Kerstdiner in de WRZV Hallen

Zwolle – Op maandag 23 december 2013 organiseren de Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen voor mensen met een minimum inkomen en voor iedereen wie behoefte heeft aan een gezellig samenzijn. 

 

img_2097.jpg 

 

Het kerstdiner is een initiatief vanuit de Vrienden van de Herberg. De Vrienden willen met dit initiatief, zoals alle andere jaren , de mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren een warme en gezellige kerstavond aanbieden. “Het is ieder jaar een hele klus, maar leuk en dankbaar om te mogen organiseren. Hartverwarmend is natuurlijk de financiële steun en alle andere ondersteuning, die wij krijgen van vele particulieren, bedrijven en organisaties, anders was dit natuurlijk nooit gelukt.”, aldus Freddy Eikelboom, bestuurslid Vrienden van de Herberg.

In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV  is voor maar liefst 400 gasten de tafel gedekt. De gasten worden aan tafel geserveerd  en bediend door circa 100 vrijwilligers, wie zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen. Het hoofdgerecht wordt in de vorm van een lopend buffet aangeboden en net als andere jaren hebben wij hier o.a. De Wethouders René De Heer, Gerrit Piek en 2e kamerlid Eddy van Hijum bereid gevonden om de maaltijden op te scheppen.   

 

Het kerstmenu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht (Italiaanse pasta buffet en saladebar) en een toetje na. 

 

De avond wordt verder muzikaal bijgestaan met kerstzang van het uit Genemuiden afkomstig zangkoor Sjofar.   

 

Bij vertrek ontvangen de gasten uit de handen van leden van de Koningskerk een fantastisch en goedgevuld kerstpakket en krijgt natuurlijk iedereen een doosje vers gebakken oliebollen van de Vrienden mee naar huis.

 

“Elk jaar is het een grote uitdaging om ook weer voldoende kerstpakketten te krijgen voor onze bezoekers. Dit jaar worden wij hier op een voortreffelijk wijze geholpen door de organisatie Kerst Zwolle, bestaande uit leden van de Koningskerk uit Zwolle Zuid. Het is fantastisch om te mogen zien dat Jan De Beer samen met alle anderen maar liefst 500 pakketten hebben weten samen te stellen, door de vele giften, het harde werken en medewerking van velen die dit hebben mogelijk gemaakt. Ook mooi dat ook dit jaar weer de Rotary Zwolle-Noord ondersteuning heeft gegeven aan dit jaarlijkse initiatief”, benadrukt Eikelboom.

 

Het kerstdiner start om 18:00 uur en de gasten worden door Joop van Ommen – Voorzitter Vrienden van de Herberg- welkom worden geheten, waarna Loco- Burgemeester en Wethouder René De Heer het openingswoord zal verrichten.

 

Het kerstdiner begint om 18:00 uur en wordt gehouden in de WRZV Hallen, Buitengasthuisstraat 8, te Zwolle. Zaal is open vanaf 17:30 uur. Deelname kerstdiner is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Voor aanmelden kunt u bellen met 038-4226129.

 

 www.stichtingvriendenvandeherberg.nl , info@vriendenvandeherberg.nl 


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

39 gedachten over “Kerstdiner in de WRZV Hallen”

  1. We hebben dankzij velen, maar in het bijzonder door de leden Koningskerk, Rotary Noord en vele vrijwilligers voor (bijna) iedere bezoeker een kerstpakket. En ook zal een doosje Oliebollen niet ontbreken(aangeboden door de Vrienden van de Herberg). Er is ruimte voor 400 gasten en aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via 038-4226129 of mail naar info@vriendenvandeherberg.nl

  2. Lekker vriendelijk ( christelijk ) zijn ze daar (…)
    Belde ze net op, zei dat we door chronische ziekte er niet kunnen komen vanuit de andere kant van de stad, dat lopen géén optie is voor mijn partner ( 2 keer gebroken heup )beiden COPD, en voor mij geldt, als ik t al volhou, ik door vermoeidheid dan nagenoeg geen hap door de keel krijg, en taxi is te duur voor ons, of we misschien dan wel een pakket zouden kunnen krijgen, en anderen door dat wij niet komen plaats hebben, krijg je bot te horen NEE niet komen GEEN pakket.

