Gewapende beroving in Van Karnebeektunnel

Zwolle – In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december is rond 03.25 uur een 21–jarige man uit Zwolle beroofd in de Van Karnebeektunnel in Zwolle.

politie_logo_4.jpg 

De Zwollenaar fietste vanuit de stad in de richting van Zwolle Zuid. Aan het einde van de Van Karnebeektunnel zag de man drie mannen staan. Deze mannen maanden de Zwollenaar tot stoppen en onder bedreiging van een wapen namen de mannen onder andere de portemonnee en een armband van de man af. De drie mannen renden na de beroving weg. De politie is meteen een onderzoek gestart.

De politie is op zoek naar de drie mannen, één met een donkergetint uiterlijk tussen de 16 en 22 jaar en deze man droeg een glimmende zwarte jas met een capuchon. De andere twee mannen hebben een lichtgetint uiterlijk en zijn vermoedelijk tussen 16 en 22 jaar. Alle drie de mannen droegen donkere kleding. De politie vraagt getuigen die deze drie mannen in de omgeving van het centrum, Assendorp en/of de Hanzelaan hebben gezien om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Gewapende beroving in Van Karnebeektunnel”

  1. Strenger straffen naar mijn idee. Maar de praktijk in Amerika wijst anders uit, geloof ik. Ik landen waar ze de handen afhakken komt bijna geen criminaliteit voor, maar ja, dat willen we hier ook niet.

  2. Dat valt te bezien, vakkie19. Heb jij cijfers over de relatie tussen lijfstraffen en criminaliteit? Een land als Singapoor is vrij veilig, maar geldt dat ook voor Iran?
    Je zou het daarnaast niet zeggen, gezien al die berichten hier over overvallen etc, maar de criminaliteit is in Nederland behoorlijk gedaald het laatste decennium.

  3. Dit soort dingen kan een mens zo moedeloos maken. Strengere/lijfstraffen is denk ik geen oplossing. Op iedere straathoek agenten creëert een politiestaat …lijkt me ook niet echt een oplossing. De stad volhangen met camera’s verplaatst het probleem wellicht? Dit soort jongens een betere jeugd geven?

  4. Dat tuig moet gevonden worden en svp langer dan paar weken vasthouden en of alleen maar proces verbaal opmaken en dan weer vrij laten…Klote wetten!!!!!
    Zolang die wetten zo zijn/blijven zulllen dit soort dingen blijven gebeuren…
    Nog erger gaat het vanaf februari worden met de komst van onze “Broers” uit Bulgarije of Roemenie…
    Het is net of er mensen zijn in de politiek die bewust ervoor hun best hebben gedaan zodat er steeds meer ellende onze kant komt..

  5. Plantje, dat kun je in de huidige maatschappij niet voorkomen zonder middelen toe te passen, die een andere vorm van onveiligheid in de hand werken. Je verschuift dan vooral een en ander. Wil je het écht voorkomen, dan moeten we iets fundamenteel veranderen in onze gezamenlijke levensvisie. Dat zie ik nog niet gebeuren op korte termijn.

Reacties zijn gesloten.