Kampioensschaal PEC Zwolle terug

Zwolle – Door inspanningen van de belanghebbenden in Zwolle en Deventer is de kampioensschaal vrijdag teruggegeven aan PEC Zwolle.

Eind vorige maand ontvreemden Deventer supporters als stunt de schaal uit het PEC Zwolle stadion. De verhoudingen werden daardoor op scherp gezet en beide clubs lieten weten niet blij te zijn met de actie en te vrezen voor represailles. PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn opgelucht dat het eremetaal voor de IJsselderby van zondag retour is. De schaal, die anderhalf jaar geleden werd gewonnen door het kampioenschap in de Jupiler League, is in ongeschonden staat. PEC Zwolle meldt dat het politieonderzoek naar de ontvreemding onverminderd doorgaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “Kampioensschaal PEC Zwolle terug”

  1. Mooi, het zou een worst case-scenario zijn geweest wanneer ze er zondag mee waren gaan zwaaien of nog erger wanneer ze hem op het veld hadden gekeild. Anderzijds vroeg ik me wel af hoe ze die schaal het stadion in hadden kunnen smokkelen.
    Ik sluit me aan bij vakkie 19: case closed.

  2. Ik ben van mening dat TV Twente in het geheel ook een bedenkelijk aandeel in de publiciteit en hetze had. Ze melkten de situatie uit met de hoop op agressiviteit en emotie dat in de media kan scoren. Zo doorzichtig, maar ook zo bespottelijk eigenlijk!!

  3. @terstl

    Het was duidelijk een vooropgezette zaak. Walgelijk dat RTV Twente.

    Goed dat PEC Zwolle de zaak doorzet: het is en blijft inbraak en diefstal door een stelletje koekhappertjes.

    Bite the dust zondag!

  4. Bericht door terstl, op 6 december 2013 om 22:07
    Ik ben van mening dat TV Twente in het geheel ook een bedenkelijk aandeel in de publiciteit en hetze had. Ze melkten de situatie uit met de hoop op agressiviteit en emotie dat in de media kan scoren. Zo doorzichtig, maar ook zo bespottelijk eigenlijk!!

    Dat ben ik helemaal met je eens,het is een vooropgestelde act die TV Twente hier heeft opgevoerd.Vorige week kon verslaggever Bert van Losser tijdens een radio uitzending van TV Twente al melden dat die zeer verguld was dat de gestolen schaal van PEC op een geheime datum in de studio getoond zou worden.In mijn optiek is het te schandalig voor woorden dat deze te gekleurde Twentse zender onder de vlag van de regionale zender ,een stel dieven (want dat is en blijft het) een platform bied,en zich schuldig maakt aan onnodige opgelopen spanningen.

  5. het is in de uitzending van RTV oost te zien geweest gisteren, TV Twente zien we niet op de tv in Zwolle, maar de verwarring kan ik begrijpen omdat Oost veel meer nieuws uit twente brengt dan uit Salland wat een schande is, in het verleden heb ik daar mail contact met rtv oost over gehad en toen durfde ze te beweren dat er minder nieuw was in Salland, sinds Ton ten Hove weg is bij oost is het huilen met de pet op met de nieuws verdeling

  6. Ans.

    Ik zei ook niet voor niks TV Twente ,waar ik TV Oost mee bedoel.

    Ook ik heb me weleens beklaagt bij die zender,en daarbij laat ik het voorzichtig stellen nogal onbehoorlijk en onbeschoft bejegend ben,zelfs mijn naam werd openlijk in de radio uitzending vermeld,terwijl ik mijn kritiek en aanmerkingen per mail gesteld had,wat natuurlijk absoluut niet kan,en ik daar ook bezwaar over gemaakt heb.

    Ik ben en blijf van mening dat het geen zender is waar Zwolle tot zijn recht komt,wat mij betreft mag daar weleens wat aan gedaan worden,het zijn uiteindelijk provinciale bestedingen,waar heel Overijssel deel uit maakt en niet,zoals nu het geval is Twente de hoofdmaat is.

  7. @Dame, je triggert mij. Zwolle wordt als regio in diverse benamingen benoemd. Het is lang IJssel-Vecht geweest, wel eens Salland, maar idioten noemen het ook wel de misplaatste termen Nieuwe Hanze of IJsseldelta, en zetten daar marketing op. De meest jonge term is Regio Zwolle, en daar voel ik mij wel bij thuis.

