Cd Ambelt levert meer dan 10.000 euro op

Foto van auteur

Zwolle – De in eigen beheer gemaakte cd This Is Special van leerlingen van de Ambelt in Zwolle heeft een groot bedrag voor het goede doel opgebracht. De leerlingen konden donderdag 19 december een cheque van 10.040 euro aanbieden aan dj Paul Rabbering van het Glazen Huis in Leeuwarden voor Serious Request. “Menig muzikant is jaloers op zo’n omzet”, aldus een enthousiaste Rabbering.

1495357_558682837548390_1005119902_o.jpg 

De dj’s in het glazen huis waren onder de indruk van het aantal verkochte cd’s maar waren ook erg te spreken over de cd zelf. “Dit klinkt serieus goed”, vond Paul Rabbering bij het luisteren naar het eerste nummer. Docent en schoolbandbegeleider Dennie Boxem en zijn leerlingen kregen hiermee een groot compliment voor hun inzet van het afgelopen jaar voor dit project.

This Is Special is het eerste muziekalbum dat compleet wordt gezongen en gespeeld door leerlingen van het speciaal onderwijs. Twintig (oud)leerlingen van de havo/tl afdeling van het Hengeveld College van de Ambelt brengen, in wisselende samenstelling, een aantal eigen nummers en covers ten gehore. Het muzikale debuut is geheel in eigen beheer gemaakt en verschillende mensen hebben belangeloos hun professionele steentje bijgedragen.

Een tevreden Dennie Boxem hoopte veel geld op te halen voor het goede doel maar had daarnaast nog een hele andere bedoeling met het project. “Ik wil het ‘speciaal’ in speciaal onderwijs een positieve klank geven”, zegt de docent die ook schoolbandbegeleider is. “Weinig leerlingen zijn trots om op het speciaal onderwijs te zitten en het is hoog tijd dat daar verandering in komt! Luister maar eens naar het muzikale talent op This Is Special.”

1 gedachte over “Cd Ambelt levert meer dan 10.000 euro op”

Reacties zijn gesloten.