COC Zwolle vecht voor behoud pand Kamperstraat

Zwolle – COC Zwolle werkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Sinds het midden van de jaren ’90 doet de vereniging dit vanuit een pand aan de Kamperstraat in Zwolle. De organisatie kan dit pand ook in de toekomst behouden, maar heeft daarvoor in de komende vijf jaar 100.000 euro nodig. Daarom is COC Zwolle de campagne DOE HET gestart: DOE een bijdrage om behoud van het gebouw mogelijk te maken. En doe het NÚ.

Met een eigen pand kan COC Zwolle haar werk in de regio voortzetten. Dat is belangrijk voor toekomstige generaties homo’s en lesbiennes die hun plek in de samenleving gaan vinden. Koop van het pand is de enige manier om dit te realiseren, want de huidige verhuurder wil er vanaf. De aankoop van het pand lukt alleen met bijdragen van sympathisanten. En de tijd dringt, want COC Zwolle moet begin 2014 kunnen laten zien de benodigde ‘ton’ bij elkaar te kunnen krijgen. Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle: “Natuurlijk is financiële hulp meer dan welkom, maar ook op andere manieren kun je bijdragen. Je leest er alles over op de actiewebsite www.coczwolle.nl/doehet.”

Op Coming Out Dag 11 oktober gaf de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar het startsein voor de campagne DOE HET. Sindsdien heeft de vereniging ambassadeurs geworven en de actie verder vorm gegeven. Nu start de werving van donateurs. De eerste 10.000 euro is inmiddels binnen. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “COC Zwolle vecht voor behoud pand Kamperstraat”

  1. Zou niet weten waarom mensen moeten helpen om te betalen voor kooppand.
    Laten ze dat zelf maar doen.homos kunnen overal terecht en coc is in deze tijd van internet ook niet meer van deze tijd.

  2. Het is te hopen dat het COC Zwolle lukt om het pand aan te kopen, want hun dansvloer/discotheek is te mooi om verloren te laten gaan.

    Goed dat de publiciteit gezocht wordt daartoe, maar als je HET DOET DOE HET dan goed en maak de link in het bericht direct klikbaar.

    Bericht door erik b, op 30 november 2013 om 11:12
    Zou niet weten waarom mensen moeten helpen om te betalen voor kooppand.
    Laten ze dat zelf maar doen.homos kunnen overal terecht en coc is in deze tijd van internet ook niet meer van deze tijd.

    Crowdfunding via internet is toch juist helemaal van deze tijd? 🙂

  3. Je kunt ook zeggen dat de maatschappelijke betekenis van het COC (helaas) nog van onschatbare waarde is.
    Dat is mogelijk voldoende grond voor de gemeente om een renteloze lening te overwegen.

  4. Uiteraard is de maatschappelijke betekenis van het COC van groter belang dan het behoud van een dansvloer, en ik vermoed dat deze club wel weer een ander onderkomen zal vinden en aantrekkelijk weten aan te kleden mocht de aankoop van het huidige pand niet lukken.
    Het idee van John van Boven kan misschien wel van onschatbare waarde zijn om de plannen tot een succes te maken.

  5. @ Johnvanboven,

    Je kunt ook zeggen dat de maatschappelijke betekenis van het COC (helaas) nog van onschatbare waarde is.

    Is dit ook het CU standpunt? of acht u zich daar niet (meer) aan gebonden?

  6. 5 jaar voor een ton aan huur? ik denk dat ze dat geld beter ergens anders voor kunnen gebruiken en eens moeten nadenken hoe ze hun doelgroep kunnen bereiken zonder zo’n duur pand.
    Een plek in de samenleving bereiken voor homo’s en lesbiennes en wat voor andere smaken er nog meer zijn is volgens mij niet afhankelijk van het hebben van een pand.

  7. Merkwaardige vraag, Observer. Ik reageer hier als persoon en dat heb ik altijd gedaan. Ik vraag u toch ook niet of u nu namens de Stichting Levende Stadsgeschiedenis reageert?
    En buiten dat.
    De ChristenUnie heeft altijd oog gehad voor het maatschappelijk kunnen functioneren van het COC. En is dus altijd bezorgd geweest over het discrimineren van holebi’s.
    Met enige regelmaat aandacht voor gevraagd. Ook kan ik verwijzen naar het COC-debat tijdens de campagne in 2010, waaraan ik mocht meedoen.

  8. Hr van Boven,

    Als u zelf in het COC 2010 debat al aangeeft dat het raar klinkt dat de CU er ook voor het COC is, dan is mijn vraag toch niet zo merkwaardig?
    Ik, op mijn beurt vind uw enigzins geirriteerde reactie op mijn vraag weer wat merkwaardig.
    Want u mag in mij voorkomende gevallen ten allen tijde vragen of ik namens mezelf reageer of namens de Stichting Levende Stadsgeschiedenis waarvan ik bestuurlid ben.

Reacties zijn gesloten.