Geld voor zwerfjongeren naar catamaran

Zwolle – “Het project is mislukt,” schrijft de krant op vrijdag 13 december over het inloophuis van stichting BYou . Sinds 2011 werd 352 duizend euro aan belastinggeld voor het inloophuis ingecalculeerd en bedroeg de subsidie voor Fast Forward 62.542 euro.

Jongerensite MijnZ bericht dat de subsidie van BYou onder andere is opgegaan aan bestedingen als een auto en een catamaran. Daarnaast lijkt er een groot bedrag gedeclareerd te zijn voor transportkosten. Dit lijkt de VVD Zwolle in de eerste instantie een opmerkelijke opsomming van twijfelachtige bestedingen. Toen bleek dat het geld verkeerd besteed werd, vorderde de wethouder een deel van de subsidie terug. De VVD Zwolle beschouwt deze actie van het college als correct, maar het volledige verhaal roept nog vragen op.

  • De vragen:

      Hoe veel geld is uiteindelijk in BYou gestoken?

  •   Klopt de berichtgeving over de declaraties van BYou in het artikel van MijnZ?

  •   Wat is de mening van de wethouder over het uitgavenpatroon van BYou?

  •   Wanneer stuitte de wethouder op de continuïteits- en kwaliteitsproblemen en wanneer wist de wethouder van dit declaratiegedrag?

  •   Kwam de informatie over de werking van het bestuur en de stichting vanuit de stichting BYou zelf?

  •   Is het college van mening dat met intensiever toezicht de problematiek qua kwaliteit en de twijfelachtige declaraties voorkomen waren geweest?

  •   Denkt het college, met de VVD Zwolle, dat een standaardprocedure met een onderzoek naar effectiviteit van de verleende gelden wenselijk is? 

    VVD Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Geld voor zwerfjongeren naar catamaran”

  1. Die jongerenwebsite noemt al mogelijke daders met naam en toenaam, en ook dat de geliefde therapeute van een voormalig bestuurslid de auto reed. Daar krijgen ze nog wel gedoe mee. Verder te schandalig voor woorden natuurlijk.

  2. Inderdaad JJR. Ik mag hopen, dat ze het niet daadwerkelijk zo verstuurd hebben!

    Wel weer erg jammer om zoiets te lezen! Zo krijgen mensen en organisaties die wel het beste met mensen voorhebben het straks weer moeilijker om subsidie te krijgen! Altijd weer een kleine groep die het verpest voor de grotere groep!

Reacties zijn gesloten.