Gezichten vermengen zich op de Melkmarkt

Zwolle – Op 19 en 20 december voeren Karen Lancel en Hermen Maat hun performance Saving Face uit op de Melkmarkt voor het Stedelijk Museum Zwolle.

2013-12-19en20_performance_karen_lancel_hermen_maat.jpg 

In Saving Face schilder je, door het aanraken en strelen van je gezicht, je beeltenis op het grote scherm van het Stedelijk Museum Zwolle (4×5 meter), waarna het zich langzaam vermengt met de portretten van vorige bezoekers in Zwolle maar ook uit andere landen waar het project is uitgevoerd. Je foto is daarna te downloaden op www.flickr.com/photos/savingfaceportraits/. Saving Face is ook een Love app. Als geliefden elkaars gezicht strelen worden ze via Saving Face één op het grote scherm. Deelnemers in verschillende steden kunnen via een interactief stedelijk netwerk van schermen elkaar wereldwijd ontmoeten en op afstand aanraken. De steden waar dit al uitgevoerd is, zijn: Linz, Karlsruhe, Seoul, Amsterdam, Helsinki, New York, Melbourne, Rotterdam, Shanghai, Berlijn, Istanbul, Beijing, Venetië en Stockholm.

Deze performance, in het kader van de tentoonstelling Stad in Beeld, wordt in januari 2014 gevolgd door een lezing van de kunstenaars Karen Lancel en Hermen Maat over hoe het publiek betrokken kan worden bij de ontwikkeling van of de beleving van de Stadsk(r)ans van Zwolle. De stedenbouwkundige Gert Urhahn ging hen 26 november al voor met een inspirerende lezing over de Spontane Stad.

Naast deze performance is de tentoonstelling Stad in Beeld te bezoeken. De performance en het museum zijn op 19 en 20 december van 17.00 tot 21.00 uur gratis toegankelijk. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Gezichten vermengen zich op de Melkmarkt”

Reacties zijn gesloten.