10 aanhoudingen in Zwolle tijdens jaarwisseling

Foto van auteur

Zwolle – In de politie regio IJsselland werden tijdens de jaarwisseling in totaal 23 mensen aangehouden voor o.a. mishandeling, vernieling, en een beroving. Via Twitter meldt teamchef Bob Joop van der Woude dat er in Zwolle totaal 10 aanhoudingen waren op een totaal van meer dan 40 politie inzetten gedurende de jaarwisseling. Bij een aanhouding raakte een politieagent lichtgewond.

autobrand.jpeg

Foto via Twitter: @PolitieZwolle01

In de Rozentunnel, tussen de wijken Westenholte en Stadshagen werden twee personen aangehouden voor belediging. De brandweer kwam deze nacht geregeld in actie. Vaak voor containerbrandjes. Aan de Commissarislaan, de Vivaldistraat en de Meervalkolk werden woningbranden gemeld. Aan de Wagenmakerstraat werd een bromfiets in brand gestoken, en aan de Sportlaan in Stadshagen brandde een auto totaal uit (zie foto). Aan de Van Laersweg en de Van Yrtebelt zijn ook autobranden geweest.

15 gedachten over “10 aanhoudingen in Zwolle tijdens jaarwisseling”

 1. Nee hoor Marianne, ik was het niet ­čÖé Wat ik eigenlijk bedoelde is: wat ben je een enorm kansloze sneue sukkel als je het nieuwe jaar ingaat met het beroven van iemand.

 2. alle schade laten vergoeden plus smartegeld… niks romein recht.. gewoon Germaans recht… dus weergeld laten betalen.. potje breken…potje betalen..>:( geen geld naar rechters of advocaten maar naar mensen met schade.. de slachtoffers

 3. Een paar “personen” aan de overkant van mijn straat in Stadshagen staken rond half negen een vuurwerkbom of zoiets af. Resultaat: een deel van mijn schuifpui (dubbel glas) vernield. Schade 1000 euro! Politie gebeld maar ze hadden het begrijpelijk te druk om meteen actie te ondernemen. Ik denk dat ik weet welke mensen verantwoordelijk zijn hiervoor.
  Wat zou jij doen om je recht te halen zonder extra conflicten te veroorzaken met je omgeving?

 4. Beste martinzwolle, vervelend! Bijzonder naar om zo het nieuwe jaar te moeten beginnen.
  Persoonlijk zou ik contact met de mensen opzoeken, op een persoonlijke en gelijkwaardige manier. Ik zou ze de vraag voor de voeten werpen, hoe er samen uit te kunnen komen. En bij weerstand misschien een stukje “theory of mind” aan/van ze te vragen: hoe zouden zij het in jouw geval aanpakken?
  Bij een goede benadering is er samen een boel te regelen denk ik. En helemaal in jouw geval, immers, jij hebt niet om de schade gevraagd.
  Heel veel succes ermee.

 5. Vervelende is dat een aansprakelijkheidsverzekering (terecht!) niet zoveel doet met vuurwerkbommen. Als een jochie uit de buurt een bal door je pui schiet, is het net zo vervelend, maar is het relatief makkelijk financieel op te lossen. Ik wens je veel sterkte, martinzwolle, want ik ben bang dat de makers van vuurwerkbommen meestal niet de meest invoelende mensen zijn. (Anders haal je het immers niet in je kop om zo’n gevaarlijk ding te maken, laat staan in een woonwijk af te steken)

 6. Bedankt voor je opinie Hans! Ik denk dat je gelijk hebt met je voorgestelde aanpak. Nou nog moed verzamelen om er op af te stappen..

 7. En het lijkt me verstandig als het hier door de redactie ook vervangen wordt door “mensen”.
  Wie weet lezen ze mee.

 8. @Martin je kunt er niks tegen doen ( als je tenminste datgene zou willene/kunnen doen wat het juiste is..) We zitten hier met belachelijke wetten….

  Dus ik zou zeggen succes…

Reacties zijn gesloten.