Be Quick boekt benauwde zege in Ommen

Zwolle – Na de ruime overwinning Be Quick ’28 vorige week  volgde er zaterdag een krappe overwinning tegen OZC. Be Quick  kreeg misschien wat meer dan het toekwam. Maar wat geeft het? Voor OZC kent het seizoen tot nu toe twee gezichten. Wat heet! De ploeg haalt direct de eerste periode naar  zich toe, maar zag daarna drie keer een wedstrijd verloren gaan.

In tegenstelling tot de afgelopen weken is er voor Be Quick in de eerste helft geen sprake van een overwicht.  Be Quick trainer Arnie Pot ziet twee teams die aan elkaar zijn gewaagd. Pot: “Er stonden twee teams in het veld die wilden voetballen. De opbouw aan beide kanten werd snel verstoord. Echt veel kansen waren er daardoor niet.” Bij Be Quick is het Aarten die binnen de zestien een schietkans krijgt, maar dat is het dan ook voor de rust. Pot: “Met Tip, Hogenkamp  en Buitenhuis (oud Be Quick) hebben ze natuurlijk ook een goed middenveld. Dat bovendien ook alle middelen gebruikt.” Voor Pot is het soms wat te lief: “Soms moet je gewoon even laten weten dat je er bent.”

Na de rust ziet Be Quick dat OZC soms het betere van het spel heeft. Niettemin krijgt Bas Buimer de uitgelezen kans om de roodzwarte ploeg op voorsprong te zetten. Na een uur voetballen hij  gaat alleen op de keeper af, maar faalt. In de 75e minuut komt Be Quick toch op voorsprong. Sander Aarten wordt neergelegd in de zestien en Frank Oosterhof schiet de penalty binnen: 0-1.

Het is dan al blessuretijd, maar voor Be Quick wordt het dan nog even billen knijpen. In deze fase staat René Oosterhof zijn mannetje en zorgt met twee uitstekende  reddingen dat de punten mee naar Zwolle gaan.  Pot: “We houden dan toch weer de nul. Gewoon omdat we ook weinig weggeven. Ik ben er toch trots op dat de jongens hier stand hebben gehouden.”

Na de wedstrijden van dit weekend biedt de stand een opmerkelijke aanblik. Het gat tussen Vroomshoopse Boys en Be Quick blijft drie punten, maar de nummers drie, vier en vijf moeten al een gat van elf punten toestaan.  Met de wedstrijden van volgende week is de competitie halverwege. Be Quick treft dan thuis Drienerlo. Een counterploeg volgens intimi.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Erik van Beek, Karwan Mehrabi, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Michel Klink (65. Aron Tempelman), Felix Boessenkool, Sander Aarten, Bas Buimer en Talha Özen.

Door: Gerco Grevers 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Be Quick boekt benauwde zege in Ommen”

Reacties zijn gesloten.