur wordt het eerste exemplaar van dit Zwolse kookboek, met Zwolse Balletjes als ingrediënt voor een van de recepten, overhandigd aan Ilona de Rijke, de nieuwe eigenaar van het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein in Zwolle.

Mannen Kunnen Koken is geschreven door Nico den Hollander, de fotografie is van Erik Besaris. Het boek telt 272 pagina’s en 231 recepten, heeft een hardcover en is full-colour gedrukt. Het boek is te bestellen bij de uitgever www.kmuitgevers.nl en verkrijgbaar in de boekhandel. ISBN: 978 90 75979 824. Winkelverkoopprijs: € 29,95.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zwollenaar schrijft kookboek voor mannen”

Reacties zijn gesloten.