  3. Kerstpakket, misschien verstandig om je situatie in een persoonlijke mail aan Freddy Eikelboom toe te lichten, altijd beter dan hier je beklag te doen, staat zo sneu.

  4. @ Stadshagenees,

    Wat nou sneu ?
    Mag toch hopelijk wel mijn verhaal doen wat mijn ervaring was na het gesprek.
    Zoals ik te woord ben gestaan vind ik, en zeg t nu gewoon maar,dat dit ronduit schofterig is te noemen, kan mij voorstellen dat er regels zijn, maar de manier waarop stootte mij tegen de borst.

  5. laatste bericht :
    De heer Eikelboom mag contact met mij opnemen ( e-mail bekend bij redactie ) heb nl. geen zin mijn neus twee maal te stoten.
    Misschien heb ik juist hem wel aan de telefoon gehad, zo niet direct mijn excuus bij deze, want ken de beste man niet en niet gehoord wie er opnam, ja wrzv hallen.
    Heb gewoon mijn kant van verhaal gedaan, niet meer , niet minder.
    onze situatie is dat we beiden chronische ( meerdere ) ziekten hebben waar ik nu en net niet zielig over wil doen, wij voelen ons niet zielig laat dit duidelijk zijn.
    we zijn zonder pakket ook gelukkig, dus wacht wel af, voorlopig kom ik niet meer op deze site, dit om geen kritiek(en) meer te hoeven aanschouwen, iedereen hier, ook degene die ik gesproken heb door de telefoon, gezegende kerstdagen !

  6. @kerstpakket vervelend om te horen, dat u zich niet correct behandeld voelt en nog vervelender, omdat u zich in deze situatie bevind. Het zal een vrijwilliger zijn geweest, wie de telefoon op nam. Mijn excuus daarvoor. De beste man weet alleen dat mensen zich kunnen aanmelden voor een pakket en dat zij die deelnemen ook een pakket in ontvangst kunnen nemen. Vandaar wellicht zijn kortaf reactie aan u. We bezorgen geen pakketten, aangezien hiervoor de mankracht ontbreekt. Mocht u -gezien uw persoonlijke situatie- vrienden, kennissen of familie hebben, die het pakket willen komen ophalen dan is dat natuurlijk prima! U mag mij uw gegevens sturen mailen naar eikelboom9@hotmail.com.

    Nogmaals bij de WRZV kunt u zich alleen telefonisch aanmelden voor het diner en om vervelende situaties wederom te voorkomen kunt u mij, wanneer er sprake is van een bijzondere situatie mailen. eikelboom9@hotmail.com

    Met vriendelijke groet
    Freddy Eikelboom
    Vrienden van de Herberg

  7. Lieve ,lieve mensen wat ondankbaar ,neem toch eens aan dat al die vrijwilligers ook nog bereid zijn om U iets thuis te brengen ,maar is er dan niemand voor U die dit pakket af kan/wil halen ??vrijwilligers kunnen niet alles helaas

  8. Dit is nu precies wat ik al eerder zei, verwachte al reactie(s) als deze, daarom reageer ik hier nooit, veel mensen denken alles beter te weten, mensen te kennen enzovoort.

