Be Quick winterkampioen na zevenklapper

Zwolle – Ruim twee weken voor de jaarwisseling is er bij Be Quick al een zevenklapper afgegaan. Op zaterdag werd studentenvereniging Drienerlo  met een collectieve prestatie opzij gezet. Als klap op de vuurpijl greep Be Quick ook nog de koppositie.

Tijdens de laatste wedstrijd van de heenronde is het de vraag hoe Be Quick zich zal manifesteren. Na wekenlang altijd de betere partij te zijn geweest volgde er vorige week een zwaar bevochten zege in Ommen. Maar de bezoekers op het sportpark hoeven niet echt verontrust te zijn. Ze zien direct het vertrouwde beeld van de laatste tijd: Be Quick zoekt de helft van de tegenstander op. Het is een scenario dat ook wel een beetje te verwachten valt. Drienerlo heeft deze competitie veel punten gepakt door te counteren en zal die hoop nu ook weer hebben. Be Quick levert een collectief goede prestatie. Zowel voor als na de rust valt er geen zwakke roodzwarte broeder te ontdekken.

De tegenstander uit Enschede heeft het er moeilijk mee, maar weet het eerste halfuur de boel achterin toch schoon te houden. Sander Aarten, die de eerste kansen krijgt, is nog niet helemaal scherp en laat de studentenploeg er mee wegkomen. Drienerlo komt slecht sporadisch in de buurt van doelman Oosterhof. Uiteindelijk wordt Be Quick in het zadel geholpen door de verdediging van de Tukkers. Dennis Rebergen wordt opgejaagd door Bas Buimer en produceert een flagrante misser. De bal, bedoeld als terugspeelbal, wordt slecht geraakt en Buimer schuift hem bekeken in de hoek van het doel: 1-0.

Be Quick zal deze middag 85 minuten de bovenliggende partij zijn. De eerste vijf minuten na de rust horen daar niet bij. Drienerlo meldt zich nadrukkelijk op de helft van Be Quick en even lijkt de wedstrijd te keren. Een bal verdwijnt maar net naast het doel van Be Quick.

Kort na dit begin wordt de wedstrijd beslist. Sander Aarten reageert goed op een diepe bal en rond die beheerst af: 2-0. Een minuut later is de wedstrijd helemaal gespeeld. Keeper Braakman denkt een bal van Bas Buimer naast het doel te kijken, maar ziet tot zijn ontzetting dat de 3-0 in de maak is.

Nog een keer is Drienerlo dichtbij een doelpunt, maar in de 59e minuut reageert René Oosterhof knap op een kopbal en stelt deze middag de nul weer veilig.

Be Quick gaat dan op weg om een van de grootste overwinningen van de laatste jaren op de borden te zetten. In de 66eminuut maakt Talha Özen na een overstapje van Michel Klink de 4-0. Aron Tempelman, net in het veld, heeft een minuut later al de 5-0 binnengewerkt.

In de slotfase maken Sander Aarten de 6-0 en Frank Oosterhof de 7-0. Dat laatste doelpunt doet er wel degelijk toe, zo blijkt na de wedstrijd. Koploper Vroomshoop  lijkt op weg naar een gelijkspel tegen OZC, maar Floris Buitenhuis bezorgt de Ommenaren diep in blessuretijd als nog de overwinning. Met het doelpunt van Oosterhof erbij heeft Be Quick het betere doelsaldo en wordt daardoor winterkampioen.

Voor het seizoen is uitgesproken dat Be Quick zich dit seizoen zo snel mogelijk veilig wil spelen. Die doelstelling kan inmiddels in de kast. Be Quick leverde vanmiddag een uitstekende prestatie met een wedstrijd lang dominant voetbal. Alle spelers haalden een ruime voldoende. Dat is een luxepositie voor de keuzeheer, die steeds meer te kiezen krijgt.  Arnie Pot is dan ook een tevreden man: “In het voorjaar pakten we ook veel punten. Maar dan heb je het over zwaarbevochten overwinningen. In september ging het al wat makkelijker en de laatste weken zie je dat het steeds meer opschuift richting dominant voetbal. Dat is goed om te zien. Er kwamen wat ervaren spelers bij. Tegelijkertijd zie je dat de jonge spelers een stap maken. Het wordt een spannende tweede seizoenshelft.”

Januari wordt in de tweede klasse H een belangrijke maand voor Be Quick. De nummers vier (Enter Vooruit), twee (Vroomshoopse Boys), en drie (FC RDC) in de stand zijn direct de eerstvolgende tegenstanders. 

Opstelling Be Quick: 

René Oosterhof, Eric van Beek, Karwan Mehrabi, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Felix Boessenkool (73. Cas Duiker), Bas Buimer (65. Aron Tempelman) , Michel Klink (86. Rik Reuvekamp), Talha Özen.

Door: Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Be Quick winterkampioen na zevenklapper”

  1. Leuke wedstrijd gezien. Be Quick heeft een prima selectie die mee kan doen om de titel. Na veel roerige jaren lijkt het weer goed te gaan. Hopen dat ze snel weer stappen kunnen maken richting de hoofdklasse. Het niveau waar deze club thuishoort.

  2. @ Eppe

    op het moment is eerste klasse het hoog haalbare, in de hoofdklasse moet er weer betaald worden, en dat willen we absoluut niet meer.
    we zijn nu een gezonde club…

  3. Dat menig BQ-er het eens is met deze stelling

    op het moment is eerste klasse het hoogst haalbare, in de hoofdklasse moet er weer betaald worden, en dat willen we absoluut niet meer.
    we zijn nu een gezonde club…

    Kan me dat zelf ook heel goed voorstellen en volgens mij staat ook “mijn” WVF er zo in. Volgens mij heb ik ook jullie voorzitter wel eens zoiets verstandigs horen zeggen.

Reacties zijn gesloten.