PEC Zwolle hoeft geen spelers te verkopen

Zwolle – Geregeld geeft PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser op de website van de club zijn mening, blikt terug en kijkt vooruit naar de toekomst van de blauw-witten. Hij doet dat onder de noemer ‘Door de ogen van de veurzitter’.

Met de 1-2 nederlaag tegen sc Heerenveen sloot PEC Zwolle het jaar 2013 in eigen huis af. Een jaar waarin vele mooie resultaten werden geboekt in het IJsseldelta stadion. Zo werd Feyenoord tweemaal aan de zegekar gebonden, een halve finale om de KNVB Beker gespeeld en schoten de mannen van trainer Ron Jans de grootste Eredivisiezege uit de clubgeschiedenis bij elkaar, 6-1 tegen ADO Den Haag. Dat er de laatste weken wat zand in de motor zit, met twee nederlagen op rij, is even een teleurstelling. Maar de club blijft niet hangen in deze korte termijn tegenslag, we kijken vooruit. En dan zien we met elkaar genoeg mogelijkheden en kansen om PEC Zwolle richting de felbegeerde positie van duurzame Eredivisionist te duwen. Om deze groei te realiseren is geld het toverwoord. Mede omdat PEC Zwolle een investeringsfonds van de grond heeft gekregen is er deze winter geen absolute noodzaak om spelers te verkopen.

De club wordt gesteund door twintig investeerders, die voor een bedrag van een miljoen euro twintig procent van de netto opbrengst bij transfers van de selectiespelers heeft verworven. Voor de overstap van Youness Mokhtar naar FC Twente hebben zij een eerste deel rendement gehaald. Als er in de winterstop belangstelling komt voor spelers van ons, zullen we moeten afwegen of het bod goed genoeg is. We zijn niet genoodzaakt om spelers te laten gaan. Waarbij ik natuurlijk niet uitsluit dat er wat gebeurt met Darryl Lachman, Rochdi Achenteh of Fred Benson, basisspelers met een aflopende verbintenis. Het drietal heeft tot nu toe een nieuwe aanbieding van PEC Zwolle naast zich neergelegd. Het is onwenselijk dat we in de winterstop drie spelers met een onzekere toekomst in de groep hebben. We hopen dan ook dat er voor de start van het trainingskamp (4 januari) meer duidelijkheid is.

Mokhtar is aan het einde van de vorige transferwindow voor een relatief gering bedrag vertrokken. Dit keer kon dat niet anders. PEC Zwolle kon Mokhtar een anderhalf jaar geleden alleen van PSV overnemen met diverse clausules in het contract, waardoor in ieder geval een deel van de transfersom bij doorverkoop naar Eindhoven overgemaakt diende te worden. Die clausules zijn onderhand uit de meeste contracten van onze spelers verdwenen. Op dat vlak hebben we stappen gezet, mede dankzij het investeringsfonds. Mocht er bijvoorbeeld belangstelling komen voor Kamohelo Mokotjo of Mateusz Klich, dan ontvangen we een substantieel transferbedrag, waarvan we vervolgens een flink deel kunnen herinvesteren.

De huidige groei die PEC Zwolle ervaart, gaan we doorzetten. Daar ben ik van overtuigd. In eerste instantie richting een budget van tien miljoen euro, en daarna nog zeker vijf miljoen verder. Dat is geen luchtfietserij, als je een goede analyse hebt gemaakt van onze omgeving. De club heeft, als een van de weinigen in de Eredivisie, stijgende toeschouwersaantallen. De regio Zwolle is economisch gezien sterk, het achterland van PEC Zwolle groeit door de samenwerking van Zwolle met achttien gemeenten uit de regio. De televisiegelden zullen stijgen naarmate PEC Zwolle langer in de eredivisie speelt. Die bedragen worden namelijk vastgesteld aan de hand van prestaties over tien jaar, en de club zit pas in het tweede jaar op topniveau. Het stadion wordt stapsgewijs verder uitgebouwd om op termijn plaats te bieden aan 15.000 mensen. Die plannen worden uitgewerkt, dat kan ook in de huidige constructie. Onze opleiding moet ook verder verbeterd worden, net zoals PEC Zwolle United nog dieper in de maatschappij geborgen moet worden. Er liggen echt nog voldoende uitdagingen. Daarbij vind ik het hartstikke mooi dat er een groeiende interesse is bij de jeugd. Kinderen durven op straat of tijdens de gymles te sporten in een PEC Zwolle shirtje. Tenuetjes van de traditionele topclubs verdwijnen op die manier langzaam uit het Zwolse straatbeeld. 

