Hoogtepunt vuurwerkverkoop in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De verkoop van vuurwerk beleefde maandag een hoogtepunt. Bij de bekende verkoopadressen in Zwolle werden goede zaken gedaan. Bij enkele bedrijven vormde zich een rij wachtenden voor de kassa. Rond de jaarwisseling zal het weer niet geweldig zijn, er wordt een krachtige wind en lichte regen voorspeld.

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_01.jpg 

De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland blijft uitgaan van een hogere omzet dan vorig jaar. In de voorverkoop en op de eerste verkoopdag was tien procent meer vuurwerk verkocht dan een jaar eerder. Dat percentage ligt na dag twee lager, denkt voorzitter Leo Groeneveld. Winkeliers verkochten vorig jaar voor zo’n 65 miljoen euro aan vuurwerk. Groeneveld verwacht dit jaar een stijging van zo’n vijf procent. "Maar het is natuurlijk nog afwachten wat er morgen gebeurt", zegt hij maandagavond tegen de Novum. De laatste drie jaar liep de omzet in de branche terug.

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_02.jpg

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_03.jpg 

10 gedachten over “Hoogtepunt vuurwerkverkoop in Zwolle”

  1. Vuurwerk wordt voornamelijk gekocht door mensen die er eigenlijk het geld niet voor hebben, dus een crisis meer of minder (hij is afgelopen), maakt niet uit.

  2. Hahaha ik moest het echt 3x lezen.. wat een rare redenering japser… dus mensen die het geld er wel voor hebben kopen het niet??

    Dan ben ik vast en zeker een armoedig mens.. šŸ˜®

  3. We kennen allemaal de straten/wijken die bekend staan om het hoge aantal uitkeringen/lage inkomen. We kunnen ook de straten aanwijzen waar (heel) veel vuurwerk is afgestoken. Leg die maar eens naast elkaar.

    En nee Evert, dat betekend niet dat iedereen die vuurwerk koopt arm is. Misschien moet je het een 4de keer lezen, misschien dat je dat dan wel snapt.

  4. toch blijf je aanname vreemd Jasper. Als de aanname al klopt dat het voornamelijk mensen betreft met een lager inkomen dan kan het best zo zijn dat er geld voor wordt gespaard.

    Persoonlijk ken ik alleen maar mensen met een modaal inkomen die vuurwerk gekocht hebben..

Reacties zijn gesloten.