  8. Nu ben ik een beetje in verwarring of het wel zin heeft onderstaand bericht van RTV Oost hier te publiceren, want kennelijk volgen veel Zwollenaren de regionale zender om te turven hoe vaak Zwolle genoemd wordt. Niettemin voor de zekerheid.;)

    RTV Oost niet betrokken bij teruggave kampioensschaal PEC Zwolle

    RTV Oost is niet betrokken geweest bij de actie van supporters van Go Ahead Eagles om de gestolen kampioensschaal van PEC Zwolle terug te bezorgen in een uitzending van TV Oost.

    Dat meldt directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost. Vooral op social media wordt de omroep verweten dat ze vooraf op de hoogte is geweest van de teruggave van de kampioensschaal. Maar alle medewerkers, inclusief de redactieleiding, werden volledig verrast door de aanwezigheid van vier vermomde mannen die beweerden een afspraak te hebben met de programmamakers van En Dan Nog Even Dit. Toen de mannen zich bij de receptie meldden, was de live-uitzending van het programma bezig.

    Of we het geloven of niet, het lijkt er in ieder geval op dat RTV Oost ook WLZ volgt.:)

  9. Ik geloof wel dat TV Twente niet betrokken was bij de teruggave, maar ik geloof ook dat ze betrokken zijn geweest bij het ophitsen van de gemoederen na de diefstal. Dat lijkt me duidelijk.

    Opnieuw Case Closed.

  10. Marcel Oude Wesselink van RTV Oost kan nu wel roepen dat ze niet betrokken zijn geweest,strookt in zijn geheel niet wat Bert van Losser vorige week tijdens een radio uitzending triomfantelijk vermelde dat hij net telefonisch contact heeft gehad en daar vermelde dat de schaal binnenkort in de studio getoond zou worden,van Losser vermelde nog uitdrukkelijk dat hij niet kon vertellen wanneer ,dat dit geheim was ivm met de veiligheid.

    Dus laat meneer Marcel Oude Wesselink eerst in eigen gelederen bij deze informeren,voordat hij zo n stellige houding aan neemt.

    En ik durf stellig te beweren dat dit zo is,mijn mond viel namelijk open toen ik het hoorde via radio Oost.

  11. Het is duidelijk een gevalletje boter op het hoofd van RTV Oost. Zo hadden de onverwachte bezoekers direct een losse microfoon tot hun beschikking om vervolgens te etaleren dat analfabetisme nog lang niet uitgebannen is in Deventer en omstreken. Goed dat PEC Zwolle en de politie de zaak doorzetten. Een beetje applaudisseren voor een stel gauwdieven, die nog de complimenten krijgen van hun eigen voorzitter voor het retourneren van gestolen goed.

  12. Wel mooi dat ze daar wel tv van de stad hebben

    Deventer TV

    . Vreemd dat dat hier nog steeds niet lukt. Ondanks de aanwezigheid van een zeer brede tak communicatie op Hogeschool Windesheim in onze mooie stad.

  13. Wat ik kwalijk vind, is dat RTV Oost vandaag een item heeft over de Ijsselderbykoorts en een overzicht van tweets laat zien. Een van Van Wonderen met een foto van het elftal, maar ook een waar die foto gemanipuleerd is en alle donkere voetballers als zwarte Piet zijn uitgedost.>:(

  14. Wat een idioten bij Deventer TV en wat een nivo die presentator, echt onvoorstelbaar. Alles om de sfeer op te fokken, is dat niet strafbaar?

  15. Jawel, Vakkie 19. Ik zal de naam niet noemen hier, maar komt volgens zijn twitteraccount uit onze mooie stad. Zo zie je maar, dat ook hier minkukels wonen.;)

  16. Dichteres van Overijssel schrijft gedicht over ‘de schaal’
    08 december, 22:54

    ZWOLLE – De gestolen kampioensschaal van PEC Zwolle hield niet alleen de supporters bezig. Dichteres van Overijssel, Heleen Bosma, schreef een gedicht over het incident. Wat vindt Rudolph nou eigenlijk van de streken van zijn baas?

    Schaal

    Je vraagt het je af: wat ligt er
    nog meer bij de kerstman thuis
    aan schalen en bokalen
    aan humor en venijn
    aan wilde plannen
    en kwajongensstreken
    aan groot leed en klein?

    Je vraagt het je af: wat
    duikt er binnenkort nog meer op
    dat ooit miraculeus verdween
    aan zeges en zelfvertrouwen
    aan een gezamenlijk oosten
    aan Sallandse identiteit
    en op eigen benen proosten?

    Al dat rondslingeren,
    er klinkt gemompel uit de stal,
    het is duidelijk wat het rendier vindt:
    ‘grappig hoor, die grap
    en bij voorbaat een legende,
    maar een baas met taakstraf,
    mij niet gezien,
    ik solliciteer bij Sint.’

    © de Stentor, op dit artikel rust copyright. Share

Reacties zijn gesloten.