    @ mariane moet u maandag as ook bij de wrzv gaan staan en hetzelfde gaan roepen, kijken of dit u in dank wordt genomen (…)
    Wetende dat ik eerder zei voorlopig niet meer op de site te komen maar kon het ( menselijkerwijs ) niet laten, mijn voorgevoel zei al dat er altijd types zoals u zo kunnen reageren.
    Maar ook voor u, goede dagen en een gezond 2014

  9. oja en voor de duidelijkheid, heb ik ooit gevraagd om het pakket thuis te laten bezorgen.???
    Ik kom hier niet meer, mede door alle gezeik van bepaalde mensen, reageren op mij heeft geen zin meer, lezen doe ik t niet, dus vergeefse moeite.

    Nogmaals allemaal goede kerst, en voor sommige,wijsheid toegewenst.

  10. Kerstpakket, ik wil het graag halen en bezorgen, zeg maar wanneer, ben dit weekend en volgende week s avonds beschikbaar. Admin mag mijn mail adres aan u doorgeven

  11. Goede morgen allemaal,

    Heb zojuist een e-mail ontvangen en beantwoord van Joppuh.
    Daarom kom ik hier op de weblog er nog even op terug.

    Na het bericht hier van de heer Eikelboom heb ik een vriend die we hebben, gevraagd het kerstpakket af te halen, maar die is helaas verhinderd maandag, zodoende heb ik dhr.Eikelboom persoonlijk gemaild dat het dan helaas zou ophouden daar ik begrijp en dit niet had kunnen verlangen van vrijwilliger(s) aldaar.

    Maar,… en zijn hier op de log ook nog (vele) goede mensen, en daar zijn wij dankbaar voor en dat mag ook gezegd worden, dat er een spontane actie op touw is gezet om het zo maar te zeggen, en met dank aan Joppuh !

    Misschien had ik beter niet kunnen reageren in eerste instantie dacht ik later, maar wilde even mijn gal spuwen omdat ik vond dat de reactie wel erg bot was, maar dat is de vrijwilliger daar al vergeven.

    Als laatste wil ik zeggen dat mijn naam die ik in eerste instantie bedacht heb tijdens reageren, niet meer door mij gebruikt zal worden, voorts zal ik, als ik ooit weer reageer hier, de naam Marcus gebruiken, en we het voorval dus allemaal kunnen vergeten.

    Onze dank gaat uit naar Joppuh en graag applaus voor hem, en zeker ook voor de heer Eikelboom en alle anderen.

    vr.gr. Marcus.
    en nog eenmaal, allemaal een goede kerst en een nog beter 2014 !

  12. Dag kerstpakket, ik heb je mail ontvangen en inmiddels beantwoord.

    En verder;
    Ik ga niet buigen want anders krijg ik te veel pluimen ergens waar de zon niet schijnt 😉 pff, word er verlegen van 😉
    Anyway, ik ga Freddy even mailen over af te spreken of en waar en wanneer ik het pakket af kan halen.

  13. Het kerstpakket is bezorgd bij Marcus En Giny en ze waren er erg blij mee, ook met de lekkere oliebollen. Mij persoonlijk deed het goed dit te zien en dat slechts door een kleine moeite van mijn kant door even heen en weer te rijden.

    Toen ik gisteravond even langs kwam bij de WRZV viel mij op hoeveel en hoe betrokken deze vrijwilligers waren om dat allemaal in goede banen te leiden, ik ben zeer onder de indruk.
    Mijn dank gaat dus uit naar al die mensen die zich zo inzetten voor hun medemens. En ja, de aanleiding was even niet zo leuk maar niemand is zonder fouten dus laten we de kerstgedachte maar prevaleren toch?

    Nogmaals; iedereen fijne Kerstdagen, een goed uiteinde en het allerbeste voor het komende nieuwe jaar gewenst.

  14. Klasse Joppuh, en Marcel (kerstpakket) respect, dat je voor jezelf opkwam. Maar nu ook laat weten, hoe het toch allemaal voor jullie goed gekomen is. Ik wens je goede feestdagen.

  15. Allen een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar toegewenst.
    En denk erom wie het kleine niet deerd is het grote ook niet weerd
    Groeten Rich;)

Reacties zijn gesloten.