Laatste verkoopdagen vuurwerkpreventiepakket

Foto van auteur

Zwolle – Op initiatief van afdelingen Keel-, neus en oorheelkunde, Oogheelkunde en Plastische chirurgie van Isala verkoopt Vrienden van Isala vuurwerkpreventiepakketten. In het pakket zit een speciale vuurwerkbril, twee aansteeklonten en een set professionele oordoppen. Dit om letsel te voorkomen én de bewustwording van de gevaren van vuurwerk te vergroten. Oud en nieuw staat garant voor een avond vol siervuurwerk, harde knallen, oliebollen, champagne en gelach. Dat geldt niet voor vuurwerkslachtoffers. Ondanks voorlichting zien artsen van Isala naast veel brandwonden ook gehoor- en oogbeschadigingen rond de Nieuwjaar wisseling. Meer informatie: www.vriendenvanisala.nl.

Het aantal ongelukken veroorzaakt door vuurwerk neemt elk jaar toe. Het effect daarvan is enorm. Een beroep als vrachtwagenchauffeur of piloot kan vaak niet meer door handletsel of gehoor- en oogbeschadigingen worden uitgeoefend. Ook diverse balsporten of een boek lezen wordt bemoeilijkt of zelfs onmogelijk.

Een pakket kost 6 euro en is t/m dinsdag 31 december verkrijgbaar bij:

· Isala Weezenlanden: afdelingen Keel-, neus en oorheelkunde, Oogheelkunde en Plastische chirurgie.

· Isala: Winkel Vermaat in de Centrale hal (hoofdgebouw)

· Isala Kampen: poli Oogheelkunde en poli Keel-, neus en oorheelkunde

· Sligro Zwolle Extra verkoopdagen bij Isala Weezenlanden

Op maandag 30 en dinsdag 31 december zijn de pakketjes ook te koop bij Isala Weezenlanden in het bezoekersrestaurant.

De 6 euro komt terecht bij Stichting Vrienden van Isala. De Vrienden van Isala zetten zich in voor het welzijn van Isala-patiënten en bezoekers. Door het realiseren van extra voorzieningen probeert de stichting het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Dankzij donaties en sponsoracties maken zij het verschil in Isala.

16 gedachten over “Laatste verkoopdagen vuurwerkpreventiepakket”

 1. pff 6 euro zoiets moet je gratis geven in de winkel bril 1.50 aansteeklonten vaak gratis erbij en anders 50 cent. en watjes voor in je oren zijn er zat in huis:P

 2. oh jij bent ook zo,n figuur die vast al 100 meldingen heeft gedaan 😛 en morgen sagarijnig met de gordijnen dicht gaat zitten wachten tot 2 januari. wand dit gaat weer op een discussie uitlopen waar geen eind aan zit. succes deze dagen een groeten een vuurwerk liefhebber. en oja weet je ik hoop dat ze het gaan verbieden volgend jaar. wand ik wil dan wel eens zien of er dan geen overlast is. ik ben een nette vuurwerk afsteker hou me ook aan de tijden en koop zeker niet illegaal. maar geef je wel op een briefje dat als het verboden word ik volgend jaar wel aan het illegale spul begin. en ik weet zeker dat ik dan niet de enigste ben. voor de rest wens ik iedereen een goed uiteinde en een gezond 2014 . en hier laat ik het bij 🙂

 3. Beste blaag, je reactie is nogal direct, goed dat je geen illegaal vuurwerk koopt en dat je je aan de afsteektijden houdt. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je volgend jaar ineens illegaal vuurwerk zou moeten gaan kopen, mocht vuurwerk verboden worden in het nieuwe jaar. Waar slaat dat op? Feit is dat er jaarlijks veel vuurwerkslachtoffers te betreuren zijn, net als met coma-zuipers legt dit een enorme druk op de hulverleners bij de eerste hulp van ziekenhuizen. Ik snap de oproep tot verbieden van vuurwerk vanuit de medisch specialisten dan ook heel erg goed. Voor de rest vind ik je reactie die van een klein kind, je nickname blaag is dan ook goed gekozen. Fijne en vooral veilige jaarwisseling.

