PEC Zwolle verliest oefenduel van VFB Stuttgart

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle speelde zaterdag haar tweede en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Stellenbosch in Zuid-Afrika. Tegenstander was deze keer het Duitse VfB Stuttgart, de huidige nummer tien uit de Bundesliga. Na een hoopvolle start verloor Zwolle ruim met 1-4.

In warme omstandigheden en met veel Duitse supporters op de tribune komt het eerste gevaar van VfB Stuttgart. Spits Ibisevic weet ruimte te creeren op de rand van de zestien, maar schiet de bal hard over. Een paar minuten later is PEC Zwolle voor het eerst dreigend. Giovanni Hiwat schiet richting de verre hoek, de bal gaat aan iedereen voorbij en stuitert tot opluchting van de Duitse-keeper net voorlangs. Er staan net 14 minuten op het scorebord, als VfB Stuttgart de score opent. Een corner van Alexandru Maxim wordt door Ibisevic binnen geknikt. Niet veel later weten de Duitsers de score te verdubbelen. Mohammed Abdellaoue volleert de bal, al dan niet in buitenspelpositie, knap binnen. De aansluitingstreffer laat niet lang op zich wachten. Doelman Ulreich levert de bal in, Mateusz Klich profiteert en schiet de bal beheerst in het net.

De tweede helft is tien minuten oud als Rochdi Achenteh een aanslag te verwerken krijgt. Vedad Ibisevic komt hard in en schept de Zwollenaar vol. De goed leidende scheidsrechter doet de tackle af met een gesprekje en laat de kaarten op zak. Een paar minuten later beslist Stuttgart het duel. Broerse schat een bal niet optimaal in en biedt Abdellaoue een kans die hij beheerst langs Diederik Boer tikt. Nog even lijkt PEC Zwolle terug in de wedstrijd te komen. Een vrije trap van Maikel van der Werff wordt onderweg aangeraakt en vliegt rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de zeventigste minuut strooit Stuttgart nog meer zout in de Zwolse wonden. Vanaf de linkerflank wordt een bal voorgezet, die Martin Harnik wat gelukkig binnen werkt. De Duitsers spelen het vervolg van de wedstrijd rustig uit en komen niet meer in de problemen.

Wedstrijdstatistieken  
PEC Zwolle – VfB Stuttgart 1-4 (1-2)  
Toeschouwers: 400

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen (77. Pereira), Broerse, Van der Werff, Van Hintum (65. Labylle), Mokotjo (79. Patricio), Klich, Nijland (75. Karagounis), Thomas (46.Achenteh), Fernandez (46.Benson) en Hiwat (46.Gravenbeek). 

Opstelling VfB Stuttgart: Ulreich, Rausch (67.Boka), Rüdiger (62.Haggui), Schwaab (62.Niedermeier), Sakai (74.Baumgartl), Maxim, Gentner (62.Kvist), Leitner (62.Khedira), Harnik (74.Sararer), Ibisevic (74.Cacau) en Abdellaoue (74.Rojas).

Scoreverloop: 
14. 0-1 Ibisevic 
20. 0-2 Abdellaoue 
22. 1-2 Klich 
58. 1-3 Abdellaoue 
70. 1-4 Harnik

 Zondag brengt PEC Zwolle een bezoek aan het beruchte en beroemde Robben Eiland.

Tekst: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “PEC Zwolle verliest oefenduel van VFB Stuttgart”

  1. Laten we nu maar zeggen dat een slechte generale een goede uitvoering tegen Vitesse (en Cuyk, voor de halve finale KNVB-beker) gaat betekenen,

    als het er immers echt toe doet ! 🙂

Reacties zijn gesloten.