Onze ambitie is dat PEC Zwolle in 2017 nog steeds in de eredivisie speelt, in de veilige middenmoot. Dat de begroting is gestegen tot ongeveer 15 miljoen euro en om de twee weken zitten er circa 15.000 liefhebbers in het stadion. Dat is het eindpunt van het huidige meerjarenplan dat door de Zwolse club wordt ontwikkeld. Om dat te realiseren zullen we slim moeten blijven opereren. En dan moet het ons lukken om dichter in de buurt te komen van clubs als Groningen en Heerenveen. Net zoals aan de vorige ambitie om de Eredivisie te halen, verbind ik ook nu mijn toekomst aan dit meerjarenplan. Als we het niet halen, zal ik mijn conclusies trekken. Maar het mag duidelijk zijn, daar ga ik niet vanuit. Ik geloof heilig in de toekomst van PEC Zwolle. We zijn nog lang niet klaar!

Wil je meer te weten komen over ons meerjarenplan en de ambities van PEC Zwolle? Kom dan naar de nieuwjaarsreceptie op woensdag 15 januari. Alwaar we het glas heffen met het bestuur, medewerkers, spelers en een ieder die zich betrokken voelt bij de club. Aanmelden is hiervoor verplicht, en kan je hier doen .

Graag sluit ik dit verhaal af met een kerst- en nieuwjaarwens voor een ieder die PEC Zwolle een warm hart toedraagt. Maak er een mooie decembermaand van en proost op dat 2014 een prachtig jaar mag worden, voor een ieder persoonlijk en voor onze mooie club!

Met sportieve groet,

Adriaan Visser 
Voorzitter PEC Zwolle    

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “PEC Zwolle hoeft geen spelers te verkopen”

  1. Waarom zijn Zwollenaren toch altijd zo negatief.
    Benson zit in een dip en is verder een uitstekende speler dat heeft die wel bewezen in zijn carriere.
    Ook de voorzitter moeten we koesteren een prima kerel voor Zwolle!

  2. Mokhtar is aan het einde van de vorige transferwindow voor een relatief gering bedrag vertrokken. Dit keer kon dat niet anders. PEC Zwolle kon Mokhtar een anderhalf jaar geleden alleen van PSV overnemen met diverse clausules in het contract, waardoor in ieder geval een deel van de transfersom bij doorverkoop naar Eindhoven overgemaakt diende te worden.

    Mokhtar is voor een gering bedrag vertrokken omdat een deel van de transfersom aan PSV moest worden overgemaakt?
    Prima, in de wandelgangen werd gesproken over 10%. Voor de PSV-afkoop maakt het niet uit voor welk bedrag hij verkocht wordt, het blijft een percentage. Ik snap dan niet waarom hij voor 600.000 verkocht is, -10% PSV, -20% spelersfonds = rest 420.000 voor PEC.
    Hij had op zijn minst voor 1,2 miljoen verkocht kunnen worden mijn inziens. Die PSV clausules hebben daar verder weinig invloed op.

    Blijft vreemd.

  3. De club heeft sinds 2009 forse stappen vooruit gezet. Momenteel staan we 10de in de Eredivisie met 22 punten uit 17 wedstrijden. Kortom keep calm and support your local club.

  4. Ik snap dan niet waarom hij voor 600.000 verkocht is

    PEC Zwolle kon Mokhtar een anderhalf jaar geleden alleen van PSV overnemen met diverse clausules in het contract

    Waaronder dus de beperkte transfersom van ?? 600.000,00

Reacties zijn gesloten.