 4. Wat er in de tekst staat klopt niet, niet elk jaar nemen het aantal slachtoffers toe!! Vorig jaar nam het ten opzichte van 2011 weer af. Jammer dan Isala met leugens reclame maakt.

 5. Klopt Robbin, dat is het media.. zelfde bij de televaag zijn ze de laatste weken al helemaal anti vuurwerk.

  Maar vroegah stak ik ook vuurwerk af paar rotjes.. ook voor oud jaars dag.. want je kon het al kopen, en wat is mooier om wat te testen?

  het lijkt erop dat het steeds jaar erger word dat men elkaar niets meer gunt.. hoe kan dat? eerste sinterklaas verhaal.. nu vuurwerk.. kermis? circus? en ga zo maar door.. straks mag er helemaal geen plezier meer gemaakt worden.. arme kids 🙁

 6. Evert, valt mij ook op inderdaad. Media zitten er doorgaans behoorlijk gekleurd in. Het continu opstarten van de discussie hoeft helemaal niet. De discussie is er al jaren, dus is in feite helemaal geen nieuws. Hoewel ik er momenteel flink last van heb (kleine kinderen die net slapen) ben ik absoluut niet voor een verbod. Ik ben er vooral tegen omdat veiligheid het voornaamste argument is. Ik vind onze hang naar veiligheid een groter gevaar, dan elk risico waartegen veiligheid ons veinst te beschermen.

 7. Ik vind onze hang naar veiligheid een groter gevaar, dan elk risico waartegen veiligheid ons veinst te beschermen.

  Ik vind onze hang naar veiligheid een groter gevaar, dan elk risico waartegen veiligheid ons veinst te beschermen.

  In Barneveld is het eerste (jonge) slachtoffer van het carbidschieten al weer gevallen. hoeveel handen, vingers en ogen mag het kosten voordat we toegeven dat enige basis veiligheidsvoorschriften niet overdreven zijn?

 8. Observer….

  Hoeveel mensen zijn er gewond geraakt door auto’s? of zelfs dood?
  Hoe lang gaat het duren dat de auto ook verboden word?

  Sorry, als we alles moeten verbieden waar we gewond of zelfs dood aan kunnen gaan dan.. ehm hebben we niets meer??

  Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje.. het kan iedereen overkomen..

 9. evert, dat is een afweging tussen belang van iets en risico. Eens dat we risico’s nemen en moeten nemen. Je kunt ook van de trap vallen en toch willen we die niet uit het huis verwijderen. De risico’s van vuurwerk moet je niet bagatalliseren. Het mag officieel maar een paar dagen, illegaal gebeurt het wat langer. Als je dan aantal zwaargewonden en soms zelfs doden ertegen afzet is het flink riskanter dan auto rijden. Veel mensen vinden vuurwerk leuk om naar te kijken, maar niet zo leuk dat ze dat ervoor over hebben. Althans dat concludeer ik uit het onderzoe waarin driekwart van de Nederlanders tegen particulier vuurwerk is. Ikzelf vind het leuk om naar vuurwerk te kijken van 0.00 uur tot 1.00 uur maar daarvoor en erna hoeft voor mij niet. Ben altijd weer blij wanneer het voorbij is en iedereen hier zijn ogen en vingers nog heeft.

 10. Evert, met zulke dooddoeners van argumenten kun je natuurlijk iedere discussie in de kiem smoren.
  Om bij auto’s te blijven,
  Autovervoer is noodzakelijk en onmisbaar in onze maatschappij en je hebt niet voor niets een rijbewijs nodig, goede verkeersregels en autogordels en een regelmatige APK keuring, etc. etc.
  Vuurwerk echter, is er slechts voor de lol (als je er van houdt) en iedere dombo kan het zwaarste vuurwerk kopen en afsteken.
  Te gek toch dat daar dan geen veiligheidsregels voor zouden moeten zijn?

 11. Observer, je hebt natuurlijk een punt dat we met een auto niet meer zonder kunnen..

  Maar veiligheid regels zijn er daadwerkelijk voor vuurwerk.. Het is maar net hoe diegene ermee omgaat.

Reacties zijn gesloten.