Thorbecke SG maandag weer naar school

Zwolle – Op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum, aan de Dr. van Heesweg in Zwolle is een standaard asbestinventarisatie uitgevoerd. Donderdagmorgen 28 november is de rapportage van deze inventarisatie gepresenteerd aan de directie van de Thorbecke Scholengemeenschap. De inventarisatie gaf aan dat onderzoek nodig was. De directie heeft daarop besloten om -uit voorzorg- leerlingen en personeel naar huis te laten gaan en de school te sluiten, zodat het onderzoek in een leeg gebouw kon plaatsvinden.

 

Op basis van dezelfde dag genomen monsters werd vervolgens duidelijk dat een aantal plaatsen waar asbest was aangetroffen, verder onderzoek behoefde. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden en de resultaten zijn vrijdagmiddag door het asbestsaneringsbedrijf bekendgemaakt: “Alle genomen lucht- en kleefmonsters zijn helemaal schoon. Dit betekent dat er m.b.t. asbest op de Thorbecke Scholengemeenschap geen gezondheidsrisico aanwezig is en ook niet geweest is. De aangetroffen asbest waar donderdagmorgen 28 november de directie van de school middels de rapportage over werd geïnformeerd beperkt zich tot afgesloten ruimten zoals leidingschachten en heeft op geen enkele wijze de lucht in het gebouw besmet.” Om bouwkundige werkzaamheden die al gepland staan voor januari 2014 uit te kunnen voeren zal in de grote sportzaal, bijbehorende kleedruimtes en het zorglokaal Z11 gelijk worden gestart met sanering en deze ruimte zullen daarom gesloten blijven. Voor leerlingen en personeel van de Thorbecke Scholengemeenschap betekent dit alles dat zij maandag weer veilig terug kunnen in het gebouw.

Voor verdere berichtgeving kunt u de site van de Thorbecke Scholengemeenschap raadplegen. Deze wordt up to date gehouden.www.thorbecke-zwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Thorbecke SG maandag weer naar school”

  1. Storm in een glas water dus en een overtrokken reactie van de directeur.
    Maar ja als…… dus dan doe je dit soort dingen.
    Asbest is niet gevaarlijk als je er maar niet aankomt !

Reacties zijn gesloten.