FC Hummel periodekampioen WRZV zaalvoetbal

Zwolle – FC Hummel wist, onder aanvoering van Dennis Elfering, afgelopen woensdagavond een feestje te vieren, omdat de wedstrijd tegen Iron Art met 16-3 winnend werd afgesloten. De koploper is nu niet meer te achterhalen door Van Amerom Makelaardij en plaatst zich met het winnen van de 1e periodetitel voor de kampioensavond op vrijdag 30 mei 2014.

In de 1e klasse wisten verder Van Amerom Makelaardij het team van Absens Carens met 6-1 op zij te zetten. Een door blessures gehavend ZVV Pruts liet zich verrassen door met 2-4 te verliezen tegen middenmoter Karba. Het team van Neptunes’12 wist weer eens een wedstrijd te winnen en pakte de volle winst tegen Out Sport. Sleuteldienst Zwolle wist weer wat afstand te nemen van de degradatiezone,  door concurrent Livarda verder in de zorgenzone te drukken met een 8-2 overwinning.

Kampioensklasse woensdag

De grootste verrassing was te zien op de vroege avond, waar het nog ongeslagen Van Panhuis op een nederlaag werd getrakteerd door Obtentus. In een leuk en spannend duel, waarin Van Panhuis de kansen niet wist te benutten en door “knulligheden” doelpunten moest incasseren won Obtentus met 3-5. Koploper Bordeaux Groen deed wat het aan z’n stand verplicht was en dat was winnen. Deze competitieronde was het  team  Ittersum, wie met 6-3 aan de zegekar werd gebonden. Ondanks de aanwezigheid van de jubilarissen Bastiaan Koopman en Erik Jan Stegeman – wie beiden de 50stewedstrijd speelden- kon titelverdediger Krijtje FC in een spannend duel tegen Vastgoed Dalfsen niet de punten in veilige haven loodsen. Vastgoed Dalfsen was na het verstrijken van de speeltijd met 6-5 de winnaar in dit leuke en boeiende duel.  Zwolle Zuid won het belangrijke duel in het rechterrijtje tegen nummer laatst YBC met 8-2. 

Kampioensklasse maandag

Onder veel publieke belangstelling vochten  lijstaanvoerder Wolters Recycling en nummer 2 Woord&Daad om iedere meter. Dit Topduel  werd in een hoog tempo gespeeld en stond de gehele avond bol van de spanning. Woord & Daad wist in de 1e helft op een knappe 0-3 voorsprong te komen en verzuimde, om  het karwei tegen de koploper in de 1e helft te beslissen. Kans op kans waren niet besteed aan Woord&Daad, omdat keeper Harm Wolters letterlijk als tegenhield, wat er maar tegengehouden kon worden.  Uiteindelijk konden de teams rusten met een 3-3 gelijke stand omdat de heren Peter Opdam (2) en Andy van der Meyde persoonlijk de stand gelijk wisten te trekken.  

Het was oud- ajacied Andy van der Meyde die via een mooie rush aan de linkerkant de 4-3 op het scorebord wist te zetten, waarna vervolgens Wolters kon uitlopen tot een 6-3 voorsprong na doelpunten van Dolf Jillings en wederom Peter Opdam. Ook de 2e helft was het beeld niet anders dan in het eerste deel van deze wedstrijd. Harm Wolters wist alles tegen te houden en op de counter was Wolters Recycling meedogenloos in de afwerking, met nog doelpunten voor Andy van der Meyde en Tinus Hoekstra. Alleen Marten van Benthem wist in het tweede bedrijf namens Woord & Daad te scoren. Wolters Recycling won dit duel met 9-4. Nico Brillen en Bola-Lah! 1 wonnen beiden hun wedstrijd tegen respectievelijk Optima Forma (10-6) en Trias (10-3). Rode lantaarndrager Rafiki boekte een belangrijke en broodnodige overwinning in de strijd tegen degradatie. In een spannend duel werd Roede Vooruit met 5-6 verslagen. Eco Groen Advies won de wedstrijd tegen Argos Bebemus met 8-1. 

1e klasse maandag

De spanning is nog steeds te snijden in de 1e klasse, nu Schildersbedrijf Groen de koppositie -op doelsaldo- heeft overgenomen van DTG. Groen was met een 22-4  veel te sterk voor OHM. DTG kwam niet in actie en beide teams staan met een gelijk aantal punten bovenaan, maar is het doelsaldo in het voordeel van Groen. Streetfeet haakte af in deze “stoelendans” om de 1e periode, doordat er een 2-3 verliespartij genoteerd kon worden tegen het sterk voor de dag komende Opgezwolle. FC Knetter en Glass Onions verstevigden de positie in de middenmoot door hun wedstrijden te winnen. AXIOS wist op de late avond, met een 8-3 overwinning op Kees Middendorp  de avond voor zichzelf goed  af te sluiten. 

Maandag 16 december en woensdag 18 december staan de laatste wedstrijden van dit seizoen geprogrammeerd. We starten beide avonden om 18:30 uur en voor als u het nog niet wist. De toegang is uiteraard gratis!

Voor in uw agenda! 

De volgende zaalvoetbaltoernooien staan  in december en januari gepland in de WRZV Hallen. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 december het  Jo van Marle Toernooi (toernooi  Zwolse clubs), 30 december WVF K-side toernooi (jeugd WVF), 2&3 januari Zwols Jeugdkampioenschappen Zaalvoetbal (Zwolse jeugd 10/12 en 13/15 jaar) en 4 januari 36ste Jopie van Kilsdonktoernooi (Zwolse en Regionale zaalvoetbalteams). 

Wij hopen u op een van deze dagen te mogen verwelkomen in de WRZV Hallen.

Voor informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Hummel periodekampioen WRZV zaalvoetbal”

  1. FC Hummel is dit seizoen dan ook nog twee/drie keer beter gaan voetballen dan ze de afgelopen seizoenen deed (wat ook al niet onaardig was). Ik hoop dat we met Absens Carens na de winter weer richting de subtop kunnen kruipen…

Reacties zijn gesloten.