Eetbare bomen voor Spoolde

Zwolle – Spoolde is zaterdag een stukje groener en eetbaarder geworden. Aan de Zalkerveerweg en de Spoolderenkweg gingen zaterdag dertien wilgen, drie lindes, twee walnoten en een tamme kastanje de grond in. De actie was een samenwerking tussen Eetbaar Zwolle, Vrijwilligers Landschapsonderhoud (VLO), de firma Boels, gemeente Zwolle en direct omwonenden.

bbc2_025.jpg 

Foto’s: Henk Tuinman 

De wilgen zijn een vervanging van eerder verdwenen knotwilgen. De lindes, de walnoten en de tamme kastanje werden gesponsord door de firma Boels. Met het planten van de ‘eetbare’ bomen wil Eetbaar Zwolle feestelijk en positief starten. Eetbaar Zwolle is een nieuwe werkgroep van Transition Town Zwolle. Het doel is een groen en eetbaar Zwolle door (noten)bomen, (bessen)struiken, groente en fruit aan te planten in de openbare ruimte.  Zo proberen ze een bijdrage te leveren aan de vermindering van transportkilometers en klimaatverandering.

bbc2_002.jpg 

bbc2_019.jpg

bbc2_026.jpg

VLO 

Vrijwilligers Landschapsonderhoud is een werkgroep van de Stichting Milieuraad Zwolle. Deze grote groep vrijwilligers is sinds 1975 actief in het Zwolse landschap. Werkzaamheden bestaan uit knotten en aanplanten van knotbomen en snoeien van hagen en hoogstamfruitbomen van particulieren. De werkgroep levert zo een bijdrage aan het behoud en het groener maken van het Zwolse landschap. Wil je meer weten, bel (038) 4982618 of mail info@milieuraadzwolle.nl.

bbc2_003.jpg

bbc2_006.jpg

bbc2_008.jpg

bbc2_010.jpg

bbc2_024.jpg 

bbc2_022.jpg 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Eetbare bomen voor Spoolde”

Reacties zijn gesloten.