Barbara de Loor geeft clinic op tijdelijke ijsbaan

Zwolle – Op dinsdag 10 december komt de KPN Junior Schaatsclub naar de tijdelijke, overdekte ijsbaan in Zwolle. Oud-wereldkampioene Barbara de Loor zal de jeugd uit Zwolle de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen tijdens een heuse schaatsclinic. In de ochtend starten de clinics om 9.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur. ’s Middags zijn er nog twee clinics om 13.00 uur en 14.00 uur.

De clinics worden gegeven in samenwerking met de KNSB, SportService Zwolle en Schaatsvereniging Zwolle. De hele dag staat in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport. De clinics op de ijsbaan op het Rodetorenplein in Zwolle zijn tevens de aftrap van het project Schoolschaatsen! dat SportService Zwolle deze winter organiseert op de ijsbaan van het IJsbeelden Festival. Kinderen van groep 5 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen kunnen vijf weken lang kennismaken met de schaatssport. SportService Zwolle biedt de scholen clinics aan in samenwerking met studenten van Landstede.

De KPN Junior Schaatsclub is opgezet om kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en hen meer te betrekken bij de schaatssport. Dit kan onder andere door zelf te schaatsen bij de lokale vereniging of het bezoeken van een schaatswedstrijd. Als kinderen zich aanmelden voor de club, ontvangen ze een nieuwsbrief met hierin allerlei leuke acties, zoals uitnodigingen voor clinics, foto’s, prijsvragen en natuurlijk nog veel meer! Aanmelden is gratis en kan op www.schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub.

Oud-topschaatssters Barbara de Loor en Annamarie Thomas zijn ambassadeurs van de KPN Junior Schaatsclub. In 1997 werd Barbara de Loor derde op het EK allround. Haar grootste moment van glorie beleefde ze echter op de WK afstanden in 2005 in Inzell, waar ze op de 1000 meter goud won. De Loor nam daarnaast zes maal deel aan het WK Allround. Naast alle EK’s en WK’s heeft De Loor ook nog eens aan twee Olympische Spelen deelgenomen.

De KNSB is in samenwerking met haar partners – hoofdsponsor KPN– ervan overtuigd dat de KPN Junior Schaatsclub een goede manier is om de Nederlandse jeugd enthousiast te maken voor het schaatsen, ook in winters zonder natuurijs. Ook draagt het project bij aan het bevorderen van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)